Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Bramy wiedzy

<< < (6/34) > >>

Isentor:
Rakbar mijał kolejne znaki wyryte na pniach drzew. W pewnym momencie zza jednego z krzewów wyłonił się pospolity demon. Nie zauważył jeszcze maga.

http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Pospolity_demon

//Demon znajduje się 18 metrów przed Tobą.

Rakbar Nasard:
- Heshar anash grishil!
W prawej dłoni skupił energię magiczną, tworząc tym samym ognisty płomień. Cisnął nim w demona za pomocą telekinezy. Gdyby taki ogień objął przeciwnika, zacząłby go bezlitośnie palić. Jest to płomień magiczny, niemożliwy do ugaszenia przez wodę, czyli w tej sytuacji padający deszcz.

Isentor:
Demon oberwał w prawy bok, szybko odwrócił się w stronę Rakbara i zaczął biec w jego kierunku.

//Nie napisałeś w co dokładnie celujesz, więc brałem pod uwagę korpus.

Rakbar Nasard:
Kiedy jest mało czasu trzeba ratować sie szybkimi i prostymi zaklęciami. Teraz najodpowiedniejszym wydawałoby się, jest kula ognia.
- Heshar anash!
Zgromadził w dłoni energię magiczną i stworzył ognisty pocisk, który emanował światłem i ciepłem. W kontakcie z padającym deszczem syczał i skwierczał. Pocisk został posłany w łeb stwora przez psioniczną kontrole toru lotu.

Isentor:
Truchło demona zaścieliło wilgotny od deszczu grunt. Rakbar poczuł przenikliwy chód związany z wyczuciem pokładów energii magicznej dochodzących z głębi lasu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej