Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Bramy wiedzy

<< < (5/34) > >>

Rakbar Nasard:
- Opowiedz mi więcej o tych omamach. Napij się i mów, bo to ważne! Gdzie dokładnie ten portal sie znajduje? Podaj mi kierunek w którym mam iść i powiedz jak daleko.

Tracę:
1x Mocne Piwo

Isentor:
- Co mam Ci więcej powiedzieć to było zdrowo popierdolone i straszne! Idź na północny wschód w góry przez las. Patrz po drzewach, szukaj wydrążonych znaków X. Oznaczamy tak swoje trasy łowne.

Rakbar Nasard:
Zawrócił momentalnie na pięcie i ruszył na północny wschód, wypatrując rzeczonych śladów na drzewach. Choć ciężko to sobie wyobrazić, miał coraz gorsze samopoczucie. Błogie poczucie dobrobytu, jakiego zaznał w karczmie szybko przeminął a w głowie pojawiły się wątpliwości. Mimo to ruszył, próbując przełamać słabszego siebie. Udało mu się. Szedł coraz szybciej.

Isentor:
Nagle zaczął padać deszcz. Rakbar spostrzegł na jednym z drzew wyryte nożem dwie skrzyżowane w X kreski.

Rakbar Nasard:
- Dobry znak na złej drodze.
Krople deszczu zaczęły spływać po jego łysej głowie i niczym głazy spadające z góry bombardowały oczy, nie dając w pełni ich otworzyć. W końcu mag przełamał potrzebę ciągłego mrużenia oczu, bo i tak całą jego głowę pokrywała cieniutka warstewka wody. Nie miał nic przeciwko temu, gdyby nie to, że dystans widzenia znacznie sie zmniejszył. Mimo to parł naprzód.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej