Tereny Valfden > Dział Wypraw
Bimbrownicy
Silion aep Mor:
Nazwa wyprawy: Bimbrownicy
Prowadzący wyprawę: Kazmir aep Groth
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Znajomość tematu. Zgoda prowadzącego.
Uczestnicy wyprawy: Silion aep Mor, Kazmir aep Groth
Silion wychodząc od domu Kazia od razu skierował się w stronę bramy prowadzącej do Atusel, tym traktem musięli się kierować do Chmielowa, oparł się tam o mur i czekał na towarzysza. Podgwizdywał sobie pod nosem i przyglądał się jak fajnie dymi się z pałacu króla. Ciekawe czy z króla zrobiło mokrą plamę?
Kazmir MacBrewmann:
- Tuś mi się schował. Zawołał do kompana. - Czego to te terrorysty nie wymyślo no nie? Daleko mamy?
Silion aep Mor:
Silion uśmiechnął się tylko zadziornie i jeszcze raz rzucił okiem na "borowika". -Ale przyznasz że widowiskowy grzybek. - zaśmiał się. -Chłopie, trzeba pod Atusel podejść tym traktem i tam odbić w drugą dróżkę. To je 5 kilosów od samego Atusel. Lepiej konia jakiegoś wypożyczmy ostatnio naumiałem się je dosiadać. - wyszczerzył się.
Kazmir MacBrewmann:
- A ja nie, zabrakło mnie grzywien. Drogie to jak cholera. Musimy woza wziąć bo do Atusel to kawał drogi kierwa. Odparł drapiąc się po dupie i patrząc na grzyba.
- Jak złapio tego co to zrobił to byndzie pinkna pokazowa egzekucyja! Hehehe
Silion aep Mor:
- Jak to mag to ch*ja mu zrobią! - powiedział poważnie. - Nie bedziemy się pieprzyć z wozem, galopem na jednym koniu będzie szybciej. Chodź do stajni tam bedziemy dywagować! - ruszył w strone stajni Efehidon.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej