Tereny Valfden > Dział Wypraw

Pośród traw i starych drzew: Szeptucha

<< < (7/18) > >>

Kenshin:
Ork milczał trochę zgadzając się z Proganem, ale tak idąc dotarli do światyni ustawionej na wysokim drzewie. Dobrze, że Thulhu tutaj był, więc zdradził tajemnicy schodów, którymi można było dostać się na górę. Kenshin szedł za towarzyszami w górę. Schody były bardzo dobrze ułożone i wyprofilowane dla orka była to przyjemności, bo jakoś nie wyobrażał sobie wdrapywania się na górę ze swoją masą, także gdy dotarli na szczyt przed kaplicą stała czerwonowłosa kobieta, ale nikt nie chciał rozmawiać. Dlatego ork powiedział.
- Ja spróbuję.   
Rzekł i wyszedł przed szereg skłonił się kobiecie do kolan oddając jej cześć a i również był to ukłon, którego używał w swoim wymiarze.
- Pani przybyliśmy ofiarować naszą pomoc w celu ratowania tutejszych zwierząt przed plagą. Zechcesz nam opowiedzieć, co się tutaj ostatnio wydarzyło?
Spokojnie mówiący nadal uchylony ork czekał na odpowiedź.

Progan:

- Witajcie, bracia. Moje chowańce są zagrożone. Zagrażają im twory Plagi oraz kłusownicy. Trzeba się z nimi rozprawić. Moje zwierzęta są chore przez chorobę, jaką w pobliskiej rzece sieją kłusownicy.

Thulhu:
- Witaj. Mogę się tym zająć, dawno nie polowałem. A ciepłokrwiści to moja specjalność.- Uśmiechnąłem się na myśl, że będę mógł popolować, na ciepłokrwistych.- Moje szpony i zęby już są gotowe.

Kenshin:
Ork wyprostował się, gdy kobieta przemówiła. Jej uroda olśniewała czarnego do tego stopnia, że nie mógł się skoncentrować, tylko myśleć o niej. Dobrze, że ktoś go wybił z tego transu a był to jaszczuroczłek.
- Rozumiem i z chęcią pomożemy. Proganie jak najstarszy z nas decyduj, kto idzie z kim. Musimy się podzielić wtedy powinniśmy dać radę w miarę szybko obronić stworzenia.

Progan:
- Iwaerin weź Thulhu i zajmijcie się kłusownikami - powiedział Progan
- Ja z Kenshinem udamy się na poszukiwanie roślin aby pomóc chorym zwierzętom. Potem wszyscy zajmiemy się pomiotem plagi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej