Autor Wątek: Zwiad  (Przeczytany 18616 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

Odp: Zwiad
« Odpowiedź #60 dnia: 13 Styczeń 2015, 20:20:21 »
Krasnolud wziął od człowieka 
- Dziena Thoruś! Kurde napił bych sie, ale kontrole te sprawy, a mie smaki robicie! - i wziął gryza kiełbaski, chwilkę porzuł, posmakował. - No nie najgorsza, musze przyznać! przynajmniej z kielbaska w ręku droga krasnalowi mniej sie dłużyła, pytanie tylko co jak sie skończy?

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 13 Styczeń 2015, 20:35:20 »
Jaszczur zajadał się cały czas kiełbasą. Odstawił ją na bok żeby napić się troche miodku. Chciał sięgnąć po swój kubek jednak nie dane było mu go wziąść. Cała zawartość kubka wylała się wprost na niepłytowe nagolenniki.
- Kurwa no. - zaklął wycierając łapą rozlany miód z nagolenników.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 13 Styczeń 2015, 20:35:20 »

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 14 Styczeń 2015, 12:41:58 »
//Dojeżdżacie do stolicy

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 14 Styczeń 2015, 18:36:12 »
Podróż mijała raczej w sennej atmosferze, może by rzec, że nawet dłużyła się niemiłosiernie. Jednak udało dojechać się do stolicy, a to była chyba połowa drogi, którą musieliśmy pokonać, aby dostać się do karczmy przeznaczenia znajdującej nieopodal Ekkerund.
- Panowie stolica przed nami, ale cholercia jeszcze długa droga nas czeka. Nie chcesz się, aby zamienić Xvier ? Powozisz i powozisz, odpocznij sobie napij się miodku. To na pewno dobrze Ci zrobi. A trzeba być spokojnym przed spotkaniem z magiem. Ponoć to aroganckie skurczysyny. - powiedziałem.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 14 Styczeń 2015, 18:40:45 »
Na szczęście droga do samej stolicy przebiegła spokojnie, nie działo się nic niespodziewanego, no może poza rozpadającym się wozem, chodziarz to była darmocha, więc można było się tego spodziewać. Do tego jeszcze w drodze było od cholery dziur i Szeklan rozlewał miód, ale krasnolud nie chciał mu wypominać takich rzeczy. Na trakcie co jakiś czas trzeba było wymijać jakieś wozy, co jakiś czas wyprzedzał jakiś debil na rumaku, generalnie standard, a przed konia nie wybiegł nawet żaden jeleń czy wilk. W ten oto sposób całej kompanii udało się dotrzeć do stolicy. Teraz należało odbić w stronę Ekkerund i zacząć się rozglądać za wcześniej wspomnianą karczmą. W momencie, gdy krasnolud już miał budzić znajomych, Thoran go ubiegł i zaproponował zamianę miejscami.
- A chcesz to siadyj! Ino nie pij wincyj! - krasnolud zatrzymał wóz i wyciągnął lejce w stronę człowieka.
« Ostatnia zmiana: 14 Styczeń 2015, 18:45:17 wysłana przez Xvier aep Deler »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 14 Styczeń 2015, 19:14:46 »
Jaszczur spał na wozie z opartą głową o jedną z desek. Czekał aż dojadą do stolicy. Miał nadzieje że go obudzą.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 14 Styczeń 2015, 20:41:31 »
- No pewnie, że teraz ja poprowadzę. Przecież każdy z nas potrafi powozić więc dlaczego nie mielibyśmy się wymienić. Odpoczynek dla każdego jest wskazany.- po tych słowach zająłem miejsce na koźle złapałem lejce i powiedziałem:
- Wio koniku ! Od stolicy musimy kierować się na zachód z tego co pamiętam.- już miałem zająć się powożeniem w ciszy i spokoju delektując się widokami dziewiczej natury kiedy to jedna pewna myśl nie chciał ulecieć z mojej głowy. Dlatego też postanowiłem podzielić się nią z towarzyszami.
- Wiecie co... trzeba jakoś nazwać naszą kobyłkę. Jakieś propozycje ? - zapytałem.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 14 Styczeń 2015, 20:59:49 »
Jaszczur spał tak w zaparte, kiedy wóz przejechał prez kolejną dziure. Wtedy coś walneło go w głowe rozbudzając. Jaszczur pogładził łapą głowe siadając wygodnie. Wtedy usłyszał słowa Thorana:
- Może błyskawica. - powiedział ziewając.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 14 Styczeń 2015, 21:00:32 »
Krasnolud sprawnie zamienił sie z Thoranem miejscami i zaraz usłyszał propozycje nazwania konia, spodobala mu sie ta idea.
- Hmm... Nie wiem, nie wiem, może Miodek? Fajny gość z tego sołtysa!

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 14 Styczeń 2015, 21:05:15 »
- Sołtys jest nad wyraz uprzejmy. Jeszcze nikt nas tak nie ugościł - powiedział biorąc kubek. Chciał napić sie troche miodu.
- Xvier polej troche bo w gardle mi zaschło.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 14 Styczeń 2015, 21:16:25 »
- No na Błyskawicę to ta szkapa nie wygląda, może kiedyś tam jakaś żwawsza była....chyba żeby tak z przekory- powiedziałem uśmiechając się sam do siebie i wtedy Xvier wystosował swą wypowiedź o Miodku.
- Miodek ku chwale sołtysa i jego zacnych trunków ! W sumie pasuje lepiej. Ciekawe co na to nasz szkapa...- smagnąłem mocniej lejcami i krzyknąłem:
- No Miodku teraz pokaż na co cię stać !- jednak jak można było się spodziewać efekt był mizerny no nawet nie mizerny, a zerowy. Szkapa jak dreptała tak dreptała i ani przez moment nie przyszła jej myśl to swej końskiej głowy, aby zwiększyć swoje tempo. Tak jechaliśmy na zachód w stronę karczmy o ciekawej nazwie Pod Kozim Kopytem.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 14 Styczeń 2015, 22:30:21 »
A Miodek była kobyłą. Ale tego nasi bohaterowie nie wiedzieli jakimś cudem. Przed nimi zaś była gospoda "Celny Strzał". Powoli zmierzchało.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 15 Styczeń 2015, 10:51:06 »
Powoli zaczeło robić się ciemno, co krasnoluda nie zaskoczyło, bo dziwne to nie było.
- E pany! Idymy kimać? Po ćmoku nie chca jechać!

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 15 Styczeń 2015, 16:33:55 »
Jaszczur popatrzył w strone karczmy widniejącej przed kompanami:
- Czemu nie. Lepiej wyspać się dalszą drogą.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 15 Styczeń 2015, 18:35:13 »
- Dobre Thoruś hamulcuj!

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 15 Styczeń 2015, 19:38:49 »
Popas w karczmie ? Ależ oczywiście ! Przecież tego najbardziej potrzebują dzielni wojacy, aby sprostać każdemu zadaniu, dosłownie każdemu. Na dodatek zbliżała się noc więc był to idealny czas na postój.
- Już się robi ! - odkrzyknąłem krasnoludowi.
- Prrrr, Miodek ! Gdzie tak pędzisz ? - zapytałem naszego rozpędzonego do granic możliwości konika, zmuszając go zatrzymania się tuż przy wejściu do gospody.
- Panowie złóżcie jakieś zamówienie w tej gospodzie bo ta kiełbasa co ją tak jedliśmy to już przeszłość i mój żołądek domaga się jadła , a ja w tym czasie zajmę się naszym konikiem. - powiedziałem zsiadając z kozła i powoli prowadząc konia do przybocznej stajni.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 15 Styczeń 2015, 19:59:26 »
//Karczma jest wasza, sami decydujecie co i jak i kiedy

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 15 Styczeń 2015, 20:29:45 »
Jaszczur zeskoczył z wozu. Poprawił pancerz i bronią patrząc w strone karczmy.
- Chodź Xvier. Trzeba coś kupić na droge - powiedział po czym poszedł w strone karczmy. Wchodząc do niej uderzyły go najróżniejsze zapachy jadła. Z tego wszystkiego znowu zgłodniał. W karczmie szalało dwóch krasnalów zakładając sie o to kto wypije więcej. Jaszczur popatrzył sie na bywalców idąc do baru. Za barem stał krasnolud wpatrzony w gości. Najemnik poprawił płaszcz opierając sie o bar:
- Witam. Chciałbym zamówić trzy dobrze wysmażone dziki i coś wysoko procentowego dla kolegów.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 15 Styczeń 2015, 20:44:52 »
Xvier poszedł za szeklanem i pozwolił mu działać.

// Sorka panowie mam za ciężki dzień... Dzisiaj nie potrafię napisać nim konkretnego...

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 15 Styczeń 2015, 20:45:25 »
//Sami się obsługujcie, podlicze was przy odejściu

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 15 Styczeń 2015, 20:45:25 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18