Tereny Valfden > Dział Wypraw

Próba magii: Mourtun

<< < (31/33) > >>

Mourtun:
Cholera! Nie pali sie! Wkurzony niziolek kleknal i odgarnial kurz rekami i czasami nogami. Pochodnia lezala obok. Odgarniecie calego korytarza zajelo kilkanascie minut. Mourtun byl caly w kurzu zas w powietrzu bylo go pelno, korytarz byl odmieciony. Niziolek kleczac ogladal podloge po calosci w poszukiwaniu znaku iz na zlotej plytce.

Rakbar Nasard:
Grzebanie w kurzu nie należało do najprzyjemniejszych zajęć, szczególnie gdy gdzieś tam bije zegar odliczający nadejście śmierci. Mourtun podjął się zadania niemożliwego do spełnienia, gdyż takiego brudu niemożna było posprzątać nawet w kilka godzin. Szczęście jednak mu dopisywało, gdyż po kilkudziesięciu minutach trafił na coś ciekawego; był to worek, zawiązany sznurkiem.

// Masz 8h na zażycie antidotum.

Mourtun:
Niziolek papral sie w kurzu, gdy juz byl porzadnie zmeczony zauwazyl cos. Zaczal grzebac dalej, wygrzebał worek zwiazany sznurkami. Mam nadzieje ze tu jestes. Wzial go i otworzył.

Rakbar Nasard:
Znalazłeś ostatnią płytkę.

Nazwa: płytka 5
Opis: Złota płytka o kwadratowym kształcie z wygrawerowanym symbolem.

// Masz 7,5h na zażycie antidotum.

Mourtun:
Niziolek niesamowicie ucieszyl sie gdy znalazl ta plytke. - Tutaj jesteś kochana, ratujesz mi życie! - niziolek wzial z worka i ucałował plytke. Mimo wszystko nie chcial tracic czasu, odbił w tyl i ruszyl przed siebie, na piewszym skrzyzowaniu poszedl prostu i szedl okolo minuty. Gdy dotarl do skrzyżowania zakrecil w lewo, po kilku metrach znalazl sie ponownie na rozstaju i ponownie odbil w lewo. Po przejsciu kilku metrow jak wczesniej stanal przed wyborem drogi, skrecil w prawo. Szedl kilka minut, na nastepnym rozwidleniu skrecil ponownie w prawo az dotarl do ostatniego rozwidlenia. Z korytarza po lewej bilo znajome swiatlo, wszedl i znalazl sie ponownie w sali ze stołem, lecz tym razem mial znak. Podszedł do stołu i umiescił w nim ostatnia złota płytke z wykonanym ze szkła ilusmirskiego znakiem iz. Gdy przedmiot zostal umieszczony, rzekl sam do siebie. - Ishgreshiztu! czyli Ilesh!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej