Tereny Valfden > Dział Wypraw
Przeprowadzka
Melkior Tacticus:
A Yarpen zabrał kufer z grzywnami. Drugą po piwie najcenniejszą rzecz w gildii.
Xvier aep Deler:
Zaraz po przywitaniu wszyscy zabrali sie do roboty, udali sie do magazynu i chwycili za to co im wpadło w ręce. Xvier złapał za beczułki piwa wziął jedna i poszedł w stronę wyjścia.
//mozna wiedzieć jakich rozmiarów ta beczka?
Melkior Tacticus:
//24 litrowe butelki
Thoran:
Tłum, wrzawa i pewne poruszenia nie mogły umknąć mej skromnej uwadze. Bo akurat tak się złożyło, że w owym czasie znajdowałem się w kanałach naszej ukochanej i jedynej słusznej organizacji. Dlatego też postanowiłem zareagować ! Bo przecież nie może być tak, że jacyś ktosie rozkradają nasz skromny dobytek. Jednak wielkie zdziwienie mnie dopadło gdy "rabusiami" okazali się inni członkowie naszego ugrupowania(Silva) plus karzeł.
- Co tu się kurna dzieje panowie ? Wpadacie tutaj jak grom z jasnego nieba i zabieracie cały nasz dobytek...Pewnie kuźwa Melkior przerżnął wszystko w karty... i teraz długi chce spłacać ! Albo kurna zainwestował w jakimś parabanku...
Nawaar:
Dhampir już miał sobie iść z bełtami, kiedy to Thoran wpadł znienacka i zaczął krzyczeć, ale Silvaster chciał uspokoić towarzysza przekazując mu nowiny.
- Chłopie spokojnie przeprowadzamy się! Stary dracon dał młodemu ziemię w raz z zamkiem! Od dzisiaj on będzie naszym domem i, co najważniejsze zero dosłownie zero kanałów i tego smrodu.
Teraz przedstawił krasnala bynajmniej nie ogrodowego.
- Ten krasnolud jest od dzisiaj członkiem naszej kompanii. Zwie się Xvier aep Deler. Od teraz mamy dwóch brodatych w zespole.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej