Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 59555 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #640 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:12:28 »
W międzyczasie Xvier odprowadził szeklana niesionego przez 2 orków na okręt. Następnie wrócił posępniały do oddziału, wszedł na ucztę, całość wyglądała wyśmienicie, piękne kuraki, świnie, a do tego pełno piwa, jednak nie mógł się cieszyć wyśmienitym jedzeniem. Cała ta sytuacja ciągle zaprzątała mu głowę.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #641 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:14:52 »
- Na Valfden nie ma podatków, niewolnictwa, mamy konstytucję a władza jest w rękach ludu. Przynoszę...

- Poddaństwo! Królestwo Zuesh...

- Na bogów Valoor! Posłuchaj sam siebie! Królestwo? Czym chcesz władać? Morzem ruin i traw? Garstką ludzi? Posłuchaj co pieprzysz!

Aragorn spojrzał na Gordiana Funerisa i Eve jak na posłańców samego Zartata, w jego oczach było można odczytać "Ratuj waść bo zbije sie a potem ich".

- O! Następni... Wielki Kanclerz Valoor.

- Witajcie, jam jest Khal Vashir Sarah. Siadajcie z nami. Może wy przemówicie temu staremu sierściuchowi do rozumu...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #641 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:14:52 »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #642 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:18:10 »
- Który to ten stary sierściuch, mości Khalu? Widzę tutaj samych szlachetnie urodzonych Kunan twardo stąpających po ziemi, na której przyszło im mieszkać - powiedział, skłaniając głowę w stronę Valoora. Nie żeby trzymał jego stronę, ale po prostu trochę politycznych gierek to było to, co im właśnie było trzeba po tych całych walkach. Co prawda Funeris w drugiej fazie natarcia wydawał więcej rozkazów i pilnował szyku niż stawał w pierwszej linii, ale jeszcze przyjdzie mu się nawalczyć.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #643 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:27:44 »
- Wielki Kanclerz? - zdziwił się Morii słysząc to jakże niezwykle profesjonalne powitanie kota.
- Skoro tak bardzo przeszkadza Ci nasza obecność, możemy odejść stąd szybciej niż przybyliśmy. Ja nie mam żadnego interesu by dłużej narażać siebie i swoich towarzyszy skoro tak znamienity Kunanin zarzuca nam same negatywne przywary. Ale zanim to zrobię chciałbym zadać pytanie całej waszej zacnej rasie... Skoro przybywamy tu tylko podbić wasze ziemię i rzucić was na kolana zakuwając wcześniej w kajdany, to dlaczego w ogóle tutaj jesteśmy? Czy nie prościej byłoby poczekać, aż demony wyrżną wszystkich w pień? Przecież sam też równie dobrze dalibyśmy sobie z nimi radę. Na Valfden jest nie jeden i nie dwa takie oddziały. Gdybyśmy chcieli moglibyśmy rzucić przeciw demonom, które wtedy władałyby wyspą tysiące, a nie setki wojowników. A jednak przybyliśmy was wesprzeć. Po co?
- urwał na chwilę.
- Jakoś nie widzę, by ktoś inny oponował w sprawie naszego pojawienia się na wyspie. Tylko Ty jeden mości Kanclerzu, więc może to tylko Tobie nie na rękę? Nie widziałem Cię w polu, nie zabijałeś najeźdźcy. A teraz stoisz i krytykujesz. Rzekłbym nawet, że wyrażasz wręcz szczerą nienawiści do tego iż nie polegliśmy tam wszyscy, a za to wyszliśmy zwycięsko i teraz możemy przynajmniej świętować. 

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #644 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:32:59 »
A Drago dostał nieco krwi w niewielkiej fiolce w lazarecie i poszedł sobie do stołu, popijając czerwoną ciecz. Usiadł gdzieś tam, w losowym miejscu. Do jego skrajnie wyczulonych zmysłów docierały fragmenty rozmowy politycznej arystokracji. Przez moment zastanowił się, czy nie byłoby zabawnie, gdyby użyć na tym kanclerzu Hipnozy i wydobyć powód jego niechęci. Albo napić się łyku jego krwi i sprawdzić, czy nic nie ukrywa. Bo jego zachowanie zdawało się być nieco dziwne. Mógł żywic niechęć, ale w jego interesie leżało to, aby mieć siły do pokonania demonów. Siły, które Valfden tutaj wysłało.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #645 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:34:17 »
- Valoor jest starym uparciuchem. Nie chciałem czekać tygodnia na wasze posiłki, chcieliśmy naprawić okręty i odesłać kobiety i dzieci na Valfden. - powiedział Khal, szczerze - Przekonał Rade że nie trzeba, tej samej nocy zaatakowały demony. Panie Morii, proszę nie zwracać uwagi na jego zachowanie...

Valoor
- Uważam że nasi ludzie trafiliby tam do burdeli w najlepszym wypadku. Chcecie niewolnictwa? Pfff... Kanclerz wstał i wyszedł.

Khal
- Przepraszam, ale przynajmniej możemy zacząć rozmawiać jak cywilizowani ludzie.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #646 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:46:05 »
Wizja uderzyła w umysł Dragosaniego nagle. Nie spodziewał się jej. Ale tak czasem działała pamięć krwi, gdy nie skupiało się na wydobyciu wspomnień. Przychodziły same. Zamknął oczy, aby wychwycić jeszcze jakieś szczegóły. Miał jeszcze trochę krwi we filce, gdy wstawał. Podszedł do grupy arystokracji. Obrzucił zebranych szybkim spojrzeniem. Czy krew należała do kogoś z tych kunan?
- Aragornie. Musimy porozmawiać - powiedział do dracona. Jego ton mówił dość jasno, że ma to być rozmowa na osobności. Ewentualnie w towarzystwie Funerisa, Gordiana, czy kogo tam.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #647 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:52:20 »
- Panowie wybaczą. - odpowiedział i opuścił namiot razem z Dragiem - Mów.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #648 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:56:13 »
- No cóż widać nie jestem godzien by nawet uzyskać odpowiedzi... cóż. - odparł Gordian odprowadzając wzrokiem tym razem przerośniętego dachowca.
- Wielki Khalu, jak to jest, że Ty jako absolutny władca pozwalasz sobie na takich doradców, którzy z dala szykanują sąsiadów, w bezpośredni sposób proponujących sojusz? To co mówiłem było szczere, nie widzę więc sensu by powtarzać to drugi raz, ale czy już na tym świecie nie ma czegoś takiego jak zaufanie? Ja osobiście widzę was jako partnerów handlowych, gdyż już w tym momencie zauważam, że to czym dysponujecie zdecydowanie różni się od naszego asortymentu. Czemu więc nie pracować na wspólne lepsze jutro? Osobiście mogę zapewnić, że nie mam najmniejszego zamiaru zagarniać dla siebie więcej niż trochę miejsca w porcie do którego mogłyby wpływać moje statki handlowe.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #649 dnia: 07 Styczeń 2015, 15:57:39 »
Drago uniósł fiolkę z resztka krwi na wysokość oczu, tak aby ją zademonstrować.
- Dostałem to w lazarecie. I z tego co udało mi się przypadkowo wyczytać, należy do kogoś ważnego. Kogoś kto zajmuje tutaj wysokie stanowisko - zaczął wyjaśniać. - Ten ktoś działa z demonami. Kunanie mają gdzieś tutaj zdrajcę.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #650 dnia: 07 Styczeń 2015, 16:05:52 »
- Wiem, podczas poprzedniej wizyty sprawę zdrajcy Melkiorowi przedstawił Szablastozębny. Wypij resztę i skup się na wszystkich wspomnieniach

Khal
- Bo nie jestem szlachcicem z urodzenia, nie należę do Domów. Zdobyłem władze gdy nasz ostatni Khal konał na moich rękach przy obronie ostatniej twierdzy. Jestem w takiej pozycji że muszę przyjąć Waszą ofertę. Nie tylko muszę, chcę. Ale wpierw musze pozbyć się Valoora i jego jadowitego jęzora.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #651 dnia: 07 Styczeń 2015, 16:09:49 »
- Zamierzałem, chociaż diabli wiedzą, czy to cokolwiek da - odparł wampir. Sam nie wiedział o tym, co się tutaj ostatnio zdarzyło, więc zdrajca był dla niego nowością. Pociągnął łyk krwi. Taki zdrowy. I całą wolę skupił na jej smaku. Na odczytaniu ukrytych wspomnień, którymi przesycona była każda krwinka pitego płynu. Były to maleńkie impulsy, iskry kryjące wspomnienia. Lecz z pojedynczych elementów, mogła powstać całość. Wychwytywania impulsów i ich układania z logiczną całość uczono wampiry od wieków. Drago w szczególności skupił się na poznaniu imienia wspólnika demonów.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #652 dnia: 07 Styczeń 2015, 16:11:55 »
- I jak?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #653 dnia: 07 Styczeń 2015, 16:14:48 »
Drago nie odpowiedział w pierwszej chwili. Poznanie czyjejś pamięci wymagało chwili skupienia. Analizował. Układał i porządkował wspomnienia, które nie należały do niego. Które należały do...
- Valoor... - szepnął wampir. - Wspólnik demonów ma na imię Valoor - powtórzył już głośniej.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #654 dnia: 07 Styczeń 2015, 16:26:50 »
- Ja też nie jestem szlachcicem... z urodzenia. - odparł mu bez wahania. - Szlachtą jednak nie zostaje się przez to z czyjego łona wypełzło się na świat, ale jakie wartości się sobą reprezentuje. Na samym Valfden znajdziesz ledwo kilku wysoko urodzonych. Większość doszła do swojego obecnego stanu ciężką pracą, oddaniem i czynami. Nie masz więc się czym martwić, ani podstaw do tego by sobie ubliżać. Władza w rękach wodza, szczególnie w czasie wojny musi być silna i pewna. Tak, aby nie załamać i tak wątłego morale nękanych poddanych, a później w czasie pokoju co szkodzi Ci uczyć się od silniejszych? Nasz król nie jest despotą, ma konstytucje, ma wielu doradców, którzy są mistrzami w swych dziedzinach przez co królestwo kwitnie i jest w stanie pomagać przyjaznym mu państwom zewnętrznym jak i wewnętrznym. Gdyż nie wiem czy wiesz, ale na Valfden znajduje się również Ekkerund czyli wolne miasto krasnoludów posiadające daleko idącą autonomię i niezależność. Wyślij do nas ludzi, niech uczą nas waszej kultury, zaproś i nas, a my pokażemy Ci to co sami umiemy nic nie stoi na przeszkodzie. Bo czasy mamy ciężkie i samemu nie damy sobie rady. Ani my, ani Wy.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #655 dnia: 07 Styczeń 2015, 16:38:43 »
Dhampir natomiast siedział już, przy stole. Na dwory się nie pchał nie był tutaj od tego a polityka go nie dotyczyła. Musiał teraz napełnić swój brzuch głód mu doskwierał, a w razie zranienia mógł się szybko wyleczyć. Tak to było powodów dla, którego jadł posiłki. Silvaster szybko dobrał się najpierw do ryb, pamiętał jak smakowała mu wtedy kiedy przybyli tu pierwszy raz. Ta smakowała podobnie, ale bez łyka wina się nie obyło i na momencie dolał sobie do kubka trochę czerwonego napoju. Gdy skończył z rybą dobrał się do kurczaka albowiem Silva lubił mięsko. Pochłaniał je na spokojnie i starał zachowywać się kulturalnie, ale wtedy mu zaświtało aby zapytać, czy gdzieś nie ma jego karczmarza, co umiał mapę rysować. Dlatego zagadał kunana obok.
- Nie wiesz czy karczmarz, który prowadził swój lokal w porcie przeżył atak? Chciałem z nim porozmawiać, ale nie sądziłem że nasz powrót zaczniemy od odbijania portu, a potem całego miasta.

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #656 dnia: 07 Styczeń 2015, 17:41:59 »
Krasnolud siedział za obficie zastawionymi stołami. Nawet jego ukochane goloneczka i piwo mu nie pomogły. Zjadł i wypił co należało, ale bardziej napełnił swój brzuch, niż zjadł. Wszystko wydawało mu się mdłe i bez smaku, a cała atmosfera uczty jedynie go denerwowała. W pewnym momencie po prostu wstał i wyszedł. Następnie dreptał spokojnie z nóżki na nóżkę w stronę okrętu, a jego myśli się kłębiły. Cała drogę nie mógł znaleźć odpowiedzi dlaczego Szeklan drugi raz, przecież ledwie go poskładali. Przecież niedawno z nim rozmawiał, niedawno cała kompania śmiała się razem, a tu takie coś. Cały potok myśli przerwało dotarcie krasnoluda pod okręt. Wszedł on na pokład, a następnie usiadł obok kolegi, patrzył na niego i milczał. Przynajmniej tam poczuł się troche lepiej.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #657 dnia: 07 Styczeń 2015, 17:48:32 »
- Jaśnie pan kanclerz... Drago... - dracon przerwał, zauważył cień wśród licznych dusz w okolicy które i widział wampir, mieli tu astralnego. - Astralny skurwesyn, czuje chuja. Znajdź generała Vargasa niech aresztuje Valoora. Prędko. Sam zaś usypał ścieżke soli u wejścia do namiotu.

Gordian

- Rozumiem to, ale ja musiałem żyć w otoczeniu twardodupnych "lepszych" kotów mających pieniądze...  Stare Miasto nie zawsze miało mury.

W tym samym czasie do namiotu wszedł Aragorn.
- Wasza wysokość, mamy tu astralnego demona... i waszego zdrajce.
- Spokojnie, mam znamie. Musiałem wygolić futro by mi to wytatuowano. Zaraz? Macie go? Kto to na 9 kręgów Otchłani?
- A jak myślicie?

Silva

- ÂŻyje, siedzi tam o.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #658 dnia: 07 Styczeń 2015, 17:52:59 »
- Dzięki.
Powiedział do kunana i wziąwszy butelkę z winem oraz dwa kubki podszedł do niego, po czym usiadł.
- Witaj mam nadzieję, że pamiętasz mnie?
Spojrzał na kota i polał wina.
- Widziałem, że karczma nadal stoi ale wiesz sądziłem, że umarłeś jesteś w stanie opowiedzieć jak doszło do ataku na miasto?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #659 dnia: 07 Styczeń 2015, 17:53:11 »
Drago skinął głową i ruszył na poszukiwania generała. Szedł ot tak, nie zwracając na siebie uwagi. W nocy, w blasku ognisk i pochodni wampir był w zasadzie jednym z cieni. Szukając generała, zerkał co jakiś czas na demona, który był obecny w okolicy. Wolał mieć go na oku.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #659 dnia: 07 Styczeń 2015, 17:53:11 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18