Autor Wątek: Stella Artois  (Przeczytany 22187 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Stella Artois
« Odpowiedź #260 dnia: 28 Czerwiec 2015, 17:18:35 »
- No ja niestety nie mam środków na zorganizowanie ci takiego transportu, słodziutka. Nie jesteśmy w Cytadeli, nie posiadam swoich zasobów, a i ludźmi dysponuję tylko sześcioma. Ale jak uda ci się kogoś przekonać do wędrówki, to możesz spróbować wciągnąć koszty na kwit, który zostanie pokryty po przyjeździe do gminy Raschet.

Offline Elizabeth

• Magnat
  • Reputacja: 905
    • Karta postaci

« Odpowiedź #261 dnia: 28 Czerwiec 2015, 17:23:11 »
- Spryyyytne. - przedłużyła ze zdumienia.

- A polecasz jakieś miejsce, do którego mogę się teraz udać? Bo nie wiem, gdzie zaciągnąć tego języka...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #261 dnia: 28 Czerwiec 2015, 17:23:11 »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #262 dnia: 28 Czerwiec 2015, 17:26:19 »
- Masz trzy karczmy zaraz przy bramie. "Nowa Warka", "Grot Włóczni" i "Zielone Jabłuszko".

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #263 dnia: 28 Czerwiec 2015, 17:28:41 »
- Interesujące. Zakładam, że lepiej nie przedstawiać się jako ktoś z bractwa? Wolę nie mieć potem problemów z tego powodu...

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #264 dnia: 28 Czerwiec 2015, 17:43:35 »
- No w "Jabłuszku" na pewno nie mamy znajomych... Zacznij od "Nowej Warki", tam powinnaś mieć największe szanse.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #265 dnia: 28 Czerwiec 2015, 17:47:33 »
- No a gdzie ona jest, tak żebym już szukać nie musiała? Zawsze lepiej od razu do celu niż po ulicach błądzić.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #266 dnia: 28 Czerwiec 2015, 17:51:14 »
- Jak umiesz czytać, to znajdziesz... - powiedział, patrząc na nią spod ukosa. Bo przecież mówił, gdzie znaleźć owe trzy karczmy.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #267 dnia: 28 Czerwiec 2015, 17:56:00 »
- Myślałam, że do ich dojścia potrzeba bardziej zdecydowanych kroków, a trasa nie jest taka prosta. Zatem już ruszam, może uda mi się coś znaleźć.

Elizabeth podniosła się z siedzenia, od razu odwracając się plecami do krasnoluda. Otwierając się drzwi, zatrzymała się i odwróciła nie wiele, aby ujrzeć minę krasnoluda.

