Tereny Valfden > Dział Wypraw

Bimbrownicy

<< < (2/5) > >>

Kazmir MacBrewmann:
- Dwóch chłopów na jednym kuniu? No dobra, dobrześ rześ nie ylf. Bo bym za wszystkie grzywny świata nie wsiad na kunia z ylfem. Powiedział idąc za Krukiem ( o tym że to kruk wie tylko narrator oczywiście). I tak po chwili doszli do stajni.

Silion aep Mor:
- Ale co z tymi elfami? Jakieś uprzedzenia? - mówił wchodząc do stajni. W srodku. Bry! Poproszę konia albo... Ty Kaziu, jednak wóz bedzie lepszym pomysłem, gdzieś te towary trzeba załadować. Poprosimy wóz na kilka dni. Tak wroci cały. - poprzedził pytanie stajennego.

Kazmir MacBrewmann:
- Bo ylfy takie wiesz, zawsze wypindrzone som i to by komicznie wyglądało a ludzie by gadali... ja rzem uprzedzon jeno do wąpierzy jest. Bo to tradycyja naszej rasy, a tradycja rzecz święta! Mówił dalej podczas gdy stajenny słuchał drugiego wyższego inaczej osobnika.
- Moge dać szkape, 15 grzywien za dzień. Wóz póki co darmowy, chyba że Izba Lordów - niech ją Otchłań pochłonie - wymyśli coś...

Silion aep Mor:
- To tafaj ten wóz. - rzekł tak jakoś dziwnie. - Izba Lordów? Miło mi lord elekt. - kiwnął głową. - Mam rozumieć że wóz wraz z końmi darmowy czy jednak będziesz utrudniał? - zapytał niezadowolony. Gdy skonczył gadać do stajennego odwrócił się do Kaziu. - Jebać uprzedzenia i rasism. Ja jestem tolerancyjny, wszak jak tu nie być tolerancyjnym jak się ma piękną maurenkę u boku. - uśmiechnął się.

Kazmir MacBrewmann:
- A mnie nie miło! Najemników kupować przez was nie mogie! 15 grzywien za konia, na ile dni ma być?
- Wiesz, ja tam i tak ne lubie wąpierzy za te ich "Wyższosć". Kurwa chopie! Zapisz nazwisko i jak wrócim to krwa zapłacimy...
- Dobra dobra... - stajenny przytachał wóz i szkape - To Skoda. Podkuta i nie bita.
- Jaaasne.... bierzemy!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej