Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wschodnie perypetie

<< < (7/28) > >>

Creed Canue:
Dziękuję i wzajemnie powodzenia. - Po tych słowach elf poszedł sobie spokojnie do gospodarstwa potem do Horacego i zapytał o tych bandytów.
-Witam, czy odpowie mi pan na kilka pytań?

Anette Du'Monteau:
-Tak. Ale musisz się streszczać młody. Nie mam wiele czasu. Prowadzę tutaj poważne dochodzenie. Zauważyłeś, że niedaleko obok Horasia leżały zwłoki jakiegoś człowieka a obok niego konia oraz mały wóz który pewnie prowadził.

Creed Canue:
Ja też prowadzę dochodzenie a teraz przejdźmy do pytania.
Chodzi o to że potrzebuje jak najwięcej informacji na temat typów z pod czarnej gwiazdy, najlepiej powiedz wszystko co wiesz.

Anette Du'Monteau:
-Ano kręcą się tutaj podejrzane typki. Dziś w południe znaleziono tego jegomościa. Okoliczny farmer. Praktycznie żadnych śladów uderzenia, cięcia czy ogółem jakichkolwiek ran. Podobnie z koniem. Wracali z tutejszego rynku no ale nigdy nie dotarli do domu. - powiedział. -Wiadomo że ci którzy tutaj krążą są dziwni ale bez żadnych dowodów nie można się nawet nimi zająć. Równie dobrze ciebie mógłbym oskarżyć o bycie wiedźmą. Póki co mam tutaj związane ręce. Mogę jedynie patrzeć czujnie i ostrzegać ludzi.

Creed Canue:
A masz jakiś pomysł na zaczęcie poszukiwania, jeśli nie to trzeba przeszukać tego farmera czy listu jakiegoś niema albo śladów krwi, nie wiem od czego zacząć ale od czegoś trzeba co nie? - Powiedział spokojnie elf

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej