Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 56725 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #860 dnia: 08 Styczeń 2015, 23:21:03 »
Dhampir machnął ręką na widok bełta, który wybił się w wóz, ale 100 przyjął tylko głupi by tego nie zrobił.
- Masz Ci los. Themo następnym razem jak masz strzelać to nie pij wtedy będziesz miał jakieś szanse.
Pomachał głową z niedowierzanie, że nie trafił w Draga w postaci małego zwierzaczka.
- Jednak masz plusa za odwagę, ale wiesz teraz będziesz miał przesrane u niego, także uważaj i pewnie bractwo również nie będzie miłe jak do teraz.
Ostrzegł przed czymś, o czym dobrze wiedział sam zainteresowany

1251g + 100g=1351g
« Ostatnia zmiana: 08 Styczeń 2015, 23:26:25 wysłana przez Silvaster »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #861 dnia: 08 Styczeń 2015, 23:26:31 »
Drago też zachował kamienną twarz. I po chwili pełnej napięcia, zaśmiał się.
- To cię nauczy nie zakładać się po pijaku! - powiedział i jeszcze raz się zaśmiał. - Zachowaj bełty na demony. - Podszedł do wozu w który się wbił bełt Thema i wyrwał go. Wrócił do grupki. Podał pocisk kusznikowi. - Bo może ci ich zabraknąć, gdy będziesz ich potrzebował. - Czy Themo miał teraz przesrane u Draga? Ciężko było na tę chwilę stwierdzić. Może nawet wampir był po prostu zbyt stary i doświadczony, aby jakoś bardzo czepiać się najemnika, którego działaniami kierował alkohol? A może po prostu wolał trzymać urazy w sekrecie i ewentualną zemstę zrealizować w odpowiedniej chwili?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #861 dnia: 08 Styczeń 2015, 23:26:31 »

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #862 dnia: 08 Styczeń 2015, 23:35:08 »
-Yyy. Dzięki. I nie gniewaj się.
Themo ucieszył się, że wampir nie okazał się perfidnym chujem, który urwał by mu łeb i naszczał do środka.
-Następnym razem trafię.
Powiedział równie żartobliwie i zaśmiał się.

//26 bełtów

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #863 dnia: 08 Styczeń 2015, 23:41:45 »
- Możliwe. I zaraz po tym umrzesz - dodał wampir, także ze śmiechem. Ach, jaki z niego żartowniś! Potem wrócił do formy nietoperza i znów usadowił się na ramieniu Evening. Co będzie rezygnował z darmowego i wygodnego transportu?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #864 dnia: 09 Styczeń 2015, 01:12:55 »
A wtedy właśnie wrócił Funeris. Kołował chwilę w powietrzu nad całą gromadą wojska, wypatrzył Aragorna i wylądował koło niego.
- Byłem na przedpolu, chcesz posłuchać?

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #865 dnia: 09 Styczeń 2015, 10:46:30 »
- Chcę.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #866 dnia: 09 Styczeń 2015, 11:29:17 »
Dhampir zaskoczony brakiem reakcji u rycerzy bractwa był w szoku. Nawet ciężko mu było coś powiedzieć, bo ponoć próba ataku członka z innej organizacji jest traktowana jako atak na całą organizację. Zwłaszcza jeżeli atakuje się kogoś, kto jest członkiem Bractwa ÂŚwitu organizacji, która podlega samemu królowi. Themo na prawdę miał dużo szczęścia. Silvaster podrapał się, po głowie widząc taką sytuację i odwracając twarz szedł dalej przed siebie albowiem mieli oni dojść do Bisiory i raz na zawsze rozprawić się z demonami.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #867 dnia: 09 Styczeń 2015, 11:36:38 »
Dokładnie w południe dojechali pod bisore, stając obozem jakieś 2 kilometry od miasta na małym wzgórzu, pagórku wręcz. Rozbito obóz. Bisora była swego czasu drugim największym miastem wyspy, gdzie Kunanie co rusz organizowali bale, polowania, uczty i bankiety. Nie posiadało tak rozbudowanego systemu handlu i rzemiosła jak stolica nad morzem, która co rusz witała nowych gości ze świata, ale za to mogło pochwalić się tym, że stanowiło centrum kultury całej cywilizacji. Najsławniejsze i najlepsze szkoły, teatry, miejsca spotkań artystów - malarzy, rzeźbiarzy, snycerzy. To tutaj powstawało to wszystko, co miało wspierać rozwój kulturalny tego ludu. Niestety atak demonów zniszczył miasto doszczętnie, ocaleli Kunanie osiedli w nadmorskiej stolicy Kenin, a piekielne bestie zniweczyły dorobek pokoleń. W głównym gmachu Szkoły Głównej swoją rezydencję ma generał demonów, obdzierając ściany z wszelkich arrasów, malowidłem i niszcząc każdy jeden posąg. Piękne posadzki i rysunki naścienne zostały zdewastowane, zostawiając tylko rażącą w oczy pustkę. Wiele budynków zburzono, inne po prostu zbezczeszczono. Demony na szczęście nadal nie odkryły tajemnic skrywanych pod miastem, w najbardziej strzeżonych zakątkach Bisory.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #868 dnia: 09 Styczeń 2015, 11:39:34 »
A Xvier tylko wytrzeszczył oczka, gdy zobaczył jak mały nietoperzyk nagle zmienia sie w pełnowymiarowego człowieka, a do tego nie ma Themowi za złe, że przed chwila próbował go zabić. Sytuacja zrobiła sie przez to jeszcze dziwniejsza, bo typowa była by tu jakaś bójka, czy wyciagniecie bron, a żeby było jeszcze ciekawiej koło krasnoluda wylądował anioł, no kuźwa prawdziwy anioł.
Później juz nic konkretnego sie nie działo, jakieś tam pogawędki, generalnie nic ciekawego. Nad ranem kompania dotarła do celu, rzucało sie tylko na myśl jedno pytanie... Czy jest jeszcze ci ratować? Jedyne co dało sie widzieć to kupa gruzu i zgliszcza.
« Ostatnia zmiana: 09 Styczeń 2015, 11:45:07 wysłana przez Xvier aep Deler »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #869 dnia: 09 Styczeń 2015, 11:47:11 »
A dracon obserwował miasto przez lunetę, wyglądało na to że demony spodziewały sie ataku i nici z elementu zaskoczenia. Ale te paskudy nie mogły wiedzieć że my wiemy że oni wiedzą iż nadchodzimy.
- Xvier do mnie!

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #870 dnia: 09 Styczeń 2015, 11:51:45 »
Nagle starszy Melkiora zawołał krasnoluda, troche go dziwiło że general wzywa takiego szaraka jak on, ale jak mus to mus wiec podszedł.
- Ta jest panie generale!

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #871 dnia: 09 Styczeń 2015, 11:52:25 »
Dhampir zszedł cały czas równo nie poprzestawał ani chwili. Jednie , co robił to uzupełniał płyny z nikim nie rozmawiał, ale za to starał się uspokoić i wyciszyć. Gdy dotarli do na pagórek gdzie rozbito obóz rozejrzał się, po okolicy tam stwierdził to samo, co powiedział mu barman. Stary kocur idealnie przedstawił mu sytuację i wygląd miejsca, po wspaniałym mieście pozostało jedynie kupa kamieni i nic więcej, ale również przypomniało mu się że to jedno z najbogatszych miast na wyspie. Silvaster liczył na to, że w podziemiach pewnie są klejnoty, złoto albo coś innego równie wartego. Chciałby jak najszybciej dostać się do skarbca, ale jedynie co powiedział na ten widok było.
- Dokładnie tak jak mówił barman. Pozostała jedynie kupa kamieni i gruzu.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #872 dnia: 09 Styczeń 2015, 11:56:55 »
- Weźmiesz 32 kunan i rozstawicie mi te działa z okrętu o tam. - wskazał inne wzniesienie na prowizorycznej mapie - Będziecie z nich napierdalać. Melkior i Silvaster chodźcie tu!

//Zabraliśmy wszystkie działa z okrętu

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #873 dnia: 09 Styczeń 2015, 12:00:33 »
Dhampir podszedł do dracona trzymając jeszcze hełm w ręku. Ciekaw był, czego chciał staruszek.
- Jestem.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #874 dnia: 09 Styczeń 2015, 12:01:05 »
A Drago spędził większość nocy na ramieniu Evening, obrzucając wszystkich wokół nietoperzymi piskami. Najprawdopodobniej bluzgami. Przed porankiem wrócił do naturalnej formy i sobie szedł. W pewnej chwili wlazł.nawet na wóz, tłumacząc się, że jako wampir jest osłabiony i potrzebuje wszystkich sił, aby skuteczniej walczyć, skoro ktoś sobie wymyślił, że bitwa będzie w środku dnia.
Gdy dojechali, zeskoczył z wozu i stanął sobie gdzieś tam, spoglądając na ruiny.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #875 dnia: 09 Styczeń 2015, 12:10:12 »
Funeris wyjaśnił Aragornowi wszystko, co widział. Rozmieszczenie demonów, przybliżona liczebność, skład - ogólne informacje wywiadowcze. Zapowiadało się, że straty będą zdecydowanie większe niż te poniesione w samym mieście na wybrzeżu, jednak z pomocą Zartata i dzięki ich własnemu zaparciu mają szansę wyplenić zło z wyspy. Główny ośrodek demonów, gdzie przebywa ich dowódca, mieści się w Szkole Głównej. To potężny budynek z jedyną zachowaną kopułą w ruinach miasta, więc nietrudno go będzie odszukać. Poza tym kopią ciągle coś w świątyni, 3 demoniczne behemoty na zmianę grzebią w ziemi jakimiś wielkimi kawałkami stali i kamienia, próbując się gdzieś dostać. Niestety w mieście widział również dwa białe demony.
Poza tym Funeris dowiedział się, że Drago był ciągle pod postacią nietoperza, robił za maskotkę wyprawy i w ogóle, że Themo powinien uważać na swoje czyny. Bo jeszcze jedna taka akcja i będzie wymieniał się z Szeklanem doświadczeniami jak to jest nie mieć jednej kończyny.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #876 dnia: 09 Styczeń 2015, 12:17:58 »
- Co jest?

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #877 dnia: 09 Styczeń 2015, 12:19:56 »
To musiało być kiedyś piękne miasto. Jednak wojna nie zna litości i nie oszczędza nikogo ani niczego co kiedyś stanowiło zapewne o dumie kociej rasy. Pierwsze rozkazy zostały już wydane przez starszego Tacticusa. Dlatego też należy przygotować się do kolejnej walki. Nie zwlekając załadowałem kuszę srebrnym bełtem, sprawdziłem czy w łatwy sposób będę mógł skorzystać z mojego srebrnego toporzyska. Puklerz na razie znajdował się na plecach, ale był gotów do szybkiego użycia. Sprzęt był sprawny i gotowy do natychmiastowego użytku. Pozostało tylko czekać na sygnał pozwalający rozpocząć bitwę.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #878 dnia: 09 Styczeń 2015, 12:21:35 »
- Robi sie! - odpowiedział krasnolud i odszedł w stronę oddziałów kunan. Podszedł do jednego z nich i powiedział:
- Witaj. Musze pogadać z kimś wyżej podstawionym. Potrzebujemy 32 waszych ludzi do obsługi dział.
« Ostatnia zmiana: 09 Styczeń 2015, 15:33:53 wysłana przez Xvier aep Deler »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #879 dnia: 09 Styczeń 2015, 12:23:37 »
- Zwiad zauważył obóz otoczony "palisadą" na zachód od ruin. Posłałbym tam kogoś ale wiem że zastane tam demoniczną rzeźnie i stołówke... Bękarty mają osłaniać moje działa w pierwszej fazie bitwy. Spróbujemy wydać tym paskudom bitwę na otwartym polu gdzie mamy większe szanse...

//Xvier. Możesz sam nimi komenderować
- Oczywiscie, zaraz dobiore ci ludzi

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #879 dnia: 09 Styczeń 2015, 12:23:37 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18