Autor Wątek: Szlakiem Chmielowych pól  (Przeczytany 25075 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

Odp: Szlakiem Chmielowych pól
« Odpowiedź #380 dnia: 07 Czerwiec 2015, 19:37:50 »
- Nie, nie dosięgniesz mnie, wpadniesz spowrotem. Jesteś wyższa, podrzucisz mnie i we dwóch z Erasem cie wciągniemy. Ale najpierw przetransportujmy Charlotte. - elfka wyprostowała się a krasnolud uniósł ją najwyżej jak dał rade. Eras po kilku próbach ją złapał, wciągnął i zniknął. - Och, kochanie. Jesteś już! Jak tęskniłem, cały czas cie szukałem... - urwał. Było słychać delikatne jęczenie i odgłos licznych całusów. - Co ci się stało? - zapytał.
- Kurde Eras! Eras! To nie czas na kochanie się! Podejdź no do włazu! - niziołek po chwili się zjawił. -Armin, wiem że to krępujące ale musisz mnie podrzucić! Teraz.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 2475
  • Nikt nic nie słyszał...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #381 dnia: 07 Czerwiec 2015, 19:42:14 »
Armin wzięła krasnoluda na ręce i podniosła jak najwyżej mogła. To musiało wyglądać komicznie.
- Jakbyście się streścili, Eras i Silion, byłoby miło. On nie jest lekki jak piórko. - powiedziała do obu mężczyzn. Próbowała go podrzucić, tak, aby im się nic nie stało.
« Ostatnia zmiana: 07 Czerwiec 2015, 19:48:01 wysłana przez Armin »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #381 dnia: 07 Czerwiec 2015, 19:42:14 »

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #382 dnia: 07 Czerwiec 2015, 19:52:16 »
Podrzucony krasnolud złapał się jedną ręką krawędzi, Eras złapał go za drugą i wciągnął. Sil zobaczył wyciągniętą na trawie elfkę która spokojnie oddychała. Spojrzał w doł przez otwór. - No to idziemy! Miło było panią poznać! - droczył się z kobietą wciąż patrząc w dół.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #383 dnia: 07 Czerwiec 2015, 21:00:22 »
Armin spojrzała na krasnoluda gniewnym wzrokiem.
- Haha. Bardzo śmieszne. - powiedziała sarkastycznie czarnoskóra. - Teraz proszę mnie wciągnąć, ale najpierw pomożecie Aresowi. - wilk zaczął się wdrażać po ścianach, lecz nie mógł dotrzeć do wyjścia. Kobieta złapała go i podniosła, by krasnolud mógł go wciągnąć.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #384 dnia: 07 Czerwiec 2015, 21:02:38 »
Krasnolud spojrzal na zwierze litosciwym wzrokiem. - Wiesz ze zapomnialem o nim?. Sil chwycil wilka i wciagnal, polozyl obok niziolka po czym wciagneli we dwoch ciemnoskora.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #385 dnia: 07 Czerwiec 2015, 21:13:25 »
Armin stanęła na ziemi i sprawdziła, czy wszyscy są. Spojrzała na wilczka i pogłaskała go.
- Wszyscy są. - uśmiechnęła się czarnoskóra. - Koniec z morderstwami. - kobieta zaśmiała się i położyła na ziemi. - Cudowne wakacje. - dodała po chwili. Dziewczyna patrzyła na niebo, które wydawało jej się błękitne, chociaż było całkiem zachmurzone.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #386 dnia: 07 Czerwiec 2015, 21:20:46 »
Krasnolud ucalowal kobiete w nosek i spojrzal w jej ciemno-kawowe, piekne oczy. - Do kitu a nie cudowne - zasmial sie. - Ale jeszcze moga byc cudowne. Wstawaj, odpoczniesz w wiosce! Musimy poinformowac Nuana. - rzekl glaskajac ja po glowie.
Elfka siedziala w objeciach niziolka, slyszac o drodze, przestali sie sciskac i wstali. - Idziemy? - zapytal niziolek.
- Chodźcie, musze odpoczac! - powiedziala Charlotte, zmeczonym glosem.
Silion pomogl wstac maurence i ruszyli w strone traktu.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #387 dnia: 07 Czerwiec 2015, 21:26:37 »
Czarnoskóra szła znowu w stronę karczmy w Chmielowie. Teraz Armin nie czuła gęstej atmosfery śmierci, która wcześniej panowała. Teraz kobieta czuła, że uratowała kogoś przed ścięciem. Kto by pomyślał, że kruk kogoś uratuje...
- Czyż to nie jest cudowne? Charlotte uratowana, mag zabity, żyć nie umierać. - powiedziała uśmiechając się lekko. Ares szedł koło niej i zawył od czasu do czasu.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #388 dnia: 07 Czerwiec 2015, 21:32:53 »
Najciekawsza sprawa bylo to ze po tym wszystkim nagle burza zniknela. Bylo spokojnie, swiecilo slonce, wial lekki wiaterek. Przypadek?Nie sadze :D Piatka wedrowcow wedrowala spokojnie traktem az tu nagle uslyszeli odglos wybawienia dla ich stop. Byl to odglos furmanki. Jechala droga za nimi. Silion rozgladal sie wokol zadowolony z kobiety. - Jestem z ciebie dumny Armin. Dumny ze sprostalas magowi. To moglo skonczyc sie tragicznie. Kurde, jedyne o czym teraz marze to flaszka zimnej zytniej, troche zarelka i mozliwosc polozenia sie obok ukochanej. - puscil kobiecie oczko.

//Tak btw na przyszlosc, maureni nie sa czarni tylko sniadzi. Tak mowil Arus. :)

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #389 dnia: 07 Czerwiec 2015, 21:38:42 »
//Trudno. Ja jakoś od pół roku używam określenia 'czarnoskóra' i nadal będę używać. Ja jestem ciemnym maurenem :)

Armin lekko się zarumieniła i również puściła oczko do krasnoluda. Rozejrzała się wokół za powozem. Nie chciała znowu iść tą samą drogą setny raz.
- Dzięki Silion. - powiedziała kobieta. - Teraz użyj swojego wdzięku i załatw nam jakiś transport .- uśmiechnęła się dziewczyna.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #390 dnia: 07 Czerwiec 2015, 21:55:56 »
//To byla taka ciekawostka bo tak pisze na wiki. Sniada cera, czyli takie cos jak na avatarze masz. Wiec nie moze byc czarna :D Lepszym okresleniem a podobnym i pasujacym jest "ciemnoskora" ;) A i lepiej to brzmi.

Krasnolud zatrzymal sie i odwrocil, zamachal na woz, podjechal i zatrzymal sie przy nich. Na furmance siedzial starszy mezczyzna, siwy ze zdzblem trawy w ustach. - Dobry czlowieku podwieziesz nas? Gdzie zmierzasz? - pytal spokojnie nasz dzielny Sil.
- Witom panstwostwo! ÂŁadujta sie! - wskazal na tyl pustej furmanki. - Jadym do Chmielowa. Urobio wos to? - zapytal spokojnie.
- Pewnie! Dziekujemy! - rzekl wesolo.
Krasnolud mial wesoly humor bo uratowali wlasnie pol albo kto wie, moze nawet cala wyspe. Podszedl do swojej ciemnoskorej dziewczyny i wzial ja na rece. Z maurenka na rekach wgramolil sie na woz na ktory po otworzeniu tylnej burty mozna bylo wejsc jak po kladce. Usiadl w kacie furmanki i trzymal kobiete na kolanach. Pocalowal ja w usta i rzekl. - Naprawde jestem dumny! Teraz dopiero zaczna sie wakacje. - usmiechnal sie szeroko, ukazujac zeby o tak :D.
Niziolek i elfka tez usadowili sie na wozie, za nimj wskoczyl Ares. Eras zamknal burte spojrzal na karczmarza i rzekl. - Jedziemy!
Woz ruszyl leniwie w stronę Chmielowa.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #391 dnia: 07 Czerwiec 2015, 22:23:20 »
Ciemnoskóra siedziała na kolanach ukochanego. Pocałowała go w policzek i wtuliła się w niego. Zamknęła oczy i poczuła wiatr we włosach.
- Tak, wakacje. - powiedziała kobieta tuląc krasnoluda. - Chciałabym odpocząć - powiedziała lekko zmęczonym głosem.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #392 dnia: 07 Czerwiec 2015, 22:26:59 »
- Wytrzymaj jeszcze ta chwile, zaraz po odwiedzinach u Nuana uciekniemy gdzies w pola. - pocalowal ja w policzek.
Woz juz przebyl polowe trasy, niziolek wraz z elfka lezeli na wozie przytuleni i namietnie sie calowali.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #393 dnia: 07 Czerwiec 2015, 22:33:37 »
Armin wtuliła się w krasnoluda jeszcze bardziej. Poczuła jego zapach oraz miłe ciepło bijące od niego. Ciągle z zamkniętymi oczami zaczęła wodzić palcem po ramieniu ukochanego.
- Jeszcze Nuan... - powiedziała ciemnoskóra. - Jakoś nic mi się nie chce robić. - maurenka uśmiechnęła się.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #394 dnia: 07 Czerwiec 2015, 22:46:45 »
Krasiu przytulił mocno kobietę i namiętnie całował po szyi, gładził też przy tym jej kruczoczarne włosy. Musnął wargami jej ucho i szepnał. - Później kochanie! Za dużo tutaj ludzi. - usmiechnal sie.
Wóz coraz bardziej zbliżał się do wioski.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #395 dnia: 07 Czerwiec 2015, 22:51:28 »
Armin siedziała spokojnie i otworzyła oczy. Spojrzała w błękitną otchłań oczu krasnoluda. Pogładziła jego policzek i ucałowała go właśnie tam.
- Za dużo ludzi na co? - kobieta zaśmiała się i położyła swoją głowę na klatce piersiowej Siliona.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #396 dnia: 07 Czerwiec 2015, 23:02:04 »
Krasnolud zarumienił się a w rzeczywistości w myślach strzelił soczystym facepalmem. -Na... na... na... - jakoś nie mogl znalezc argumentu. - Nie ważne! - cmoknal ja w usta.
Wóz tymczasem w końcu zajechał i zatrzymał się przed karczmą. Chłop zeskoczył z furmanki i otworzył burte. Eras i Charlotte wydawali się niezadowoleni tym że droga juz się skończyła i ze muszą sobie przerywac w pieszczotach. Krasnolud wciaz trzymajac maurenke na rekach zszedł z wozu i gdy był na ziemi postawił ją na nogach. Jeszcze raz ucałował ją w usta i wszyscy we czwórkę ruszyli do środka.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #397 dnia: 07 Czerwiec 2015, 23:09:38 »
- Ares! Chodź! - krzyknęła maurenka i skierowała się w stronę karczmy. Wilk zaskoczył z wozu i przybiegł do swojej pani. Ciemnoskóra uchyliła drzwi karczmy i weszła do budynku wraz ze swoimi towarzyszami.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #398 dnia: 07 Czerwiec 2015, 23:21:12 »
W środku było jak zawsze, gwarno i tłoczno. W kącie siedział zamyślony Nuan, spojrzał na was i na widok elfki, całej i w miare zdrowej błysnęły mu oczy. Podbiegł do was i rzucił się jej w objęcia. - Charlotte... Jesteś, jak sie ciesze. Gdzie się podziewałaś tyle czasu. - zadawał pytanie za pytaniem.
Elfka stała zdezorientowana. Niziolek pociagnal ja do stolika i usiedli. Nuan spojrzał na ciemnoskora i rzekl patrzac się jej w oczy. - Dziękuje bardzo. Z całego serca! Jestem waszym dłużnikiem! Ale powiedzcie mi. Gdzie ona była, co sie stało i jak ją znaleźliście?

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #399 dnia: 07 Czerwiec 2015, 23:34:12 »
- Spokojnie, wszystko po kolei. - powiedziała maurenka i usiadła przy stoliku razem z Silionem i Nuanem. - To wszystko była sprawka maga, który żądał zemsty. Stracił swoją ukochaną i chciał stworzyć sobie nową. Zabijał kolejne kobiety i pozszywał ich części ciała. Chciał, aby ten potwór ożył, ale pokrzyżowaliśmy mu plany. - kobieta skończyła swoją opowieść i pogłaskała wilka, który leżał przy jej nodze.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #399 dnia: 07 Czerwiec 2015, 23:34:12 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18