Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wiejskie problemy

<< < (19/46) > >>

Silion aep Mor:
Niziolek widzac smierc ostatniego bandyty zasmial sie donosnie. - Widzieliscie to co ja? Ten ostatni bandzior, malo sie nie posrał, ładna ofiara losu!
- Oj badz powazny! - skarcila go elfka. - Teraz chodz, trzeba opatrzyc ewentualne rany naszych chlopcow. Szefie, jak cos to wiesz gdzie nas szukac.

Elfka i niziolek podeszli do grupy wojakow, zamienili kilka słów po czym wszyscy odeszli w kierunku wioski a dokladniej karczmy.
- Kurważ... Mocne scierwa, ale wy widze twardsi... No co sie tak patrzycie? Przeszukać tych psich synow. - krzyknal soltys do bekartow.

TheMo:
Themo uśmiechnął się pod nosem. Miło słyszeć pochwały.
-Znam się na medycynie, jeśli coś wam potrzeba to pomogę.
Posłuchał sołtysa i odwrócił się. Przyspieszył kroku i kilku chwilach był już przy trupach. Przeszukał dokładnie ich ciała, nieco przy tym brudząc się krwią.

Silion aep Mor:
Przy ciele jednego z bardziej umiesnionych zakapiorow, ktory prawdopodobnie byl ich szefem, czlowiek znalazl bardzo charakterystyczna opaske na ramie z wyszyta czarna roza.

//Themo: Otrzymujesz:
Nazwa: Opaska Czarnych Róż
Opis: Opaska na ramie z wyszyta czarna roza.

TheMo:
Zdjął opaskę, która mogła świadczyć o przynależności do jakiegoś niezbyt legalnego ugrupowania. Trzymając ją w dłoni powrócił do sołtysa i pokazał mu ją.
-Kojarzysz ten symbol? I jeśli nie masz nic przeciwko wezmę to sobie jako trofeum.

Silion aep Mor:
- Pokaż mi to! - krasnolud wyrwal ci opaske z rak, przyjrzal sie jej, wygladal jakby miał zaraz wybuchnąć z gniewu. - O nie, te sukinsyny zaplaca, jeszcze gorzko tego pozaluja! To czarne róże mniejsza, cholernie szybko rozwijajaca sie konkurencyjna plantacja. Przyszliscie po raport, dostaniecie go jak mi pomozecie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej