Autor Wątek: Poszukiwania  (Przeczytany 9384 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

Odp: Poszukiwania
« Odpowiedź #80 dnia: 19 Luty 2015, 22:36:54 »
- Sir! Ludzie Jana i Vladzia! Ze 40! - krzyknął Yarpen podbiegając do nas  - Krata od bramy siem zacieła. Same wrota zaś sie nie domykają...
- Kurwa! Themo weź 5 ludzi i na mury, Stisla pod brame!

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 19 Luty 2015, 22:58:05 »
Przystawił dwa palce do hełmu i zaczął wydawać rozkazy.
-Yarpen, bierz swoją spluwę i idziesz ze mną. Potrzebuję dobrych strzelców.
Pobiegł truchtem do przodu. Zauważył grupkę rekrutów, którzy nie wiedzieli co robić. Trzeba im chrztu bojowego.
-Jak umiecie strzelać to brać kusze, bełty i za mną na mury. Tam macie większe szanse przeżycia.
Spróbował jakoś przekonać ich, żeby poszli na pozycje strzelnicze. Jednak, jeśli ręce będą im się trzęsły to za wiele nie zdziałają. Wbiegł po schodach i schylony w pół podążał skryty przez kamienne osłony. Nie chciał na początku dostać strzałą od jakiegoś łucznika. Gdy znalazł się w dogodnej pozycji przykucnął i oparł kuszę o wgłębienie w murze. Lekko wychylił głowę chronioną przez hełm, by rozeznać się w sytuacji.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 19 Luty 2015, 22:58:05 »

Offline Stisla

• Obywatel
  • Reputacja: 325
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 19 Luty 2015, 23:23:13 »
- Się robi Komandorze! Idziesz ktoś ze mną?- hardy krasnolud wrzasnął doniośle, że niejeden, co bardziej strachliwy by zadrżał, ale nie w owej chwili. Wszyscy na komendę komandora Bękartów Rashera ruszyli gdzie trzeba.
- Gdzie mnie włazisz pierdoło pod nogi! Patrz jak liziesz! - ryżobrody oburzył się gdy pod nogami, jak długi rozłożył mu się jeden z nowo przybyłych. Wziłą go pod pachę i popchnął w stronę bramy.
- Cho no ze mną. Trzymaj się blisko to ci dupska nie urwą, co najwyżej przetną na pół - zarechotał, ale szybko zorientował się, ze to nie czas na żarty. Czym prędzej pobiegł pod bramę.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 20 Luty 2015, 22:18:37 »
//Sorry, nie jestem w stanie napisać nic konkretnego. Nie chce też Was trzymać na zadaniu chuj wie ile. Zakończyć?

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 21 Luty 2015, 07:55:19 »
// To znaczy, że wybudzamy się ze snu, a wyprawy nie było? Rób jak uważasz, ja się nie znam.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 21 Luty 2015, 12:13:51 »
//To zależy od Was, chcecie czekać czy nie.

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 21 Luty 2015, 13:13:08 »
// Themo? Ja tam wymagający nie jestem, ale kolejny raz mnie hamujecie. ;)

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 21 Luty 2015, 13:20:44 »
//Jak dla mnie może być banalny zwrot akcji i koniec.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 21 Luty 2015, 13:34:39 »
//Dajcie mi czas do wieczora, zaprzęgne ojca do pisania za mnie, jak zawsze w takich wypadkach

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 21 Luty 2015, 18:46:37 »
Melkior i Themo wleźli na blanki, przed murami stało ze 10 chłopa a nie cała armia. Zaledwie kilku z nich miało kusze, konkretnie to dwóch. Elf przyłożył kuszę do ramienia.
- Mam wiadomość od...
Nie zdążył dokończyć, bełt w jego czaszce definitywnie zakończył żywot bandyty.
- Brać ich.

1x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
5x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Bandyta

//100m od murów,

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 22 Luty 2015, 14:27:42 »
Stisla czekał przy niedomykającej się bramie. Ustawił się tak by już z daleka nie być widocznym. Czekał w napięciu.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 22 Luty 2015, 17:42:40 »
Themo uśmiechnął się pod nosem widząc garstkę głupców, którzy śmieli zaatakować zamek. Wystarczy jedna salwa i wszyscy padną. Choć z chęcią chciałby poznać przyczyny tej wizyty. Lecz jednego do przesłuchiwań mieli. Oparł kusze o mur, by mieć lepszą celność. Przymierzył dokładnie w opancerzonego strzelca. Przymknął jedno oko i nacisnął spust. Bełt ze świstem opuścił mechanizm i w ułamku sekundy pokonał dystans między Bękartem a celem. Pokonał żelazną zbroję i wbił się w pierś ofiary. Kusznik wypuścił z dłoni swą broń i pod wpływem uderzenia upadł na plecy. Złapał się za krwawiącą ranę. ÂŻycie powoli go opuszczało. Chciał zatamować krwotok, lecz to nie zdało egzaminu, gdyż pocisk trafił prosto w serce. Teraz jego towarzyszom pozostało jedynie zamknąć mu oczy ślepo wpatrzone w niebo, gdzie najpewniej ulatywała jego dusza.

//5x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Bandyta
26-1=25 srebrnych bełtów

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 24 Luty 2015, 12:20:23 »
Bandyci dopadli do bramy bez problemu ją otwierając. w końcu wrota były niemal otwarte.

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 24 Luty 2015, 19:44:22 »
Stisla dopiero teraz zrozumiał, że tym swoim zwyczajnym toporkiem niewiele zdziała. Na jakiekolwiek przemyślenia było jednak za późno, pierwszy bandyta właśnie przekraczał próg uszkodzonej bramy. Dokładnie tyle miejsca było w przesmyku we wrotach, żeby zmieścił się jeden człowiek na raz. Bękart z ryżego koloru brodą uchwycił więc w dłoniach swoją broń, niemalże z całych sił, tak by dodać sobie otuchy. Dzieliło ich już zaledwie 3-4 metry
- Bij, zabij. - zakomenderował pod nosem, po czym zerwał się niczym wystrzelony z procy.

Dopadł do przeciwnika w mgnieniu oka i będąc około metra od zbira, potężnym zamachem znad głowy, trzepnął go w bark ostrzem. Było pewne, że uderzenie spowodowało złamanie obojczyka. Przeciwnik tylko zająknął z bólu. Nie wydał już żadnego innego dźwięku z siebie, gdyż krasnolud dokładnie tym samym ruchem uderzył ponownie. Tym razem z drugiej strony. Bandyta skonał.
Reszta bandytów zaskoczona niespodziewanym atakiem na moment się wycofała. To wystarczyło by "obrońca bramy" przygotował się na kolejny atak.

- Bękarciontka! Do bramy! - wrzasnął i wycofał się nieco do tyłu, cały czas czujnie bacząc na uszkodzone wrota. Jego odległość od furty wynosiła teraz jakieś 5 metrów. Stał na placu głównym całkiem sam, nie bacząc na zagrożenie. Wiedział także to, że jeśli nie otrzyma pomocy współtowarzyszy broni, to być może będzie to miejsce gdzie zakończy swój żywot.

//4x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Bandyta

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 24 Luty 2015, 20:47:49 »
Kolejny padł od Melkiorowego bełta prosto w czerep. Biedak nawet się nie zorientował. Elf zaczął przeładowywać kuszę i wtedy pozostała dwójka poczęła spierdalać. Komandor zbiegł na plac.

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 24 Luty 2015, 21:16:12 »
//Zostało trzech. ;)

Stisla widząc nadchodzące wsparcie ruszył ku uciekającym zbirom. Pewnie jeszcze przed bramą zdążył by jednego skrócić o całe ramię, ale w całym tym pędzie (o ile krasnoludzki szybki bieg jest czymś zadziwiająco rychłym) zagubił się i potknął o własną nogę.
- Kurka nioska - zdążył tylko rzucić, po czym runął całym ciężarem ciała nurkując głową w piachu.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 24 Luty 2015, 21:28:39 »
//Mój błąd  ;)

Już na placu Melkior rzekł:
No to żeśmy im pokazali... co za kretyni. - stwierdził oczywisty fakt i splunął siarczyście na piach - Chodźcie do karczmy, musimy pogadać.

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 25 Luty 2015, 09:06:44 »
Stisla z trudem podniósł się ziemi. Całą twarz miał pokrytą wilgotnym piaskiem, który przykleił mu się do twarzy i owłosienia w okolicach głowy. Splunął kilkukrotnie tak by całkowicie pozbyć się drobinek z ust. Trochę przy upadku znalazło się w jego jamie ustnej.
- No, gonimy, czy jak? - zaproponował
- No to do karczmy. - mówiąc to stanął na nogi i otrzepał się. Następnie nie zważając na zachowanie innych udał się do wskazanego miejsca.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 25 Luty 2015, 17:51:04 »
Themo zarzucił kuszę na plecy i podziwiał kurz unoszący się za uciekającymi bandytami. Szkoda mu było nawet marnować bełta na tych tchórzy.
-Porwali się z motyką na słońce. Ale trzeba się umocnić, bo mogą wrócić.
Splunął za mur i spokojnym krokiem zszedł ze schodów nakazując strzelcom wrócenie do swoich zajęć. Przyspieszył nieco i skierował swój chód w stronę drzwi od karczmy. Od tych wydarzeń zaschło mu w gardle.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 25 Luty 2015, 21:20:21 »
W karczmie. - Dostałem list od ojca... stchórzył i opuścił Valfden zostawiając mi majątek i... i masę problemów. Skazę na honorze i nazwisku. Skazę której nie da się tak szybko zmyć. Jestem wściekły bo ojciec wykorzystał mnie i Was do swych brudnych pseudo politycznych gierek. - mówił poprawiając się na krześle - Walka z Vladziem to teraz sprawa osobista, nie mogę wymagać od żadnego z Bękartów tego że dalej będzie pomagał w walce z tą kurwą. Jak będzie z wami?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 25 Luty 2015, 21:20:21 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18