- Siedzisz tu cały dzień, czy macie tu jakieś fajne atrakcje? - zapytała z ciekawości, spodziewając się... ciekawej odpowiedzi.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #268 dnia: 28 Czerwiec 2015, 18:03:02 »
- ÂŻycie zakonnika jest pełne atrakcji - powiedział tajemniczo, nie odwracając się nawet.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #269 dnia: 28 Czerwiec 2015, 18:06:56 »
- Może mi opowiesz, bo ja jeszcze żadnej nie odnalazłam. - Elizabeth teraz znowu zamknęła drzwi i w pełni odwróciła się do krasnoluda. Poza tym założyła ręce na piersiach oczekując fascynującego opowiadania.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #270 dnia: 28 Czerwiec 2015, 18:19:02 »
- Jak wygląda twój zwykły dzień, Elizabeth? - zapytał pozornie tylko zmieniając temat.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #271 dnia: 28 Czerwiec 2015, 18:20:50 »
- Niezbyt ciekawie... Ostatnio moje dni to ciągła nudna podróż, od której tylko tyłeczek boli. A twoje?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #272 dnia: 28 Czerwiec 2015, 18:30:20 »
- Wstaję wcześnie, chwilę po wschodzie słońca, ale jeszcze przed pierwszymi kurami. Biorę swój młot, zasznurowuję mocno buty i ruszam truchtem wokół miasta. Biegnę po polach, bezdrożach, zahaczam o lasy i wracam od południa, wybrzeżem, wkraczając do miasta od portu, gdzie jest niestrzeżone. Wdycham świeże powietrze, cieszę się naturą, wsłuchuję się w szum wiatru i rytm swojego własnego serca. Widzę i czuję. Oglądam i doglądam. To moje miasto, dbam o nie, staram się żyć nie tylko w nim, ale i razem z nim. Cieszę się prostymi rzeczami. Gdy wracam, zakonnicy są już na śniadaniu. Jemy wspólnie, śmiejąc się i rozmawiając. Opowiadamy sobie o różnych rzeczach, planujemy dzień. Idziemy wspólnie na trening, szybki, rozruchowy. Patrolujemy miasto, doglądamy okolicznych farm, wiosek, osiedli. Modlimy się, szukamy celu w każdym zadaniu, które stawia przed nami Zartat. Niech to będzie odparcie bandyty na szlaku, czy naprawa ułamanej ośki wozu. Wierzymy, że każda nasza decyzja, że każdy czyn i wszystko to, co robimy, ma jakiś większy cel. Gdybyśmy popadli w apatię, gdybyśmy tylko mechanicznie wykonywali nasze obowiązki, już dawno stalibyśmy się bezwolnymi golemami, które kroczą do przodu, bo tak je ktoś zaprogramował. Kiedyś spotkałem człowieka, w Raschet, w Cytadeli. Zaraził mnie celem. Zaraził mnie tym wszystkim, co teraz dostrzegam wokół siebie. Teraz ten człowiek stoi na czele nas wszystkich, a blask jego skrzydeł przebija tylko blask jego wiary i oddania.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #273 dnia: 28 Czerwiec 2015, 18:34:23 »
- ÂŚlicznie to ująłeś...naprawdę niewielu jest tobie podobnych. Możesz czuć się wyjątkowym. A żona, dzieci, nie marzyłeś nigdy o tym? Rodzina nie zamyka się jedynie na wspólnocie bractwa...

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #274 dnia: 28 Czerwiec 2015, 18:36:36 »
- Mam dwóch synów. ÂŻona zmarła w Bitwie na Zielonych Równinach, na moich rękach.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #275 dnia: 28 Czerwiec 2015, 18:38:48 »
- Niech Zartat ma ją w opiece... - powiedziała trochę przygnębiona, że pewnie rozdrapuje stare rany.

- Zatem żegnaj bohaterze tego miasta, pewnie się już nie spotkamy. - uśmiechnęła się bardzo szczerze. Tak najszczerzej jak tylko można. Naprawdę polubiła krasnoluda, a jego historia wzruszyła ją prawie do łez.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #276 dnia: 28 Czerwiec 2015, 18:53:55 »
- Do zobaczenia, Elizabeth. Obyś i ty odnalazła cel w codziennym życiu. Bo nie wszyscy rodzą się stworzeni do wielkich czynów, ale każdy może takich dokonać.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #277 dnia: 28 Czerwiec 2015, 18:59:27 »
- Dziękuje. - powiedziała otwierając drzwi i bez słowa przekraczając próg. Z uśmiechem ruszyła do karczmy "Nowa Warka", która leżała gdzieś przy bramie. Ponownie daleko nie miała do swojego celu, gdzie pierwotnym zadaniem było zaciągnąć trochę języka.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #278 dnia: 28 Czerwiec 2015, 19:01:50 »
Karczma była łatwo rozpoznawalna, a napis robił swoje. Elizabeth stanęła przed wejściem, gdzie kręciło się dwóch elfów i jeden człowiek, rozmawiający o jakichś tam sprawach około rolnych. Słychać było, że w środku jest sporo osób.

Offline Elizabeth

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #279 dnia: 28 Czerwiec 2015, 19:04:44 »
Elizabeth ostrożnie otworzyła drzwi od tawerny, rozglądając się z niepokojem, jakoby wchodziła do jakieś groty pełnej potworów. Niepewnym krokiem wkroczyła do środka przysłuchując się z ciekawością rozmowom przy stolikach. Oczywiście, żeby nie wyglądała podejrzanie skierowała swoje drobne nóżki w stronę jakiegoś wygodnego siedziska.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #279 dnia: 28 Czerwiec 2015, 19:04:44 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18