Tereny Valfden > Dział Wypraw

Przymierze (Test współpracy)

<< < (6/21) > >>

Aiden:
//Do Armin: Naciągane, wstyd, zamiast zapytać karczmarza to ty tak robisz... nieładnie, naprawdę nieładnie...

Dotarłaś do sklepu pierwsza. drzwi były zamknięte.

//Do Siliona:

- Sklep, który jest od dawna zamknięty, nagle zostanie otworzony i zamknięty od środka. jest szansa, ze nikt nie zauważy, albo wzbudzi duże kontrowersje. To twoja decyzja.[color]

Powiedział i ewentualnie poszedł za Silionem.

Silion aep Mor:
- Chodzmy i tak mam zamiar zrobić w nim remanent i remont. Jakby sie ktos przypieprzał to przeciez jestem na swoim! Wiec mozna grzecznie poprosic aby osoba nie wtracala sie, a ciebie zawsze moge przedstawic jako budowlanca od remontu. - krasnolud zasmial sie i powoli ruszyl w strone swego sklepu.

Armin:
//To była rozbudowana dedukcja :)

Armin początkowo nikogo nie zuważyła przy sklepie. Czyżby poszła do złego miejsca? Po dłuższej chwili zauważyła zbliżającego się Siliona. Lekko uśmiechnęła się na jego widok. Zauważyła też koło niego tajemniczego mężczyznę. Nie wyglądał zbyt przyjaźnie, ale jeśli szedł z krasnoludem, znaczyło to, że jest on pewnego rodzaju zleceniodawcą. Nie spieszyli się, więc czarnoskóra czekała przed sklepem.
- Witam panie lordzie elekcie. - powiedziała z przekorem kobieta.

Aiden:

- Znacie się? To was jest dwóch? Niski kuglarz mówił, że przybędzie tylko jedna osoba. ale skoro jest was dwoje, to tym lepiej. Może wejdziemy w końcu?[color]

Silion aep Mor:
Krasnolud lekko sie zdziwil obecnoscia czarnoskorej przyjaciolki. - Armin? Co tu robisz? Ale skoro juz jestes to pomozesz mi w... W sumie jeszcze nie wiem w czym. - krasnolud przybil z Armin "zolwika". Podszedl do drzwi i zaczal przebierac w kluczach. - Ten nie... Ten jest do domu... Ten do chmielowa... O jestes gnojku! - krasnolud otworzyl drzwi i wpuscil was. - Spokojnie, ona jest jedna z nas. - krasnolud zamknal drzwi i przekrecil klucz ktory zaraz zabral ze soba. - Zapraszam na zaplecze! Tam po lewej!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej