Autor Wątek: Alchemik druidowi bratem  (Przeczytany 32454 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mourtun

• Magnat
  • Reputacja: 375
    • Karta postaci

Odp: Alchemik druidowi bratem
« Odpowiedź #280 dnia: 18 Czerwiec 2015, 20:48:54 »
Mourtun zasmucil sie bardzo. Spojrzal na umierajaca kobiete a pozniej na mezczyzn. - Zaufajcie mi. Ja ja uratuje, musicie mi ja tylko dac na rece. Bedzie zyc lecz wy nie mozecie isc ze mna, robicie szkode dla lasu. - mowil pewnie, odslonil swoja bio noge. - Spojrzcie na moja noge, uratuje ja tylko musicie odejsc.

Offline Rodred

• Weteran
  • Reputacja: 2431
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #281 dnia: 18 Czerwiec 2015, 21:03:34 »
-  Zamknij się padalcu.  Odezwał się jeden pewnie już cię obwiniając za tą sytuację. Reszta popatrzyła na ciebie z pogardą i złością. Wtedy szef ryknął przez łzy.
-  Róbcie co karze! Dajcie mu najszybszego konia!  ÂŻołnierze chwile stali w osłupieniu, ale nagle rzucili się do pracy. Ten z, którym siedzisz na koniu od razu zeskoczył wręczając Ci wodze. W dwójkę złapali Rine i położyli ją na koniu przed tobą. Odezwał się wódz.
-  Jak nie wrócisz padalcu to cię znajdę i rozerwę na strzępy!  Ryknął w furii po czym klepnął konia w zad. Ten ruszył galopem przed siebie. (w dobrym kierunku na szczęście.)
Wtem zdałeś sobie sprawę, że nie umiesz jeździć konno.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #281 dnia: 18 Czerwiec 2015, 21:03:34 »

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #282 dnia: 18 Czerwiec 2015, 21:11:04 »
- Cholera! Jak tym sie steruje!? - krzyknal, zlapal konia za lejce i targał nim w strone drozki prowadzacej domku Shani. - Rina, kochanie, trzymaj sie. - mowil z troska, poglaskal ja jedna z lapek po glowie i ponownie chwycil lejce.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #283 dnia: 18 Czerwiec 2015, 21:16:20 »
Do domku Shani nie ma ścieżki. właściwie nie wiesz jak tam dojść. Co do głaskania Riny to raczej się na niej położyłeś, żeby nie spadła z pędzącego konia.
Przejechaliście kawałek, aż wreszcie na swojej drodze 100 merów przed tobą zobaczyłeś Shani. Stoi i patrzy się podejrzliwie jak pędzisz w jej stronę.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #284 dnia: 18 Czerwiec 2015, 21:21:16 »
Niziolek ku ratowaniu Riny na cale szczescie ujrzal driade. Puscil lejce i zlapal konia za glowe, z calej sily scisnal mu szyje i przyciagnal do siebie by on sie zatrzymal. Krzyknal. - Shani! Ratuj! Ratuj ja! Ona umiera! - w jego glosie bylo slychac smutek. - I zatrzymaj to bydle bo wpadniemy w drzewo.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #285 dnia: 18 Czerwiec 2015, 21:25:50 »
To, że niziołek ścisną wielkiego rumaka za opancerzoną szyję niewiele go przejęło. Shani zaczęła uciekać. A tak Ci się przynajmniej wydawało. W pewnym momencie jak już ją mijaliście złapała cię i bezceremonialnie zrzuciła wskakując na twoje miejsce. Pięć sekund później wielki rumak spokojnie stał i skubał trawkę. Shani dopiero teraz odpowiadając Ci na pytanie powiedziała.
- Widzę. I bardzo dobrze. Dokończę to.  Powiedziała i złapała Rine za szyję zaczynając ją dusić.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #286 dnia: 18 Czerwiec 2015, 21:31:20 »
-Shani! Nie! To moja znajoma! Nie rob tego! - pociagnal ja za noge probujac zrzuc z konia. - Mamy doprowadzic do pokoju, kochanie, w ten sposob rozpetamy wojne. Prosze cie, nie rob tego! Uratuj ja! Prosze! - zaczal szlochac, wciaz ciagnal ja za noge. Byl rozbity, wewnetrznie rozbity, dwie kobiety ktore go interesowaly wlasnie walczyly ze soba a on byl miedzy mlotem a kowadlem. Kogos napewno straci. Wiedzial to.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #287 dnia: 18 Czerwiec 2015, 21:39:26 »
Shani na chwilę przestała ją dusić i popatrzyła na ciebie ze złością.
- Już wystarczy, że ciebie ocaliłam mimo, że jesteś spoza lasu!  Krzyknęła Ci prosto w twarz.
- I zrobiłam to tylko dlatego, że Torn mnie prosił! Jeden wyjątek i proszę! Już się kolejne ścierwo napatoczyło! Powinnam cię zaszlachtować jak zwykłe zwierze!  Cały czas na ciebie krzyczała i po prostu cię odkopnęła jak chciałeś ją zrzucić. Zobaczyłeś, że Torn siedzi pod waszym drzewem i wszystkiemu się ze spokojem przygląda jak by był w kinie.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #288 dnia: 18 Czerwiec 2015, 21:45:17 »
- Shani! Dlaczego mnie nienawidzisz? - zaniosl sie placzem, zakryl rece dlonmi i pobiegl po Torna. - Torn, cholera jasna, pomoz! Ona ja zabije, a ta kobieta moze pomoc nam w zawarciu pokoju, anuz moze uda sie zawrzec pokoj ze wszystkimi stronami. Prosze! Zrob cos! To twoja "siostra", wplyn na nia. Rina... Ta elfka, umiera... Elf to tez dziecie lasu. - nie patrzac na to co zrobi goblin podbiegl do driady i mocno szarpnal ja za noge. - Przestan! - krzyknal.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #289 dnia: 18 Czerwiec 2015, 21:55:13 »
Kiedy już do niej dobiegałeś Torn od niechcenia zawołał.
-  Shani to elfka.
Shani popatrzyła na Torna równie złym spojrzeniem po czym zszarpała kaptur Rinie i zobaczyła, że rzeczywiście ma długie uszy. Zeskoczyła z konia odpychając cię.
- Ma cholerne szczęście.  Powiedziała nienawistnie.
- Zabierz ją na górę.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #290 dnia: 18 Czerwiec 2015, 22:01:34 »
Niziołek przerzucil kobiete przez ramie, byla lekka. W duchu nie wiedzial co o tym wszystkim sadzic byl rozdarty. Shani go znienawidzila, Rina umiera. Chcial plakac. Wiedzial ze tutaj nie moze. Ruszyl za Shani jezeli poszla wogole.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #291 dnia: 18 Czerwiec 2015, 22:43:36 »
Tak poszła. Już jest właściwie na górze. Po chwili też tam doszedłeś.
Połóż ją tutaj i odejdź.  Powiedziała wskazując Ci łóżko na którym jeszcze przed chwilą spałeś.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #292 dnia: 18 Czerwiec 2015, 22:48:47 »
Polozyl elfke delikatnie na lozku po czym pogladzil ja po glowie, zciagajac jej wlosy z oczu. Spojrzal na driade. Wstal i stanal w drzwiach. - Nienawidzisz mnie? po chwili. - Wolalbym zostac, tak dla pewnosci. - spojrzal w ziemie.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #293 dnia: 18 Czerwiec 2015, 22:50:14 »
- Odejdź bo zabiję i ciebie i ją!  Powiedziała jeszcze bardziej zdenerwowana.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #294 dnia: 18 Czerwiec 2015, 22:58:28 »
Niziolek spuscil glowe, (oby nie) ostatni raz spojrzal na elfke i wyszedl z domku. Zrobil kilka krokow za progiem, upadl na kolana, po czym na twarz i zaczal plakac, zalewal sie lzami. - Dlaczego mnie to spotkalo? Dlaczego? - wyrzucal sobie po cichu.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #295 dnia: 18 Czerwiec 2015, 23:00:43 »
Ze środka dobiega cie tylko pełne niezadowolenia mamrotanie Shani.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #296 dnia: 18 Czerwiec 2015, 23:05:56 »
Gdy juz sobie nawyrzucal, wstal, podszedl pod prog, siadl skrzyznie obok aby nie tarasowac przejscia, opuscil glowe, otarl lzy, zamknal oczy i dumal. Poprostu byl, czuwal.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #297 dnia: 18 Czerwiec 2015, 23:09:29 »
Słyszysz skrzypienie drzewa. To po schodach wyszedł Torn. Siadł obok ciebie.
-  Nie przejmuj się.

Offline Mourtun

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #298 dnia: 18 Czerwiec 2015, 23:18:48 »
Otworzyl jedno oko i spojrzal na goblina. - Niby dlaczego mialbym sie nie przejmowac? Ona moze ja w kazdej chwili zabic. po chwili z zalem. - Ona mnie nienawidzi! Powiedziala mi to! A ja glupi, myslalem ze mnie lubi! - z jego otwartego oka pociekla lza.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #299 dnia: 19 Czerwiec 2015, 00:02:48 »
-  U nas, tych z lasu jest tak, że nie wpuszczamy nikogo spoza niego. Gobliny są łagodniejsze do tej zasady, ale driady zabijają każdego kto może być zagrożeniem dla drzew. Choć z natury są miłosierne to nie zawahają się zabić choćby dziecka, które wejdzie do lasu. Nie mają skrupułów. One mają trochę zaburzony system wartości. Dla nich wszystko co jest z poza lasu jest gorsze i można to zniszczyć w obronie lasu. Driady mają nie pisemne przymierze z elfami jako jedynymi spoza lasu. Dlatego nie zabiła Riny. Gdyby cię nie lubiła to już byś nie żył. Tak samo ja. Dowodem na to jest to, że z tych leczących roślin mogą korzystać tylko ci których driady uważają za przyjaciół. Dlatego nie wsadziła cię do tego od razu bo nie była do ciebie przekonana. Teraz się na ciebie gniewa bo obwinia cię za to, że nie zabiła Riny. Prawda jest taka, że po zabiciu by cię obwiniała, że zabiła. Kobiety jest ciężko zrozumieć, a driad to nie ma nawet co próbować. Pozłości się na ciebie dla zasady,a później da sobie spokój. Tylko uważaj bo ona dla tej zasady potrafi nawet zabić. Szkoda, że tak wyszło. Jak by od początku wiedziała, że jest elfką to nawet by nie strzeliła. Teraz trzeba dać jej czas. Popatrz.  Wskazał Ci gałęzie drzewa na którym siedzicie, które lekko przyklapły.
-  Drzewo odczuwa jej nastrój. A tak w ogóle to co z tymi metalowymi koleżkami o których Shani już zdążyła mi powiedzieć?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #299 dnia: 19 Czerwiec 2015, 00:02:48 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18