Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zwiad

<< < (12/54) > >>

Thoran:
- Dokładnie jaszczurze ! Bo jeszcze zapomnisz do jutra jak się rachuje i jak będziesz swoją posługę czynił w stolicy ? Ale wracając do tematu ta karczma to chyba w okolicach Ekkerund jest. Więc Xvier jedziesz do stolicy swych pobratymców jakby nie patrzeć. Na moje oko to trzeba kierować się traktem ku stolicy, a potem dopiero w stronę Ekkerund.- powiedziałem przesiadają się na tył wozu i gryząc jedno z pętek kiełbasy, które zostały nam podarowane przez sołtysa.
- Ciekawe co też ten Yarpen dla nas przyszykował...ależ dobra ta kiełbasa. Niebo w gębieee- powiedziałem z pełnymi ustami.

Melkior Tacticus:
//Jedziecie <skrzyp skrzyp>

Xvier aep Deler:
Krasnolud na same słowa o jedzeniu zaburczało w brzuchu.
- Godosz że dobra ta kiełba? Dej no szatke! - krzyknął w stronę Thorna.
A w międzyczasie wóz sobie skrzypiał.
- Ciekawe czy dojadymy na tym wozie.

Thoran:
- Hoho co to za odgłosy. - skomentowałem burczenie z krasnoludzkiego brzucha.
-Masz, masz częstuj się. Przecież wszyscy wiedzą, że procentowy napój i jadło to jest dla krasnoludów świętość.- oderwałem kolejne pęteczko i podał Xvierowi.
- Tak w ogóle to ta podróż zajmie nam chyba ponad tydzień. Kurde nie jestem pewien, ale chyba tak. Kiedyś jechałem przecież do Ekkerund, ale nie pamiętam dokładnie skąd. Czy ze stolicy czy z Atusel. Ech pieprzona pamięć. Jednak na to najlepsze jest to lekarstwo.- powiedziałem wskazując na antałeczek miodku.
- Cholera mamy tutaj jakąś szklanice ? Przecież to wóz sołtysa musi gdzieś być naczynko !- rozpaczałem przeszukując wóz, który jechał i skrzypiał.

DarkModders:
Jaszczur oparł sie wygodnie. Wziął pęto kiełbasy oraz ulał sobie kubek miodu stawiając go pomiędzy nogami. Ugryzł kawałek kiełbasy, którą dał im sołtys. Wiejskie wyroby smakowały mu teraz jak nigdy. Może to przez brak ręki? Kto wie. Zwrócił sie do kompanów.
- Możesz być spokojny Thoran o tym nie ma jak zapomnieć - powiedział ciągnąc z kubka miodu. - Wyborny miód w Miodowie robią. Wracając do rozmowy. Yarpen mówił że mamy spotkać sie z elfim magiem o imieniu Milten - powiedział biorąc kolejnego łyka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej