Tereny Valfden > Dział Wypraw

Szósty brat

<< < (3/18) > >>

Armin:
Armin była zaciekawiona tajemniczą postacią, ale jednak nie mogła mu ufać. Uwolniła ukryte ostrze i powolnym krokiem zbliżała się do ''tego czegoś''. Kiedy zbliżyła się dostatecznie, by móc zobaczyć coś więcej, czarnoskóra przykucnęła. - Kim jesteś? - spytała delikatnym głosem. Możliwe, że istota nie mówiła, ale kto pyta nie błądzi.

Ibnnin:
Był to mały goblin, taki słodki i niewinny. W ręce trzymał kamień i patrzył na Ciebie tymi swoimi czerwonymi oczkami.
- Ja być Jaffar, kurwa. To być moja ziemia, kurwa - mówił łamanym językiem, niewiele się przejmując przekleństwami.
Nie miał do Ciebie póki co żadnych planów, po prostu się gapił.

Armin:
Armin była zaciekawiona małym stworkiem. Nigdy wcześniej nie widziała goblina, słyszała tylko w opowiadaniach lub czytała w książkach. Miał on zielonkawą skórę. Ubrany był w strój, prawdopodobnie zrobiony ze skóry, przepasany ciemnym paskiem. Uszy miał lekko włochate i odstające. Zamiast paznokci miał pazurki. Oczy krwistoczerwone, a w paszczy pełno białcyh zębów. Czarnoskóra schowała ostrze i zaczęła przemawiać deliakatnym głosem:
- Ja jestem Armin. - przedstawiła się. - Oj, przepraszam, że weszłam do twojej jaskinii tak bez uprzedzenia, ale na zewnątrz jest straszliwa wichura. Mogłabym tutaj przeczekać tą burzę śnieżną? - spytała się stworka i zrobiła taką minę jak kot ze Shreka.

Ibnnin:
Stworek dość długi czas analizował Twoje słowa. Nie wiedziałaś, czy się zastanawiał, czy może próbował je zrozumieć. Nie znał zbyt języka ludzi, a przynajmniej nie w tym stopniu by od razu wszystko zrozumieć. Dopiero po kilkunastu minutach przemówił, a jego głos był już spokojniejszy.
- Może zostać.

Armin:
Armin uśmiechnęła się szeroko i ponownie znalazła się w jaskinii obok goblina.
- Dziękuję. - zwróciła się do Jaffara. Usiadła obok ogniska i postanowiła się z tamtąd nie ruszać do czasu, kiedy śnieg przestanie tak mocno sypać. Lub kiedy stworek przestanie lubić jej towarzystwo. Po prostu ogrzewała się przy cieple ogniska. Nie zamierzała na razie się zwracać do małej istoty. Jeśli Jaffar będzie się chciał o coś zapytać to po prostu to zrobi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej