Tereny Valfden > Dział Wypraw
Wyzwolić bestie z bestii.
Isentor:
- Teraz pozostaje nam czekać 5 godzin. Ból będzie ogromny, także nie wstydź się krzyczeć. I tak nikt tego nie usłyszy.
//Oczywiście nieco przyśpieszymy czas. Teraz pora na losowanie i Twój post ze zmaganiem się w bólu z mutacją. Wybierz jedną z 4 liczb: 1, 2, 3, lub 4.
Rodred:
// Wybieram 2
Zacząłem się szarpać w krześle rzucając się na wszystkie strony. Zamglonym wzrokiem patrzyłem jak Mistrz wychodzi. Chciałem coś powiedzieć ale jedyne co wyszło z moich ust to przeraźliwy jęk i bełkot. Nie nawiedzę Cię!! Sam w sumie nie wiedziałem za co, ale na tym się skupiłem. Jak bardzo znienawidziłem mistrza, niemal czułem co mu zrobię jak już się to skończy. Dzięki temu bul stawał się odleglejszy lub był tak mocny, że mózg go nie przyjmował do świadomości. Czułem, że tracę przytomność. Nie pozwalałem na to. Wiedziałem, że muszę walczyć. Jak zemdleje to wszystko stracone. Krzyczałem z całych sił i szarpałem okowy byle by nie zemdleć.
W pewnym momencie przestałem już czuć cokolwiek. Nie wiedziałem czy to adrenalina całkowicie odcięła bul czy może jedna z mikstur zniszczyła mój układ nerwowy. Bałem się tylko, czy nie jest to przypadkiem śmierć.
Isentor:
Rodred zwijał się w konwulsjach przez ponad 5 godzin. W sali po tym czasie zjawił się Isentor.
- Ledwo, bo ledwo ale widzę, że jeszcze dychasz. Tylko mi teraz nie umieraj. Zaraz dostaniesz porządnego kopa. Jeden na czterech ludzi przeżywa wstrzyknięcie tego mutagenu w stanie, w którym się znajdujesz. Także czeka Cię prawdziwa chwila prawdy. Którą z dłoni mam zmutować w demoniczną?
Rodred:
Podniosłem na niego wzrok pełen nienawiści. - Prawą. Wydyszałem.
Isentor:
Isentor napełnił strzykawkę mutagenem iskra demona, po czym bez zbytniej delikatności wbij igłę w prawą dłoń Rodreda. Powtarzał proces wstrzykując co kilka centymetrów po 10ml mutagenu.
Iskra demona (0.3l)
Składniki: 3x ziele lecznicze, proszek z czarnej rudy, proszek z niebieskiej rudy, tkanka demona, 0.1l jadu arachni, 0.1l wody źródlanej, naczynie 0.3l
Działanie: Skuteczna tylko w połączeniu z miksturami słabe trzewia i inhibitor. Mutuje zwykłą tkankę, z którą wejdzie w bezpośredni kontakt w demoniczną tkankę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej