Tereny Valfden > Dział Wypraw
Przeprowadzka
Xvier aep Deler:
W krasnoludzie gdy prawie się przewrócił coś drgnęło. Odzyskał świadomość. - O cholera, przepraszam panowie, ale wiecie strachy dzieciństwa wróciły. Ja tylko prosty krasnolud jestem w życiu wampira nie widziałem... Ale generalnie dobrze wiedzieć ze mnie nie zjesz. Mam nadzieję że nie kłamiesz.
Melkior Tacticus:
- On spija tylko dziewice. Rzucił od tak Melkior gdy dojeżdżali do Atusel. Dlatego tak ich mał już na świecie.
Nawaar:
I znów nikt nie pochwalił jego włosów, na co te starania sam nie wiedział, ale jedno było pewne w świecie najemników nikogo nie obchodziło dbanie o włosy, a zwłaszcza pochwała wyglądu. Dlatego założył hełm i oddał się rozmowie. Melkior również wtrącił swoje, ale nie znał się na zwyczajach Silvastera.- Masz moją gwarancję. Wasza krew ma za dużo żelaza jak dla mnie. Pewnie to wina diety przecież same czerwone mięso jadacie albo od siedzenia w tunelach i ciągłego kopania w ziemi. To nie moja sprawa, bo nie muszę pić krew aby żyć. Wystarczy, że zjem sobie normalny posiłek i jest w porządku. Tak zmieniając temat wiesz, że tutejsze krasnoludy nie przepadają za mną i innymi wampirami?
Xvier aep Deler:
- Może to mamy rodzinne? - odpowiedział krasnolud, po czym wyszczerzył się do dhampira.
Nawaar:
- My chyba mamy tak samo. Również pokazał swoje kiełki. Wtedy właśnie wjeżdżali do Atusel.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej