Tereny Valfden > Dział Wypraw
Jak tam na dole?
Anette Du'Monteau:
//: Pozyskujesz
2x Nazwa broni: miecz bandyty
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 0,94kg mosiądzu o zasięgu 0,9 metra, zniszczony.
4x .Nazwa broni: sztylet bandyty
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 0,62kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,3 metra, zniszczony.
Nazwa odzienia: Tinirletański napierśnik
Rodzaj: napierśnik
Typ: zbroja miękka
Wytrzymałość: 2
Opis: Wyrobiony z 0,15kg skóry kreshara, zniszczony. Wyjątkowo elastyczny materiał.
Drzwi otworzył ci Nell i zaprosił do środka. Spojrzał nieco na pobojowisku, które zostawiłeś a także na twój obładowany ekwipunek. Westchnął i gwizdnął krótko.
Silion aep Mor:
- Witaj Nell! - rzekl do elfa po czym wszedl do domu, znalazł "szarego" i rzekł. - Wulfdanie zadanie wykonane, mam raport, gdzies tutaj go schowalem. - zaczal grzebac w plecaku, po chwili znalazl papier i podal go rozmowcy. - Młot kazal przekazac ze sprawa wyglada nieciekawie gdyz transporty maja nowa trase a on nie wie dlaczego! Co teraz robimy?- rzekl po czym zwrocil sie do Nella: - Drogi elfie moglbys sprzatnac tych zakichanych rozbojnikow? Za niedlugo swita i lepiej zeby straz nie znalazla ich przez waszym domem!
Anette Du'Monteau:
Nell pokiwał głową z dezaprobatą. Zaraz potem wyszedł z pokoju.
Wulfdan odebrał od ciebie papiery.
-No, no. Trzeba będzie się temu przyjrzeć. Ale to już nie na twoją głowę chłopcze. Mam od tego swoich ludzi.
Silion aep Mor:
- A wiec co teraz ze mna? Wprowadzisz mnie do organizacji? - rzekl do "szarego".
Anette Du'Monteau:
-Powiedzmy, że przyjmę cię na okres próbny. Ale weź sobie do serca rady, którymi cię uraczyłem parę razy. W tej profesji każda lekcja może być twoją ostatnią, chłopcze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej