Autor Wątek: Alchemik druidowi bratem  (Przeczytany 32700 razy)

Description:

Offline Mourtun

• Magnat
  • Reputacja: 375
    • Karta postaci

Odp: Alchemik druidowi bratem
« Odpowiedź #420 dnia: 23 Czerwiec 2015, 18:52:13 »
Niziolek postanowil dac sobie narazie spokoj z tym wszystkim, usiadl luzno i wzial gleboki oddech. Spojrzal na elfke. - Rino. Czy... Cos cie gnebi? Widze ze sie z czyms meczysz... - mowil glosem pelnym troski. Spojrzal w dol i przygladal sie z zaciekawieniem. - Drzewo. Jak dlugo to wszystko bedzie trwalo bo ja musze jak najpredzej do druidow dotrzec? - mowil spokojnie.

Offline Rodred

• Weteran
  • Reputacja: 2431
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #421 dnia: 23 Czerwiec 2015, 19:17:25 »
Rina popatrzyła się na ciebie. Widzisz, że ma lekko załzawione oczy.
- Po prostu przykro mi, ze nie mogę odwzajemnić twojego uczucia.  Powiedziała smutnym głosem po czym też spojrzała w duł zaciekawiona.
- Tak jak poprzednio kiedy siedziałeś w kokonie. Trochę ponad tydzień. Wasze dusze już niedługo powinienem móc przenieść do ciał.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #421 dnia: 23 Czerwiec 2015, 19:17:25 »

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #422 dnia: 23 Czerwiec 2015, 19:26:38 »
Niziolek przysunal sie delikatnie do elfki. - Dlaczego Rino? - zapytal delikatnie smutnym glosem. Spojrzal w gore. - Zgaduje ze nie da sie tego przyspieszyc? Bo ten no... Druidzi i Rina...

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #423 dnia: 23 Czerwiec 2015, 19:35:11 »
Rina się delikatnie odsunęła.
- Nie wiem. Jesteś miły i w ogóle, ale miałam dużo czasu w tym drzewie, żeby się nad tym zastanowić i wiem, że cię nie kocham. Przykro mi...  Powiedziała i oparła głowę na kolanach.
- Nie próbuj poganiać natury chłoptasiu.  Odrzekło drzewo z wyższością.
- Doszły mnie poza tym słuchy z północnego lasu, że nie dalej jak wczoraj gobliny przeprowadziły zmasowany atak wszystkimi siłami i walki nadal trwają.  Powiedziało, ze spokojem.

// Wasz pokój wygląda mniej więcej tak: Tylko że ściany są jak by z dymu. Odległe.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #424 dnia: 23 Czerwiec 2015, 19:48:16 »
//Rozczarowales mnie z ta elfka ;[ Kolejny epic fail. A moglem ja zostawic, tylko gdybym wiedzial...  <facepalm> ;[

I w tej wlasnie chwili, Mourtunowi zawalił się świat, wszystko w co ostatnimi czasy wierzyl, co bylo dnia niego wszystkim mozna powodziec ze pochlonely bezkresne czeluscie otchlani. Zrobil tak ;[ i rzekl tylko. - Ale... - patrzyl sie tak przez jakis czas w dol starajac sie pozbierac wewnetrznie po tym ciosie. Nie rozumiem tego, najpierw bawila sie mna Shani, zginalem dla Riny, najpierw sie cieszy na moj widok a teraz godzi w serce. Jak mnie ozywia to sie chyba zabije. - wciaz patrzac sie w dol mowil do drzewa. - Wlasnie o to chodzi. Mam zalagodzic spor pomiedzy goblinami a druidami a utknalem tutaj... - mowil z zalem do samego siebie.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #425 dnia: 23 Czerwiec 2015, 19:57:17 »
Shani tylko siedziała i patrzyła się przed siebie.
- Z własne winy.  Drzewo pewnie by wzruszyło ramionami gdyby je miało.
- To nie jest tak, że cię nie lubię. No ale spójrz ile się znamy? Widziałam cię jeden wieczór i chcesz, żebym cię pokochała.
- Jeszcze chciał cię podglądać jak się myjesz.  Dodało ot tak drzewo.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #426 dnia: 23 Czerwiec 2015, 20:00:29 »
- Mi to wystarczylo. - mruknal pod nosem. - Drzewo. Jestes strasznie wscibskie, wiesz? Wszystkie drzewa takie sa?
Po chwili. - Z wlasnej winy? To wszystko przez to ze chcialem ratowac ta oto tutaj siedzaca Rine. - i zamilkl.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #427 dnia: 23 Czerwiec 2015, 20:03:56 »
- W lesie plotki szybko się rozchodzą. Gdybyś nie poszedł z Tornem wydarzenia z pewnością potoczyły by się inaczej.  Powiedziało tylko.
Rina już tylko milczała.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #428 dnia: 23 Czerwiec 2015, 20:10:44 »
- Wiesz co drzewo? Jak masz mi ochote prawic kazania to wiedz ze nie mam juz teraz humoru... - siedzial tak zamyslony i wpatrywal sie w eter. Jego swiat lezal w gruzach. - Pewnie nie chcialabys sie poznac? - zapytal cicho kobiety.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #429 dnia: 23 Czerwiec 2015, 20:37:58 »
- Eh Mourtun. To nie jest tak, że cię nie lubię. Zawsze możemy się poznać.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #430 dnia: 23 Czerwiec 2015, 20:59:53 »
Wciaz wpatrywal sie w dal nieobecnym wzrokiem czujac sie jak przerzuty przez trola. - No co bede klamal. Jestem zyciowa ciamajda. To juz nie pierwszy raz kiedy wpakowalem sie w takie klopoty. Samo to moje pojawienie sie na Valfden bylo przypadkiem. Nie zauwazylem portalu i przez nieuwage wszedlem. Pewnego razu eksplorujac katakumby, zauwazylem zwloki, jak sie okazalo byl to zombie, zainfekowal mnie, ledwo uszedlem z zyciem. W tym lesie zas poszedlem z Tornem, cos na nas napadlo schowalem sie w krzakach, napadly mnie wilki, odgryzly mi noge i zmasakrowaly tors. - wskazal na blizny i roslinna noge. - Driada ratowala mi noge. Teraz mozna powiedziec ze jestem inwalida. Nastepnie natrafilem na ciebie gdy cie postrzelono, chcialem ratowac, narazalem sie na zlosci Shani, zmarlas wyruszylem szukac twego ojca i przez nieuwage oberwalem od ghula. Zatrul mnie, teraz jestem tutaj i nie zyje. Jestem beznadziejny, do tego zakochalem sie w niedostepnej dla mnie kobiecie. Zycie jest takie niesprawiedliwe. - z jego oka poplynela jedna mala lezka. Przyciagnal nogi do brzucha i schowal w nich glowe.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #431 dnia: 24 Czerwiec 2015, 00:27:05 »
- ÂŻycie nie jest sprawiedliwe.  Powiedziała zamyślona patrząc w dal.
- Nikt nie mówił, że będzie łatwo.  Oczywiście dorzuciło swoje 2 grosze drzewo.
Rina wydała ci się wręcz oschła.
- Jak myślisz co robi elfka w tych stronach? Nie zauważyłeś aby, że nie ma tu takich jak ja? Nie zastanawiałeś się dlaczego nie żyję w lesie wraz z innymi elfami i driadami? Nie znasz mnie w ogóle a ja nie znam ciebie więc nie mów mi to o miłości.  Mówiła z mocą, ale spokojnie.
- Doceniam twoje poświęcenie, ale nie ma opcji, żeby elfka była z niziołkiem. Nie rodowita elfka i nie w tych czasach. Chcesz widzieć dlaczego zwykły wojak jest moim ojcem? Wyklęta przez lud trafiła do tego podłego miasta. Został dziwką by mieć co włożyć do ust. Nikolajowi spłodziła mnie i zaraz mnie porzuciła nie podejrzewając nawet, że mogę być elfką. Szczęśliwy przypadek sprawił, że przejęłam wszystkie geny po matce. Nikolaj wytrenował mnie na jednego ze swoich. Zostałam członkinią jego drużyny, jego rodziny. Teraz muszę zapewnić ciągłość mojej rasy lub poświęcić się drużynie. Ty ani nie jesteś elfem by spłodzić mi elfa, ani nie dasz mi prawdziwego wojownika. Nie będziesz też godnym członkiem mojej rodziny. Więcej w tobie głupoty niż odwagi. Jesteś ciamajdą, który nie nadaje się na wojownika. Aż wreszcie nie kocham Cię mimo, że Cię lubię.  Zrobiła, krótką przerwę.
- Tak więc nie. ÂŻycie nie jest sprawiedliwe i jeszcze nie raz da ci w dupę.  Po chwili jak by uznając, że była dla ciebie zbyt ostra pogładziła cię leciutko po głowie.

// Jak się przyjrzysz to dałem Ci właśnie szansę zdobyć jej serce. Tylko jest to długo terminowy plan.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #432 dnia: 24 Czerwiec 2015, 10:39:10 »
//Tylko ja tego tak jakby troszkie nie widze, az tak dobrze nie czytam pomiedzy wierszami. Ale mam pytanko, bo mam przeswiadczenie ze Nikolaj cos zmienil by w tej sprawie.

- Co do plodzenia dzieci o czym teraz niezbyt chce rozmawiac to chyba widzisz ze elfy maja dominujace geny wszak jestes elfka a moglas byc czlowiekiem. - patrzyl sie w dal. - Cale zycie pod wplywem jednego silnego impulsu mozna zmienic, wiem cos o tym. Jak juz opowiadamy o sobie to dawnej bylem alchemikiem. Samotnym, moja rodzina mnie porzucila, wychowywalem sie w lasach,
Pozniej odnalazlem wlasny maly kat gdzie prowadzilem swoje badania. Oboje wiele przeszliśmy lecz ty miałas i tak lepiej, masz kochającego ojca i drużynę ktora jest dla ciebie rodzina. Ja nie mam nikogo, zyje z dnia na dzien w samotnosci.
- posmutnial i znow schowal glowe w nogach.

//Jeszcze jakas mala wskazowka zeby mnie naprowadzic?

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #433 dnia: 24 Czerwiec 2015, 20:01:22 »
// Jakie masz pytanie? A co do wskazówki to Ci jej nie dam.

- Elfy nie mają wszystkich cech dominujących. To był przypadek. I coś Ci nie wierze. Nie byłbyś takim ciamajdą i nieudacznikiem jak byś musiał walczyć o przeżycie każdego dnia tak jak ja. Po prostu już byś nie żył.  Skwitowała z pewnym przekąsem.
- Chyba tam na dole się pogodzili.  Powiedziało drzewo.
Nie wiedząc skąd już jest wieczór. Na dole pali się ognisko przy, którym siedzi cała drużyna z driadą i Tornem wesoło gawędząc. Dzik obraca się na ruszcie a Shani leży oparta o Nikolaja kiedy ten przeczesuje jej ręką włosy.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #434 dnia: 24 Czerwiec 2015, 20:21:09 »
- Poprostu wiem jak przetrwac pomimo mojej niezdarnosci. - rzekl spokojnie. - Tak jak juz mowilem, kazdy z nas jest kowalem swojego losu, wystarczy wziac lejce zycia w rece i sterowac. Niczego nie musisz, jestes wolna kobieta wiec mozesz sterowac swym zyciem dowolnie. Jestesmy "inni", wyjatkowi, oboje mamy swoja unikalna historie, nie mozna nas zamknac w scisle ramy i zaszufladkowac. A o dzieci sie nie martw. - spojrzal w dol i usmiechnal sie.

//Pytanie brzmialo: Czy Nikolaj nic by nie zmienil w tej sprawie? :D
« Ostatnia zmiana: 24 Czerwiec 2015, 20:23:43 wysłana przez Mourtun »

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #435 dnia: 24 Czerwiec 2015, 20:25:43 »
- Nie wiem w kontekście czego to mówisz.  Powiedziała lekko zmieszana.
- Dobrze gołąbki!  Przerwało wam drzewo.
- Ciała gotowe. Schodzicie na ziemie czy chcecie mieć jeszcze chwilę dla siebie?

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #436 dnia: 24 Czerwiec 2015, 20:31:40 »
- Jeszcze minutke. - rzucil. - Mowie to w kontekscie tego co mowilas, ze musisz urodzic elfa lub poswiecic sie druzynie. Jestes wyjatkowa i to co bylo nie powinno miec znaczenia. Nie musisz - puscil jej oczko. - Zawsze mozesz zaczac zycie od nowa, zapomniec o przeszlosci. - mowil troskliwie.

//Czyli zepsulem sobie ta szanse z jej sercem? ;[

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #437 dnia: 24 Czerwiec 2015, 20:49:51 »
// Ekhem.. Czy myślisz, że pisząc, uwaga cytuje: "// Jak się przyjrzysz to dałem Ci właśnie szansę zdobyć jej serce. Tylko jest to długo terminowy plan." Miałem na myśli 2 posty? Podpowiem: nie.

- heh Sama sobie narzuciłam te cele i muszę je wypełnić. Z podejściem "nic nie muszę" już dawno leżałabym martwa i zgwałcona w rynsztoku.  Podsumowała po czym rzuciła w eter:
- Możemy ruszać drzewo.
I w tym momencie odpłynęliście. Straszny bul przeszył całe twoje ciało. Nie wiesz co się z tobą dzieje.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #438 dnia: 24 Czerwiec 2015, 21:08:04 »
//Zapominam sie ;)
//Tak btw ta kobieta mnie rozpierd*la. Co bym nie powiedzial to go zripostuje xD Az takie slabe mam argumenty?

Ach, kobiety. Oho znowu sie zaczyna. - zacisnal zeby i staral sie nie krzyczec z bolu. Nie mial pojecia co sie dzieje chociaz podejrzewal ze wlasnie wszedl w ranne cialo.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #439 dnia: 24 Czerwiec 2015, 23:04:03 »
// Mówiąc szczerze to słabe, płytkie, proste oraz przeplatane kiczowatym przymilaniem się i użalaniem nad sobą. :P Na przykład ta z palca wyssana historia życia ni w pięć ni w dziesięć pasuje do twojej postaci. Ale muszę Ci powiedzieć, że jesteś wytrwały. Mimo, że już w jej pokoju dałem Ci do zrozumienia, że nie jest dla ciebie i nie będzie łatwo (teraz daje tego dowody) to ty i tak dzielnie poświęciłeś dla niej życie. ;)

ÂŚni Ci się, że toniesz...

Obudziłeś się w ciasnym zielonym naczyniu. Obłaziły cię wszędzie wokół jakieś zielone plączące się nitki. Tym razem było gorzej bo wchodziły Ci do ciała wszystkimi możliwymi otworami, którymi się nawet nie spodziewałeś, że do ciała wejść się da. Najgorsze było jednak uczucie przyziemności i wszech obecnego bólu. W porównanie z błogością śmierci, której zaznałeś ten ludzki świat jest jak rynsztok domem dla szlachty. Czułeś się okropnie. Zdałeś sobie sprawę, że już nigdy nie zapomnisz jaką rozkoszą jest tamten świat.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #439 dnia: 24 Czerwiec 2015, 23:04:03 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything