Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zwiad

<< < (11/54) > >>

Melkior Tacticus:
- No dam dam, i wóz za darmo wypożycze. - powiedział i ruszył ku gospodzie by po chwili wrócić z antałkiem miodu i czterema pętami kiełbachy.
- Szerokiej drogi

Thoran:
- Dzięki gospodarzu za te hojne dary- uśmiechnąłem się półgębkiem.
- Timothy jedziesz z nami ?- zapytałem niziołka.
Skoro wszystkie formalności zostały załatwione to nie pozostało nic innego jak zaprzęgnąć naszą szkapę do wypożyczonego wozu. Dlatego też wyprowadziłem koniczka przed stajnię, gdzie czekał na nas wóz. Nie ociągając się przygotowałem wszystko do jazdy. Odebrałem od sołtysa antałeczek miodku oraz cztery pęta kiełbasy, które to wrzuciłem na wóz. Po czym zasiadłem na koźle gotów do odjazdu. Nie żebym chciał prowadzić ten wóz, ale Szeklan był jednoręki więc trzeba wspomagać kombatantów, a Xvier to cóż nie wiedziałem czy to akurat potrafi.
- No panowie jedziemy ? Bo długa droga przed nami. Szeklan mówił o drugim końcu wyspy, czyli zachodnie wybrzeże, a dokładnie gdzie ?- no właśnie gdzie tyle zamieszania, a ja dalej nie wiedziałem dokąd mamy się udać.

Nawaar:
- Raczej nie. Ja jedynie w gadce jestem dobry od walki jest Silvaster i niech tak zostanie. Bywajcie!
Powiedział i pożegnał się ze wszystkimi. Zmył się mając zamiar iść do domku.

DarkModders:
Jaszczur wskoczył na wóz podpierając sie jedną ręką. Usiadł wygodnie na wozie.
- Do jakieś karczmy. Tylko jak ona sie nazywała.. - zamyślił sie próbując sobie nazwe zajazdu.

Xvier aep Deler:
- Pod Kozim kopytem Szeklanku, lepij takie rzeczy pamintać! - Powiedział krasnolud wskakując na wóz. - Jak chcecie to moge jechoć, ino drogi jeszcze śrydnio znom. Długo tu w końcu nie siedze. Najwyżej godojcie kaj mom jechać. - Rozejrzał się na tył wozu czy kompani już tam są. -Wszyscy som? Ruszamy? Wio! - Krzyknął do konia i szarpnął lejcami. Odwrócił się jeszcze na moment w stronę sołtysa i jeszcze zawołał. - Dzięki Panie Miodek! - i pomachał w jego stronę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej