Tereny Valfden > Dział Wypraw
Spotkanie po latach
Nardo:
--- Cytat: Nardo w 12 Styczeń 2015, 04:15:35 ---Nardo szyczy z bólu i mówi
Jaa Pierdole! Jak boli. Pomóż mi z nogą! Zabierz to ścierwo ode mnie!
Lekko zaczyna się odsuwać aby znowu nie dostał w nogi.
--- Koniec cytatu ---
//ooc Zjebałem, kurwa mać miało mi zedytować a takie coś zrobiło.
TheMo:
Themo w dwóch skokach był przy ocalałym stworku i ciął z góry atakując głowę kretoszczura. Miecz zmiażdżył mu czaszkę. Themo schował broń i podszedł do rannego towarzysza.
//0x kretoszczur
-Oj chłopie, nie wygląda to ciekawie. Czekaj, zaraz coś poradzimy.
Odpiął większą miksturkę i podał ją kompanowi.
-Wypij to, a ja się zajmę opatrywaniem.
Podwinął nogawki, by mieć pogląd na rany. Wyjął bandaż i niewielką buteleczkę alkoholu do odkażania. Od taki, podręczny zestaw medyka. Polał nogi, by oczyścić rany z wszelkich zarazków przenoszonych przez te zwierzęta. Trochę szczypało, ale to nic. Gdy już dziury w nogach były zalane zaczął je owijać bandażem. Sztyletem przyciął opatrunek i zawiązał go.
-Gotowe, do rana powinno się zagoić. Lepiej, jakbyśmy zostali tu na noc.
//Oddaję: Większa mikstura leczenia ran (0,5l)
Nardo:
Wypił miksturę od TheMo i powiedział
-To prawda. Chodźmy. Zbierz jakieś kawałki mięsa z tych stworzeń a ja jakoś rozpalę ognisko.
Wyjął dwa krzemienie przykucnął z syczeniem i zaczął rozpalać przygotowane ognisko. Wstał z bólem, usiadł na ławce i zaczął pod nosem przeklinać.
TheMo:
Themo wziął jedno z trucheł kretoszczura i zaczął je oprawiać. Za pomocą sztyletu spruł z niego skórę. Krew polała się na ziemię. Bękart oddzielił mięso od kości. Po pewnym czasie miał przygotowane dwa niewielkie kawałki mięsa. Nałożył je na długiego, grubego kija i zaczął je opiekać. Wbił sztylet w ławkę i w milczeniu przyglądał się ogniu.
Nardo:
Nardo wziął sztylet który został wbity w ławkę i zaczął strugać coś z drewna, które miał u boku aby dorzucać do ognia. Robił ÂŁadną kobietę z drewna, siedziała na tronie. Po godzinie stworzył ją bardzo dobrze, posiadała dużo detali.
Gdy skończył tworzyć kobietę na tronie położył ją na ławce aby TheMo mógł zobaczyć.
Nardo zaśmiał się lekko widząc jak ładnie mu wyszło.
// Wygląd kobietyPrzepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej