Autor Wątek: Poszukiwania  (Przeczytany 9391 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stisla

• Obywatel
  • Reputacja: 325
    • Karta postaci

Odp: Poszukiwania
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Luty 2015, 12:37:12 »
- Mości Themo, biję się jak umim. Trza zadbać o swoją żyć. Ty tyż niczego sobie. - grzecznie odparł krasnolud, choć nie miał w zasadzie pojęcia o tym co się działo za jego plecami podczas walki.
- Sie robi komandorze. - uśmiechnął się po czym zakomunikował tak by zabrzmiało to groźnie dla osób postronnych. Podszedł więc brodacz z rudawego koloru brodą do otyłego jegomościa pod ławą, wyciągnął go za nogę jedną ręką. Drugą natomiast końcem trzonkiem palnął go w łeb. Roztrzęsiony ze strachu mężczyzna padł na drewnianą podłogę traciwszy uprzednio przytomność.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #41 dnia: 15 Luty 2015, 13:46:05 »
- Themo wynieś go i załaduj na konia, ruchy nim zleci się straż. Yarpen opłacił kogo trzeba ale nie na wieczność.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 15 Luty 2015, 13:46:05 »

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #42 dnia: 15 Luty 2015, 18:43:46 »
Themo podszedł do leżącego niziołka, który niedawno dostał przez łeb dość mocno, bo od samego krasnala. Gruby karzełek był dość ciężki. Bękart musiał się sporo namęczyć by go podnieść. Jeszcze większy wysiłek sprawiło mu przetransportowanie persony na zewnątrz. Dobrze, że drzwi były otwarte. Przynajmniej nie musiał używać rąk, które miał zajęte, gdyż trzymał swój cel. Szedł z nim, jak mąż niesie żonę do pokoju, by przeżyć noc poślubną. Jednak Themo nie miał w planach przeżywać z nim żadnej nocy. Po przechadzce i załadowaniu nieprzytomnego niziołka na konia mógł w końcu odpocząć. Oparł się o ścianę i trochę współczuł wierzchowcowi. Sam przed chwilą nosił tego grubasa.
-To gdzie go zabieramy?

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #43 dnia: 15 Luty 2015, 20:24:55 »
- Chyba dostał tak fest w łeb, że do rana byndziemy go cucić. - zażartował z promiennym, ale jakże charakterystycznym uśmiechem.
- No własnie Komandorku, co my z nim robimy? Myślisz, że byndzie gadał? A jeśli nic się nie dowiemy. Już ja z niego wycisnę co się da! No...a jeśli się, kurka nioska, jednak nie da? Co wtedy? Ni, żebym się zamart...owy...wał na zapas, ino tak jakoś... - kolejny szereg pytań wytoczył się z ust krasnoluda...

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #44 dnia: 15 Luty 2015, 20:37:39 »
- Wtedy mamy przejebane... na koń i do Bastardo! Jazda! Tłumek gapiów na zewnątrz gęstniał, a gwizdki straży zwiastowały koniec czasu kupionego przez Yarpena.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #45 dnia: 15 Luty 2015, 20:48:42 »
Themo domyślał się o ich sytuacji. Szybko wsiadł na jednego z koni i popędził go ostrogami.

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #46 dnia: 15 Luty 2015, 21:19:52 »
Krasnolud nie był sprinterem to też wybiegł z budynku jako ostatni. Jako ostatni także wgramolił się na Miodka, szkapę, którą dosiadał zanim zatrzymali się przed tawerną. Kiedy wsiadał na konia, gwizdki były już na tyle słyszalne, że co bardziej wrażliwy, czy też nerwowy człowiek mógł się pieklić od tego hałasu.
-Stać! Stać! - słyszał już za plecami.
Miodek jednak zgrabnie zrobił zwrot i w mgnieniu oka już w pełnym pędzie ruszył za Bękartami...

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #47 dnia: 16 Luty 2015, 12:51:44 »
Uciekli! Szczęśliwie i dzięki łapówce Yarpena. Dotarli do Bastardo i zostawiwszy konie zawlekli grubasa do lochów. A te były spore, nawet zadbane i pełne ciekawych machin do tortur. Niziołka przykuto łańcuchami do stołu..
- Ocućcie go, ja ide po szmate i wiadro z wodą.

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #48 dnia: 16 Luty 2015, 17:23:46 »
Krasnolud jak w transie, podszedł do więźnia i palnął go z otwartej ręki w twarz. Uderzenie było tak silne, że jego głowa aż odskoczyła na bok. Nizioł otworzył oczy. Po kilkunastu sekundach pojawił się piękny, czerwony rumieniec.
- Dzień dobry bencwale! Dla ciebie wcale jednak dobry nie będzie - Stisla uśmiechnął się pokazując tym samym pełnie swojego uzębienia.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #49 dnia: 16 Luty 2015, 23:43:15 »
Themo po powrocie do Bastardo i przeniesieniu delikwenta do lochu oparł się o ścianę i czekał na dalsze polecenia. Wyciągnął z paczuszki jednego skręta. Odwrócił się, by ściągnąć ze ściany pochodnie i odpalić fajeczkę. Wtedy usłyszał głośnie plasknięcie. Odwrócił się z pochodnią w dłoni i ujrzał krasnoluda szczerzącego się do niziołka. Trochę śmieszny widok. Przystawił końcówkę papierosa do ognia i przeciągnął. Odłożył prowizoryczne źródło na miejsce i podszedł do stołu z więźniem. Stanął za nim. Spojrzał się w dół na jego głowę. Chuchnął mu dymem w twarz.
-Po cichu liczę, że nasz gość będzie stawiał opory.
Rzekł zimnym głosem i z pokerową twarzą. Odwrócił się i zaczął oglądać narzędzia. Wziął ze stołu obcęgi, które mogły służyć do różnych celów. Wyrywanie paznokci, zębów czy też kawałków mięsa. To tylko niektóre z niecnych przeznaczeń tego narzędzia, które pierwotnie ma służyć rzemieślnikom w wyciąganiu gwoździ, kołków czy też przycinania drutu. Wolnym krokiem przeszedł przez całe pomieszczenie zaciągając się po drodze skrętem. Pod sufitem zaczęła unosić się już niewielka chmurka dymu. Stanął przy pochodni i zaczął podgrzewać narzędzie przy ogniu.
-Ciekawe co użyjemy pierwsze. Ogień, czy woda.
Znów w jego głosie nie było emocji. Stosował takie zagrywki, by na samym początku złamać psychicznie ich więźnia. Wtedy szybciej zacznie gadać i skończą wcześniej. A wcześniejszy fajrant znaczy więcej piw przed zmierzchem.

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #50 dnia: 16 Luty 2015, 23:53:32 »
- Nie dmuchaj tyle, bo i mnie się oberwało - odganiał ręką dym, a następnie zamyślony dodał - Ja tam najchętniej bym go z metalem przywitał. Wezmne, no ten tego, jaki młot kowalski czy jaki inny i jak nie perdutne w ten pusty łeb. To by dopiero się działo - założył ręce na pas i jeszcze radośniej uśmiechnął się niż poprzednio.

Po chwili stania w takiej pozie pełnej euforii, sposępniał i kontynuował dalej swoje wywody:
- Nie żebym narzekoł, ale po kiego my go tutej przytarchali? Pytołeś Komandorka? Polazł gdzieś i nie wraca...

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #51 dnia: 17 Luty 2015, 00:14:50 »
Themo zaśmiał się ze słów krasnoluda. Obcęgi zaczęły go nieco parzyć w dłonie. Odsunął je więc od ognia. Nie zaczerwieniły się na czubki, ale były już trochę gorące. Podszedł do więźnia.
-Stisla, kolega musi się sam przed nami otworzyć. My mamy mu w tym delikatnie pomóc, nie zrobić to sami.
Themo nie mógł się zdecydować czy zacząć od dłoni, czy od zębów. Jednak metal szybko stygł i zdecydował się na palce. Objął szczypcami palec serdeczny prawej dłoni, prawie przy nasadzie. Powoli zaciskał obcęgi.
-Chociaż fajny rozbryzg by był. O ile coś ma w tej głowie. Ale dużo sprzątania.
Uścisk był coraz mocniejszy. Gorący metal wbijał się w ciało niziołka.
-Można też tym młoteczkiem pierdyknąć w jajca, chociaż to trochę brutalne.
Na jego twarzy zagościł sadystyczny uśmiech. Wyjął z ust skręta i strzepnął popiół na podłogę.

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #52 dnia: 17 Luty 2015, 00:29:24 »
- Themo weź no przestań, to mięczak, zara nam wszystko wyśpiewa! Bo jak nie... - krasnolud studził zapał kompana:
- Mości Druhu nalegam, od razu w łeb go!

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #53 dnia: 17 Luty 2015, 01:47:38 »
Pod naleganiami kompana zwolnił uścisk na palcu nizołka. Jednak został tam wypalony ślad. Odstawił obcęgi od ciała więźnia.
-O to chyba chodzi. Ma tak śpiewać, żebyśmy mogli sobie potańcówkę urządzić.
Stanął obok stołu. Postanowił dalej mącić w głowie uwięzionemu.
-Lepiej dla niego, bo jak Melkior przyjdzie to...
Zdjął hełm i zaczął nucić znaną pieśń pogrzebową. Co chwilę robił przerwy, by móc się zaciągnąć skrętem.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #54 dnia: 17 Luty 2015, 19:29:51 »
Melkior wrócił po chwili, akurat gdy ich gość się zbudził i z przerażeniem w oczach rozglądał się po sali. Elf odstawił wiadro z cuchnącą wodą na bok.
- Ja... ja jestem tylko księgowym! Ppppoowiem co chcecie!
- To dobrze! - komandor położył wilgotną szmatkę na twarz niziołka - Mam nadzieje że lubisz pływać? Panowie, tylko mi go nie utopcie...

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #55 dnia: 17 Luty 2015, 20:47:06 »
- Themo, to Twoja działka. Ja się w to nie bawię. Jam jest uczuciowy. - krasnolud zwrócił się do współtowarzysza i odwrócił się od niziołka.
- Róbta co chceta

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #56 dnia: 17 Luty 2015, 21:04:36 »
- Jan i jego kumple chcą przejąć kopalnie w Ekkerund! Nie udało im ssie pppprzejjjąć handlu bronią palną tto kombinują!
Melkior zabrał szmatę z ust grubasa.
- Kontynuuj...
- Bywałem na spotkaniach! Protokołowałem wszystko... twój ojciec im przeszkadzał! Sfabryko...
- Starczy... Zabijcie go. Czekam na was w tawernie na górze.

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #57 dnia: 17 Luty 2015, 21:11:17 »
- Themo, zrób to sam, tyś masz z tego satysfakcyje - ryżobrody poprosił i nadal nie zwracał uwagi na niziołka.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #58 dnia: 18 Luty 2015, 01:53:49 »
Themo rzucił skręta na ziemię i przydeptał go, by ugasić.
-Nie mam przyjemności w zabijaniu bez walki. Sam z resztą chciałeś go młoteczkiem palnąć. Masz okazję. Choć ja bym zażądał okupu, skoro już go mamy.

Offline Stisla

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #59 dnia: 18 Luty 2015, 09:56:44 »
- A może by tak Komandorkowi wyperswadować to całe zabijanie. Wiem, zemsta czy cosik, ale kurka nioska to tylko księgarz! Ja bym co najwyżej go to w lochy wsadził, a późni sie razym przechadzać byndziemy do jego żoneczki czy synalka po jakie kase, co? - krasnolud powiedział do Thema ściszonym głosem

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 18 Luty 2015, 09:56:44 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18