Tereny Valfden > Dział Wypraw

Przeprowadzka

<< < (4/22) > >>

Xvier aep Deler:
Xvier przyjrzał sie uważnie wozowi, ale jakos sie nie niepokoił, na kontynencie gorszymi jeździł. Następnie z trudnościami wgramolił sie na pokład, udało mi sie to mimo jego lichego wzrostu.
- Pany, na kontynencie gorszymi sie jeździło, tyle jeździło to i teraz da rade, a tak właściwie to co my u licha będziemy wozić?

Melkior Tacticus:
- 10770 grzywien i 24 beczki piwa, 5 paczek bełtów i 5 kurew z naszego zamtuza. A! Troche mebli też. Wio Guciu! Smagnął konia lejcami i wóz powoli ruszył.

Nawaar:
- Dokładnie, tyle musimy przewieźć. Wracając do wozów, to wozami jeździłem już wieloma, ale takim złomem jeszcze nigdy. Dopowiedział wszystko gdy ogier ruszył, ale tak delikatnie wóz się zatrząsł trochę poskrzypiał, ale ruszył i o dziwo nie gubił jeszcze swoich części. Teraz miał czasz żeby zagadać w nowym.
- Powiedz mi no krasnoludzie, czy odwiedziłeś tutejsze miasto Ekkerund?

Xvier aep Deler:
Wóz troche zaskrzypiał i zachybotał podczas ruszania, ale krasnolud jakoś nie przejął się tym specjalnie.
- Tego piwa to by mogło troche ubyć po drodze i piniondzów jeszcze sporo, a z resztą powinniśmy se poradzić. Pytanie jeszcze ile tych mebli macie, a w tym mieście to jeszcze żem nie był. 

Melkior Tacticus:
- Stoły dwa i 11.5 krzesła. Ta wiem, gówno nie najemnicy... Ale! My się wybijemy, i może wtedy Bractwu pójdzie w pięty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej