Tereny Valfden > Dział Wypraw

Przymierze (Test współpracy)

<< < (9/21) > >>

Silion aep Mor:
- O tak, zgadzam sie, przykladem jest ta rozmowa.

Aiden:

- Jakich innych poglądów. Wszyscy zajmujemy się świadkiem przestępczym, jaki mieć tutaj pogląd. Jesteśmy zręcznymi ludźmi gotowymi zabić za pieniądze. Jaka jest tutaj niby ideologia, czy pogląd? Coś wam świta ale jeszcze nie wiecie w której dzwonnicy. Pamiętasz Silion, lekcję, której próbowałem ci udzielić? O ukrywaniu się? Jak się ukryć? Powiedzcie mi, czemu musimy się ukrywać? Czy dlatego, ze taka jest "idea" czy może dla tego, że jesteśmy ludźmi, których straż chętnie pojmie, a sędzia skaże. A co w tej kwestii może zrobić szara strefa? Myślcie, myślcie.

Silion aep Mor:
- To bedzie tak: Jestescie wszelakiej maści zbojami i zlodziejami, dzialacie w cieniu, po za prawem, w konflikcje z wladza. Zyjecie w ukryciu wsrod innych zwyklych obywateli, musicie sie ukrywac przed straza i kapusiami, stad strefa. Daje wam alibi, ewentualnie uciszaja kogo trzeba, pomaga w przekretach. Czy mam racje?

Aiden:

- Mówisz rzeczach banalnych, ja jestem wizjonerem. Chcę widzieć więcej i dalej. Nie zrozumieliście mnie widzę, więc będę kontynuował.

- A co, gdy nasza Szara strefa będzie zrzeszała wszystkich naszego zawodu pod jedną egidą? Co jeżeli staniemy się jedną wielką zgrają, liczącą więcej niż ilość strażników w wielkim mieście? Gdy zamiast rozsypanych puzzli różnych kolorów maści i złączeń? Co będzie, gdy złożymy spójny obraz, wielki, potężny i mogący zdziałać więcej, niż tylko kradzieże, rozboje i pojedyncze zabójstwa?

Silion aep Mor:
- Ja akurat nie jestem wizjonerem tylko prostym krukiem. Ale odpowiedz jest prosta, jak dobrze pojdzie stworzycie grupe zdolną pokonać prawo i obalic wladze, wykreowac swoja wizje Valfden i swiata. Tylko niestety po pewnym czasie staniecie sie taka sama wladza jak ta teraz, powstanie inna podobna do szarej strefy grupa, dokona przekretu i was sprzatnie. Takaz jest kolej rzeczy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej