Autor Wątek: Przymierze (Test współpracy)  (Przeczytany 7801 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

Odp: Przymierze (Test współpracy)
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Kwiecień 2015, 06:27:58 »
-Skoro tak sadzisz! Chodzmy wiec. - i ruszyli w strone rynku. - Ale, gdzie mozna pogadac swobodnie na rynku, to tego nie wiem.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 2475
  • Nikt nic nie słyszał...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #21 dnia: 20 Kwiecień 2015, 17:46:23 »
Armin szybkim krokiem udała się do karczmy. Obieżyświat nie znajdował się bardzo daleko, ale maurenka musiała się pospieszyć, aby zdobyć jakiekolwiek informacje o Silionie. Gdzie on teraz się znajdował? Czarnoskóra szła dość szybkim krokiem, kiedy znalazła się obok karczmy. Otworzyła drzwi i podeszła do karczmarza.
- Przepraszam, czy nie widział Pan tutaj takiego dość znanego krasnoluda?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 20 Kwiecień 2015, 17:46:23 »

Offline Aiden

• NPC
  • Reputacja: -129
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Kwiecień 2015, 17:57:01 »
//Do Armin:

- Siliona aep Mor? Naszego lorda elekta? oczywiście, ze widziałem, cała karczma huczy jak wszedł i porwał mojego grajka! A miałem takiego wspaniałego grającego na lutni... - mówił rozżalony.

//Do Siliona:

Sekster zatrzymał się zatem, skoro jego kompan nie wiedział, to musiał dać mu czas na zastanowienie się.

- Więc pomyśl o tym co ci już prędzej powiedziałem i podejmij decyzję. Gdy przyjdzie ci robić poważne zadania, nie będzie czasu na myślenie, ty musisz wiedzieć i być przygotowanym, musisz zmniejszać ryzyko jak tylko się da, minimalizować je. Pomyśl o tym gdzie można ukryć kogoś tak znanego jak ty, pełniącego ważne funkcje, gdzie nikt nie będzie na ciebie zwracał uwagi. To bardzo ważne planując takie prace jakie my wykonujemy. Inaczej zachowuje się człowiek, który nic nie znaczy, którego nikt nie zna, na którego nie warto zwracać uwagi, a inaczej osoba z pozycją jak ty, szlachcic Atusel, lord elekt. jesteś osobą znaną, ciężko ukryć się, ale trzeba sobie radzić. Więc pójdziemy dalej i tam gdzie zaproponujesz, gdy w końcu zrozumiesz.[color]

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #23 dnia: 20 Kwiecień 2015, 18:07:58 »
Krasnolud zrobil tak. <facepalm> - Kurde przeciez jestem wspolwlascicielem sklepu "Chrzaszcz" ktory stoi aktualnie zamkniety! Chodzmy tam! Zamkne drzwi na klucz i pogadamy na zapleczu. Co jak co ale w swoim sklepie moge normalnie siedziec. Co ty na to czlowieku? Idziemy?

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 20 Kwiecień 2015, 19:28:59 »
Armin stała przy karczamarzu. Pomyślała gdzie może teraz znaleźć swojego znajomego. Wyszedł z kimś, nie mówiąc pewnie gdzie idzie. Czarnoskóra musiała przez chwilę pomyśleć. No dobra, gdzie mogę go znaleźć? Pewnie miał interesy, które nie mogą ujrzeć światła dziennego. Silion poszedł w jakieś ustronne miejsce. Hm... Może jego znane okolice? Jest przecież wspóółwłaścicielem sklepu. Może tam go znajdę! Po usilnym wygimnastykowaniu umysłu kobieta podziękowała mężczyźnie za informację i żwawym krokiem wyszła z sklepu. Kierowała się w stronę sklepu 'Chrząszcz'.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Kwiecień 2015, 19:47:56 »
//Do Armin: Naciągane, wstyd, zamiast zapytać karczmarza to ty tak robisz... nieładnie, naprawdę nieładnie...

Dotarłaś do sklepu pierwsza. drzwi były zamknięte.

//Do Siliona:

- Sklep, który jest od dawna zamknięty, nagle zostanie otworzony i zamknięty od środka. jest szansa, ze nikt nie zauważy, albo wzbudzi duże kontrowersje. To twoja decyzja.[color]

Powiedział i ewentualnie poszedł za Silionem.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #26 dnia: 20 Kwiecień 2015, 19:52:13 »
- Chodzmy i tak mam zamiar zrobić w nim remanent i remont. Jakby sie ktos przypieprzał to przeciez jestem na swoim! Wiec mozna grzecznie poprosic aby osoba nie wtracala sie, a ciebie zawsze moge przedstawic jako budowlanca od remontu. - krasnolud zasmial sie i powoli ruszyl w strone swego sklepu.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27 dnia: 20 Kwiecień 2015, 20:01:55 »
//To była rozbudowana dedukcja :)

Armin początkowo nikogo nie zuważyła przy sklepie. Czyżby poszła do złego miejsca? Po dłuższej chwili zauważyła zbliżającego się Siliona. Lekko uśmiechnęła się na jego widok. Zauważyła też koło niego tajemniczego mężczyznę. Nie wyglądał zbyt przyjaźnie, ale jeśli szedł z krasnoludem, znaczyło to, że jest on pewnego rodzaju zleceniodawcą. Nie spieszyli się, więc czarnoskóra czekała przed sklepem.
- Witam panie lordzie elekcie. - powiedziała z przekorem kobieta.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #28 dnia: 20 Kwiecień 2015, 23:11:13 »

- Znacie się? To was jest dwóch? Niski kuglarz mówił, że przybędzie tylko jedna osoba. ale skoro jest was dwoje, to tym lepiej. Może wejdziemy w końcu?[color]

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29 dnia: 20 Kwiecień 2015, 23:19:23 »
Krasnolud lekko sie zdziwil obecnoscia czarnoskorej przyjaciolki. - Armin? Co tu robisz? Ale skoro juz jestes to pomozesz mi w... W sumie jeszcze nie wiem w czym. - krasnolud przybil z Armin "zolwika". Podszedl do drzwi i zaczal przebierac w kluczach. - Ten nie... Ten jest do domu... Ten do chmielowa... O jestes gnojku! - krasnolud otworzyl drzwi i wpuscil was. - Spokojnie, ona jest jedna z nas. - krasnolud zamknal drzwi i przekrecil klucz ktory zaraz zabral ze soba. - Zapraszam na zaplecze! Tam po lewej!

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30 dnia: 20 Kwiecień 2015, 23:25:56 »
Czarnoskóra posłuchała wskazówek Siliona i poszła na lewo. Tajemniczy gość nie wzbudził w kobiecie zaufania. Może dlatego, że nawet go nie znała? Przez wygląd? Nie wiadomo. Maurenka w końcu doszła do zaplecza razem ze swoimi towarzyszami. Czekała aż mężczyzna zacznie przemawiać, ponieważ Armin nie miała pojęcia o co chodzi, podobnie jak jej znajomy.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Kwiecień 2015, 23:32:35 »
Nikt nie zwrócił uwagi na 3 osoby znikające w sklepie, w końcu było to normalne na rynku, ze ludzie wchodzą, czasami grupkami do sklepu, bardziej, lub mniej popularnego.

- Mam nadzieję, że ty, lordzie elekcie, już się czegoś nauczyłeś. a jeżeli nie, to wróżę ci wiele problemów nie tylko politycznych.

- Wasze zadanie będzie banalnie proste. Musicie przekonać mnie do tego, żebym wstąpił do szarej strefy. Załóżmy, ze nie jestem jej członkiem, że jestem przywódcą jakiejś bandy, która zajmuje się kradzieżami w bogatych dzielnicach miasta. Jak postaracie się przekonać mnie, że dołączając do was, do waszych struktur, będzie nam lepiej. Co zaoferujecie komuś takiemu, przeciętnemu człowiekowi, który zajmuje się podkradaniem mieszków osobą jak wy, którzy spacerują po rynku, starym mieście, pałacu... O czym będziecie ze mną gadać?[color]
- powiedział rozwijając wątek i naprowadzając was na cel zadania.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #32 dnia: 20 Kwiecień 2015, 23:55:26 »
- Cholera od czego by tu zaczac? To wiec tak, jesli jestes przywodca grupy przestepczej wstapienie do szarej strefy daje multum mozliwosci. Poszerzasz swoje wplywy dzialania, ze strefa nie musisz ograniczac sie tylko do jednego miasta badz dzielnicy, kradniesz gdzie chcesz. Szara strefa jest wplywowa organizacja z ktora osoby wiedzace o jej istnieniu licza sie. W razie jakiejkolwiek wpadki ochronia cie, znajda sie tez odpowiedni "mowcy" ktorzy obruca sprawe na twoja korzysc. Ogolem strefa z kazda chwila poszerza swe wplywy.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #33 dnia: 21 Kwiecień 2015, 00:02:45 »
Armin przysłuchiwała się słowom krasnoluda i przytakiwała. Kiedy ten skończył swoją wypowiedź, maurenka dodała:
- Oprócz tego strefa oferuje ci też schronienie. Kwatery są dla każdego łotra czy bandyty, który chce, może tam swobodnie przebywać. Również jeśli brakuje ci pieniędzy lub sprzętu, możesz skorzystać z zbrojowni. Mamy tam asortyment od A do Z. - czarnoskóra skończyła swój referat. - To powinno przekonać każdego. - powiedziała cicho kobieta.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Kwiecień 2015, 00:14:30 »

- Tam? To znaczy gdzie? Szara strefa nie ma jednej siedziby młoda damo. Ale po co mi wstępować do szarej strefy, po co mam stąd podróżować do innych miejsc, skoro w Efehidon mam najlepsze pole manewru, tutaj, w stolicy znajdę najbogatszych i najbardziej majętnych, to tu skupię swoje działania, niezależnie od tego czy mogę w innych miastach czy nie. A skoro mogę ja w innych, to oni w moich, i mam bezkarnie patrzeć, jak ładują mi się cudze bandy w mój rewir i kradną mi sprzed nosa moje owoce? Nie... to mnie nie przekonuje. Ochrona prawna? Co mi po ochronie prawnej, gdy zostanę pojmany raz, to znaczy, ze jestem bezużyteczny. Moja banda i tak mnie wykluczy z ekipy, skoro dałem się raz złapać, dam się złapać po raz drugi i trzeci. A czy zostanę skazany czy nie, co za różnica, stracę swoje źródło dochodów. A jeżeli mówisz o krwawych krukach młoda damo, to część szarej strefy, no najbardziej wpływowa, ale tylko część, nie możemy się wszyscy tam kryć, stamtąd daleko do wszystkich miejsc.

Zaczynał mieć nadzieję, że teraz chyba zrozumieją co jest wizją szarej strefy, którą można zwabić wszystkich w jego osądzie. A jeżeli nie, to będzie dalej naprowadzał. Muszą sami zrozumieć istotę sprawy.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #35 dnia: 21 Kwiecień 2015, 00:29:38 »
*ekhem* odchrzaknal po czym rzekl. - Szara strefa jest swoista koalicja bandyckich grup. Anarchiczna! Kazda grupa dba o wlasne interesy, nie wchodzac w parade innym. Grupy, miedzy soba wspolpracuja wypracowujac lepsze zyski i inne wazne dla danej szajki rzeczy. Poczatkowo strefa powstala przeciwko podobnemu ugrupowaniu zwanemu Czarnym klifem, lecz i klif pod dowodztwem samego Traumaty Malahar dolaczyl niedawno. Tak wiec nic nie zagraza twoim ze tak powiem interesom. - krasnolud wypowiadal sie w dyplomatyczny sposob. - Moja droga maurenko, chcesz cos dodac?

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #36 dnia: 21 Kwiecień 2015, 00:39:13 »
Armin spojrzała na krasnoluda. Nie przypuszczała, że Silion wie aż tyle o szarej strefie i organizacjach. Ale przecież jest lordem, więc powiniem mieć przydatną wiedzę w małym paluszku.
- Sądzę, że już wszystko ładnie wytłumaczyłeś. - powiedziała czarnoskóra. Spojrzała potem na mężczyznę i nie mogła się powstrzymać przed komentarzem: - Wystarczy panu? Wszystko ma pan tak jak na dłoni.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Kwiecień 2015, 00:44:51 »

- Czuje się czasami jak na uniwersytecie... Nie recytujcie regułek, które napisano w księdze o szarej strefie. nie cytujcie tego co już znacie i usłyszeliście od kogoś. Pomyślcie, jak normalny człowiek. Jak człowiek, który musi kombinować by przetrwać w tym życiu. Co może szara strefa zrobić, dać, wykreować, zdziałać, w czym jest dobra, w czym słaba, jakie inne możliwości ale INNE daje bycie w takiej grupie, takiej licznej. Myślnie nieszablonowo. Pomyślcie, wczujcie się w rolę twórców tego. jakie mieli intencje, czego szukają, do czego dążą, jakie są te cele ukryte, światłe i wzniosłe, oczywiście w naszych możliwościach. Na to pytanie jest wiele odpowiedzi, tylko oczekuję głębi i esencji, celu i światła. czymś, co wznieci pożądanie by być tam. coś czego nie można zrobić będąc samemu. Taką małą grupką jak chociażby moja.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #38 dnia: 21 Kwiecień 2015, 08:22:58 »
- Nie ma nic lepszego niż grupka gotowa oddac zycie za reszte, wiem cos o tym. Ale przyznam ze mnie zagioles. Wspolpraca i wzajemny szacunek. Coz w grupie zrobisz napad, wymuszenie, grabiez domu, zawsze ktos stanie na czatach. Jak mniemam celem tworcow byla chec szerzenia wzajemnej pomocy.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #39 dnia: 21 Kwiecień 2015, 08:31:47 »
Czarnoskóra zaczęła myśleć podobnie jak jej przyjaciel.
- W grupie można też również przekonać do swojej racji i zmienić kogoś tok rozumowania. Nie twierdzę, że od razu na przykład zły stanie się dobry, ale przekazywanie innych poglądów może wywołać u innych silne myślenie. - powiedziała kobieta.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 21 Kwiecień 2015, 08:31:47 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18