Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #17

<< < (4/14) > >>

Anette Du'Monteau:
//: Zobaczę do jutra

Malavon:
Tak jakby miała mało sukni w domu. Oczywiście nie mogłem tego dokładnie wiedzieć, ale zakładałem że przypomina większość kobiet a ta nie omieszkała mieć zasobnych szaf w jakieś kolorowe fatałaszki.
-Niestety muszą panią rozczarować. Przychodzę w nieco innej sprawie.

Anette Du'Monteau:
-Ach, więc ty jesteś jednym z tych. Wejdź do środka. Zaraz porozmawiamy. Kobieta odsunęła się od drzwi i zniknęła gdzieś w środku domu.

Malavon:
Nie miałem pojęcia o co chodzi kobiecie, ale przytaknąłem i wszedłem do środku. W końcu nie odmawia się tak urodziwej pani, a i zadanie trzeba było wykonać. Właśnie zadanie! Przypomniałem sobie o swojej przesyłce. Wyciągnąłem przed siebie kwiaty z dumą niczym chłopiec przynoszący mamie polne kwiaty.
-Miałem to dostarczyć. - odezwałem się jeszcze zanim kobieta cokolwiek powiedziała.

Anette Du'Monteau:
-Ach czy to nie piękne. Przyniosłeś kwiaty na własny pogrzeb. - odparła zupełnie bez cienia choćby żartu. -Gdybym zachowała wszystkie kwiaty, które ten idiota Kannos mi przysłał to miałabym środki i powody by otworzyć kwiaciarnię. Bez względu na to, wydaje się że ostatni kurier Kannosa może okazać się użyteczny. Zainteresowany jakąś pracą?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej