Tereny Valfden > Dział Wypraw

Szósty brat

<< < (12/18) > >>

Ibnnin:
- Było nas sześciu. Ja, Bariej, Milo, Karpis, Andrius i on, szósty... Khiro. Po ukończeniu wieku dorastania, każdy z nas rozszedł się w swoją stronę. Ja zostałem w Darm, gdzie założyłem karczmę. Barieja poznałaś w czasie drogi. Został poszukiwaczem przygód. Milo zginął w pogromie magów, wiele lat temu. Andrius zniknął pod barierą krótko po jej utworzeniu. A on? Podobno stał się płatnym zabójcą, okradł jakąś wielką szychę i znikł...

Armin:
Armin spojrzała na mężczyznę poważnym wzrokiem. Skoro Khiro jest Szósty bratem to kobieta musiała go znaleźć. Ale jak to zrobić, jeśli on zniknął.
- Jak to zniknął? Nie wiadomo, gdzie go można znaleźć? - spytała się staruszka.

Ibnnin:
- Mówią, że w zaświatach, mówią, że na zachodzie. Są i ludzie, którzy twierdzą iż wypłynął z Valfden krótko po opadnięciu mgły. Jest wiele opcji, wszystkie równie absurdalne.

Armin:
- Czyli nie wiadomo gdzie jest... Mógłby pan przynajmniej opisać jego wygląd? - czarnoskóra potrzebowała jakichkolwiek informacji. Na razie nie dowiedziała się nic oprócz imienia i tego, że jest on płatnym zabójcą...

Ibnnin:
- Z twarzy wygląda jak ja, jest gruby jak ja i ma taką wielką szramę na podbródku. Ogólnie, wredny z niego skurwysyn.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej