Autor Wątek: Zwiastun zagłady  (Przeczytany 12477 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

Odp: Zwiastun zagłady
« Odpowiedź #120 dnia: 10 Luty 2015, 13:44:40 »
Zabójca, w którego Dragosani cisnął piorunami, zdążył osłonić się mortokinetyczną barierą. Trzeba było więc to załatwić konwencjonalnie. Wampir zauważył, że elfy rzucają sztyletami przy pomocy mortokinezy, więc trzeba było uważać. I szybko przejść do bezpośredniej konfrontacji.
- Gunses, Mogul, do ataku - powiedział do Bestii. Wszak był Siewcą, ich przełożonym. - Rodred, zostań z tyłu, pilnuj magów - rzucił jeszcze do ucznia. Nie chciał, aby się on bezcelowo narażał, a i magom mogła przydać się pomoc wojownika. Drago, nie patrząc nawet, czy Bestie posłuchały, ruszył do ataku. Właściwie w pierwszej kolejności skupił się na obronie. Jeden z elfów obrał go za cel, ten w którego wampir cisnął piorunami. Rzucił sztyletem, nakierowując go mortokineza w pierś wampira. Dragosani jednak miał nadludzki refleks, uchylił się przed pociskiem, zbijając go też z lotu szablą. Sztylet odbił się od broni wampira i poleciał gdzieś w mrok. Dragosani nie czekał, skoczył do ataku. Nie chciał dać elfowi czasu na koncentrację. Zaatakował agresywnie. Elf wyciągnął dwa sztylety i próbował się bronić. I szło mu to całkiem nieźle, był mistrzem w walce sztyletami. Potrafił także nimi parować ciosy. Ale nie mógł za bardzo przejść do ofensywy. Drago miał po prostu większy zasięg. Po krótkiej chwili wymiany ciosów, dołączył do niego drugi elf, próbując zajść wampira od boku. Jednak Aura Inteligencji Draga ostrzegła go przed tym. Odskoczył w druga stronę i machnął szablą, aby zniechęcić elfa do ataku. Musiał też jednak pamiętać o mortokinetycznych zdolnościach długouchych. Musiał więc dać im zajęcie. Sparował grad ich ciosów, przed kolejnymi uchylił się i odskoczył. Wezwał wampirze moce i znów Krzyknął. Skierował Krzyk w jednego z atakujących go elfów. Fala dźwiękowa dobiegła uszu zabójcy, zadając mu niemalże fizyczny ból. Elf zachwiał się, oszołomiony tym. Drago miał kilka sekund na zajęcie się jego kompanem. Ten rzucił właśnie sztyletem, kierując go w pierś wampira. Antares znów wykonał błyskawiczny unik i doskoczył do elfa. Zaatakował, przez co elf stracił koncentrację i przestał kierować sztylet mortokinezą. Małe ostrze spadło na ziemię. Elf wyciągnął kolejny sztylet i walcząc dwoma, parował ciosy wampira i unikał ich. Jednak Drago był bardzo szybki. Wzmocniony nocą i mutacją był wręcz fenomenalnie szybki. Zasypał elfa gradem ciosów. Zabójca zwyczajnie zaczynał mieć problemy z unikaniem tak szybkich ciosów. I w końcu popełnił błąd. Ostrze szabli Draga przeszło przez jego blok i uderzyło w nadgarstek elfa. Bez problemu odcięło jedną z dłoni. Elf wrzasnął, a wampir kontynuował atak. Zadał dwa ciosy. Jeden rozciął pancerz elfa na jego piersi, zadając mu poważną, długa ranę sieczną w poprzek piersi. Drugi cios spadł na gardło elfa. Czarne ostrze rozcięło je. Cios ten zadany był samą końcówką ostrza, więc nie odciął głowy elfa. Jednak gardło zostało przecięte i długouchy padł na ziemię, krwawiąc obficie i umierają. W tym samym momencie Aura Inteligencji Draga ostrzegła go przed nadchodzącym atakiem. Uchylił się, unikając tym samym nadlatującego sztyletu. To był elf ogłuszony Krzykiem, już doszedł do siebie. Elf skoczył do ataku, wykonując podstępne pchnięcie sztyletem, jednak Drago zrobił unik. I kontynuował walkę. Atakował, zadawał cięcia i pchnięcia. Elf także, bronił się zaciekle i kontratakował. Jednak walcząc w nocy z wampirem musiał w końcu ulec. Szczególnie, że ten wampir był też Bestią. Drago udał, że wykonuje atak, zmuszając elfa do odskoku i skupiając wolę, związał ją w magią demoniczną, po czym posłał w elfa wiązkę piorunów. Elf rzecz jasna osłonił się bariera mortokinetyczną, która pochłonęła moc piorunów. Lecz natychmiast z nimi do ataku ruszył Antares. Zaskoczył tym elfa, jego bariera prysła, gdy próbował się bronić. Szabla wampira minęła blok długouchego i uderzyła w jego pierś. Wycięła w niej sporą ranę sieczną. Elf krzyknął, Drago zaś kontynuował natarcie. Kolejny cios spadł na rękę elfa, odcinając ją. Z kikuta trysnęła krew, a wampir cały czas napierał. Zadał jeszcze jeden cios w pierś elfa, po czym skierował ostrze ku jego szyi. Szybkie i precyzyjne cięcie odcięło głowę elfa od reszty ciała. Dragosani zaś błyskawicznie odbił się od ziemi i skoczył w tył, aby oddalić się na chwilę od reszty przeciwników i pozwolić innym Paktowcom działać. Zrobił w powietrzu salto w tył i wylądował jakieś dziesięć metrów od miejsca, w którym zabił elfa. Obserwował otoczenie, skupiając się na ewentualnej obronie. Ciekaw był tez jak radzą sobie inni.

Pozostało:
Zabójca zakonu Leytalon x5

Offline Rodred

• Weteran
  • Reputacja: 2431
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 10 Luty 2015, 16:24:48 »
Kiwnąłem głową dając do zrozumienia że wykonam rozkaz. Przeszedłem się do magów zapewniajac im wsparcie i wyglądając sztyletów.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 10 Luty 2015, 16:24:48 »

Offline Mortis

• NPC
  • Reputacja: -2
  • postać fabularna
« Odpowiedź #122 dnia: 10 Luty 2015, 21:36:11 »
Mortis była zaniepokojona biernością magów, którzy mogli przecież zginąć w każdej chwili bezczynnie przyglądając się walce.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
  • Reputacja: 4124
  • I will find you anywhere you go.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 10 Luty 2015, 22:04:21 »

Rakbar w dalszym ciagu opierał swój atak na przyzwanych istotach, bo przede wszystkim nie wymagało to zbyt dużego wysiłku fizycznego ergo było bezpieczniejsze. W całym tym zamęcie mógł dostać rykoszetem od konfratrów, którzy jeszcze nie do końca panowali nad swoją siłą.

ÂŻywiołaki ognia zaczęły pikować próbując zatopić swe magmowe ostrza w ciele wroga. Jeden z nich został uderzony mortokinezą, przez co odleciał w tył na kilka metrów. Wyzerował impet robiąc "beczkę". Drugi żywiołak doleciał do celu i zaatakował bezpośrednio. Wysoka temperatura jak i ostrość magmowych ostrzy nie znajdowały wyzwania, opór był znikomy. Przeciwnik przy jednym zamachu stracił pół ręki i nogi a jego tors został rozdarty na pół. Fontanna krwii wystrzeliła w górę.

-1

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 11 Luty 2015, 01:03:16 »
- Osz ty kurwo... - stęknął Elrond podnosząc się z ziemi. Doczłapał się do elfa, który uderzył w niego mortokinezą. Ten chciał zaatakować swoimi sztyletami uderzając z góry, najwyraźniej chcąc trafić czarodzieja w twarz albo coś podobnego. Cel nie był jednak ważny, gdyż Arcymag złapał go po prostu za nadgarstki, rzucając się na niego w chwili, gdy ten atakował. Wykorzystując impet swojego kamiennego ciała przewrócił go i położył się na nim. Energia magiczna wypełniła ciało czarodzieja, który dodatkowo wytworzył mortokinetyczną barierę wokół swojego ciała. Nie chciało mu się ponownie latać.
Następnie odgiął swoje ciało do tyłu nabierając rozpędu i huknął swoją głową o głowę elfa. Krew buchnęła, zalała zmasakrowaną twarz zabójcy. Elrond ponownie odgiął się do tyłu i ponownie uderzył. Walił tak długo, dopóki ciało pod nim przestało się poruszać.

Pozostało:
Zabójca zakonu Leytalon x3

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 11 Luty 2015, 16:20:14 »
Walka trwałą i była dość agresywna. Elfy rzucały i atakowały sztyletami. Paktowicze ciskali zaklęciami, oraz walczyli bronią. Albo kamiennym czołem, w przypadku Elronda. W swojej kamiennej formie miał naprawdę twardą głowę. Jeden z elfów przekona się o tym dość dobitnie. Jednak część zabójców jeszcze żyła i nie wyglądało na to, żeby mieli zamiar się wycofać. Wciąż walczyli zaciekle.
Aura Inteligencji Dragosaniego ostrzegła go przed nadlatującym sztyletem, który to rzucił jeden z zabójców. Wampir uchylił się. Sztylet oczywiście zakręcił w powietrzu, był kierowany mortokinezą. Antares uderzył szablą w sztylet, odbijając go. Broń poleciała gdzieś w mrok. A Drago ruszył do ataku na elfa, aby nie dać mu czasu na kolejny rzut. Chciał zmusić go do walki bezpośredniej. I zmusił. Elf uniknął pierwszego cięcia, drugie zaś całkiem sprawnie odbił ostrzem sztyletu. Sprawnie, jak na próbę odbicia większej broni, rzecz jasna. Tak, czy inaczej, uniknął tym samym zranienia. Elf pchnął sztyletem. Drago uchylił się przed tym atakiem i sparował szablą cios drugim sztyletem. Natychmiast kontratakował, na co elf zareagował odskokiem w tył. Jednak Draga nie poprzestał na tym. Doskoczył do elfa i zasypał go gradem ciosów. Uderzał od każdej strony, pod całkowicie nieprzewidywalnymi kątami. Zabójcę ratował tylko piekielnie szybki refleks. Jednak nie mógł opierać się temu nadludzko szybkiemu atakowi zbyt długo. W końcu popełnił błąd, źle ocenił kąt natarcie jednego z ciosów wampira. Pomylił się o włos. Jednak ostrze szabli minęło blok elfa i odcięło mu dłoń. Długouchy wrzasnął i zachwiał się, a Drago atakował dalej. Uderzył ostrzem w pierś zabójcy, rozcinając jego pancerz i ciało. Krew trysnęła w głębokiej rany, przebiegającej na ukos torsu elfa. Wampir błyskawicznie uderzył ponownie. Samym końcem ostrza ciął w szyję elfa. Rozciął tym jego gardło, wraz z tętnicą, która tam przebiegała. Elf coś tam zacharczał i padł na ziemię, krwawiąc i umierając. A Drago odskoczył w tył na jakieś pięć metrów, aby uniknąć ataku jednego z dwóch pozostałych elfów, jeśli miałby taki nadejść.

Pozostało:
Zabójca zakonu Leytalon x2

Offline Kermos z Baźin

• Obywatel
  • Reputacja: 600
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 11 Luty 2015, 17:31:39 »
Kermos nie postanowił być biernym. Wystawił rękę kumulując w niej energię potrzebną do czaru.
-Izosh!
Wypowiedział inkantację, a w dłoni uformował się sopel lodu. Spojrzał na potencjalnego przeciwnika. Wystawił drugie ramie.
-Izosh!
W obu dłoniach miał po morderczym, lodowym kolcu, które czekały na użycie. Podbiegł bliżej zabójcy. Zrobił zamach i rzucił jednym z sopli. Telekinezą nacelował go na kolano. Przy trafieniu rzepka zakonnika uległa roztrzaskaniu i przebiciu. Turdnaszan podbiegł bliżej i cisnął kolejnym pociskiem. Wycelował w prawą rękę wroga, który to trzymał już sztylet gotowy do rzutu. Przebił jego przedramię. Teraz walka z okaleczonym przeciwnikiem będzie łatwiejsza, choć nadal musi uważać na latające sztylety. Kermos wyciągnął swój kostur i skrócił dystans do jednego metra. Zamachnął się swą bronią celując w czaszkę zabójcy. Jednak ten zablokował atak ostrzem trzymanym w zdrowej ręce. Kermos widząc to zmienił sposób walki i pchnął kosturem w pierś wroga. Tego nie sparował i został ugodzony w żebra. Jednak siła nie była wystarczająca, aby je połamać. Turdnaszan zacisnął telekinetyczny uścisk na szyi wroga. Ten użył mortokinezy uwalniając się i odepchnął Kermosa na jakieś 10 metrów. Nim się podniósł zauważył, że tamten ciska w niego sztyletem. Przeturlał się w stronę wroga unikając ostrza. Wstał i doskoczył do niego zbliżając się na dwa metry. Zrobił jeszcze krok do przodu i solidnym uderzeniem kostura wybił broń z ręki przeciwnika, gdy tamten szykował się do kolejnego ataku. Za pomocą telekinezy uniósł mu zdrową nogę, co spowodowało, że zabójca wywrócił się na ziemię. Kermos widząc okazję wyskoczył w górę i uniósł kostur. Gdy był już wystarczająco nisko, podczas opadania, wykonał zamach w dół. Solidny, kilogramowy kryształ uderzył w czaszkę członka zakonu Leytalon roztrzaskując ją. Mózg rozprysnął się wokół.

//1x zabójca zakonu Leytalon
Mam zrównoważony potencjał, więc mogłem go ubić w 1 poście pomimo kostura na 50%.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 11 Luty 2015, 20:31:23 »
Nie mogłem już usiedzieć w miejscu patrząc jak inni się bawią. Rzuciłem się do przodu na jedynego ocalałego. Lądując parę metrów przednim rzucił we mnie sztyletem. Uniosłem prawą rękę i odbilem sztylet demoniczną tkanką. Poleciał gdzieś za mnie. Ruszylem do przodu ale z jego twarzy wyczytałem, że sztylet zawraca. Myślał że się tego nie spodiewam. Podrzucilem topór na kilka metrów w górę obracając się. Złapałem mijający mnie sztylet za rękojeść i cisnąłem nim w niego. Zdziwiony zatrzymał go tuż przed piersią. Planowałem łapać topór ale znalazłem lepsze rozwiązanie. Wybilem się z obu nóg i całym ciężarem ciała wbiłem mu go w pierś powalając go. Słyszałem wyraźnie jak trzaskają mu rzebra. Usmiechnąłem się jak kona i przekręciłem nim kilka razy już w martwej ofierze. Wstałem, podniosłem topór i popatrzyłem na mistrza czy jest cały.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 12 Luty 2015, 10:22:37 »
Nie mamy wiele czasu. Ashar co z pozostałymi uczniami, i gdzie podział się Aragorn?
Mistrz wskazał na kręty korytarz wchodzący w kompleks jaskiń.
Szybko, tędy uda nam się opuścić pakt.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 12 Luty 2015, 10:26:36 »
- Przepadli, okazali się zbyt słabi. To nie do zaakceptowania, żeby ktokolwiek śmiał nas zaatakować. To możne oznaczać tylko jedno - wróg znacząco urósł w siłę.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 12 Luty 2015, 11:23:33 »
- To nie do zaakceptowania też, abyśmy my zwlekali w takim momencie - wtrącił się Drago, wypierając krew z szabli o zwłoki jednego z elfów.
- Sugeruję więc jak najszybciej się wydostać z Paktu. Kto wie, co tam na nas jeszcze szykują. - Wytarł już broń i stanął obok Rakbara i Isentora. Schował na razie szablę i wyciągał pistolet. Załadował do niego nabój. Mógł się przydać. Zabezpieczył broń, aby nie wypaliła sama i wysunął pistolet do kabury. Położył dłoń na rękojeści szabli. Był gotów do drogi.

Offline Rodred

• Weteran
  • Eh zaraza...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 12 Luty 2015, 11:43:46 »
- Aragorn się ugotował w zbroi płytowej. Gdybym nie był poparzony to bym zdołał mu pomuc.
Stananąłem obok Drago gotowy do drogi. Obejrzałem się na resztę.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 12 Luty 2015, 11:47:40 »
Rakbar ruszył do wyjścia, a swoje sługi puścił przodem. Dwa żywiołaki ognia bok w bok z ostrzami zwróconymi przed siebie prowadziły korowód członków Mrocznego Paktu. Rakbar żałował, że cały dobytek tej organizacji został zaprzepaszczony, tak dumna siedziba rozpruta, rozmyta w proch a jego członkowie podle wymordowani lub upokorzeni klęską.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 12 Luty 2015, 12:53:26 »
Dragosani ruszył za Rakbarem i jego żywiołakami. Puszczenie sług arcymaga ognia przodem było całkiem sprytne. Dzięki temu coś, co mogło na nich czekać na ich drodze najpierw zaatakuje żywiołaki, chwilowo zmniejszając zagrożenie dla członków Paktu. Antares jednak pozostawał czujny. Aura Inteligencji działała cały czas, wampir nie zamierzał dać się zaskoczyć czemukolwiek. Co jakiś czas zerkał też do tyłu, aby upewnić się, że nic nie skrada się za pochodem członków Mrocznego Paktu. I aby sprawdzić, czy nikt nie został w tyle.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 12 Luty 2015, 13:05:46 »
Tunele doprowadziły was do podziemnego wyjścia niedaleko wieży. Dżungla otaczająca dobytek paktu stała w płomieniach wzniecane przez pomioty otchłani. Monumentalna konstrukcja stała już niemal w gruzach jednoznacznie wieszcząc koniec dotychczas znanego paktu. Jeden z demonów otchłani unosił się nad zgliszczami dumnie przyglądając się dziełu zniszczenia. Isentor wyszedł ostatni, raz jeszcze spoglądając przez ramię w nadziei, że w przejściu pojawi się jeden z adeptów. Darlenit, Leo, Loisetta i Nastil zostaną zapamiętani.
Kierujcie się na północny wschód, to najkrótsza droga do stolicy. Ukryjcie się w swych domostwach, zatajcie pochodzenie i zdolności. Wrócę po was.
Isentor nagle zmienił ton wypowiedzi wchodząc w rolę władcy, nigdy nie lubił tego czynić w obecności braci i sióstr paktu.
Kanclerzu! Wymyśl wymówkę na czas mej nieobecności. Powierzam Ci wszystko co mi drogie. Zaopiekuj się mym ludem.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 12 Luty 2015, 13:12:57 »
A gdzie sie wybierasz Mistrzu? Po za Valfden?
zapytał Elf patrząc na gruzy budynku organizacji, która była dla niego drugim domem przez ładne kilkanaście lat.

Offline Ragthar

• Kret
  • *
  • Reputacja: 95
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 12 Luty 2015, 13:15:41 »
Ork z pewnym smutkiem stwierdził, że kolejna miejsce które mogło stać się dla niego domem obróciło się w gruzy i pył. W jego życiu takie wydarzenia za często miały miejsce. I on praktycznie nigdy nie miał na to wpływu. Pokiwał więc głową na znak zrozumienia słów Isentora. Znów trzeba będzie się ukryć...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 12 Luty 2015, 13:19:16 »
Walczyć...
Isentor ruszył w kierunku demonów chełpiących się widokiem płonącego paktu. Dowódca pomiotów zauważył zmierzającego w ich stronę mistrza. Mniejsze demony okrążały maga przygotowując się do ataku i zapewne wkrótce doszłoby do otwartej walki, gdyby nie interwencja demonicy.

- Wstrzymać się psy, ten jest mój!

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 12 Luty 2015, 13:30:25 »
Da sobie rade, ale widok walki z Isentora z pomiotami otchłani zawsze jest spektakularny
powiedział ni to do siebie, ni to do towarzyszy.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 12 Luty 2015, 13:40:17 »
Dragosani spojrzał tylko za odchodzącym Isentorem. Rozumiał, że ta walka nie należy do nich, mimo iż rwał się, aby pomóc mistrzowi Paktu. Nie tylko dlatego, że był on królem Valfden i Ashar Darash Mrocznego Paktu. Ale też dlatego, że był kompanem i towarzyszem wielu bitew. I, w pewnym sensie, przyjacielem. Jednak wampir myślał logicznie i rozumiał sytuację.
- Ruszajmy, nie ma co się ociągać. Będziemy tylko mu zawadzali - powiedział do towarzyszy. 
« Ostatnia zmiana: 12 Luty 2015, 13:43:49 wysłana przez Dragosani »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 12 Luty 2015, 13:40:17 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything