Autor Wątek: Zwiad na Zuesh  (Przeczytany 18291 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Zwiad na Zuesh
« Odpowiedź #220 dnia: 20 Grudzień 2014, 23:45:09 »
- Dobrze zatem idę pozmywać. Powiedział to wziąwszy talerz i widelec, i swoje rękawice. Teraz przeszedł, przez drzwi za barem do kuchni. Tam ujrzał wiadro a obok niego kawałek szatki, w środku było już kilka talerzy i innych rzeczy. Dhampir wrzucił naczynia do środka, po czym przetarł je szmatką. W ten sposób talerz, kubek i sztuciec również. Czysty talerz wraz z widelcem i kubkiem odstawił na specjalną półkę, gdzie suszyły się już inne naczynia. Ten sposób spłacił dług, a nakładając rękawicę wyszedł znów przed bar z jednym zapytaniem.
- Wspomniałeś coś o Bisiorze. Co, to takiego było?

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #221 dnia: 21 Grudzień 2014, 10:26:22 »
Silva

- Bisora była swego czasu drugim największym miastem wyspy, gdzie co rusz organizowano bale, polowania, uczty i bankiety. Nie posiadało tak rozbudowanego systemu handlu i rzemiosła jak stolica nad morzem, która co rusz witała nowych gości ze świata, ale za to mogło pochwalić się tym, że stanowiło centrum kultury całej naszej cywilizacji. Najsławniejsze i najlepsze szkoły, teatry, miejsca spotkań artystów - malarzy, rzeźbiarzy, snycerzy. To tutaj powstawało to wszystko, co miało wspierać rozwój kulturalny kraju. Teraz to kupa kamieni.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #221 dnia: 21 Grudzień 2014, 10:26:22 »

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #222 dnia: 21 Grudzień 2014, 10:30:42 »
Jaszczur doszedł z wolna do portu gdzie mieli sie później spotkać. Wolał popilnować go w razie wypadku. Usiadł wygodnie na trapie wpatrując sie w codzienne życie kotów.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #223 dnia: 21 Grudzień 2014, 10:52:22 »
- Zapewne musiało ot być piękne miejsce. Cholerne demony niszczą wszystko, co napotkają na swojej drodze.
Wyraził swoją opinie dhampir na temat opisu miasta, ale i również skomentował poczynania demonów.
- Powiedz mi zatem, jak daleko jest do tych ruin i czy tam jest niebezpiecznie? Silvaster liczył na to, że zrobi sobie wycieczkę krajoznawczą, o ile nie będzie się ona roiła od demonów.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #224 dnia: 21 Grudzień 2014, 10:55:24 »
Silva

- 50km. na zachód stąd. Tam okopały się resztki demonów więc jest bardzo niebezpiecznie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #225 dnia: 21 Grudzień 2014, 11:13:14 »
Dhampir zapamiętał odległość, jaką dzieliło to miejsce od Bisiory, a zwłaszcza zapamiętał to, że tam okopało się setki demonów. Wiedział już, że na taki spacer się nie wybierze a to z powodu odległości oraz braku doświadczenia w walce z demonami.
- Ma się rozumieć, że wszędzie poza miastem panują demony? Nie ma gdzieś żadnego spokojnego azylu, oprócz tego miejsca tak?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #226 dnia: 21 Grudzień 2014, 11:32:56 »
- Są tak zwane Ziemie Niczyje za rzeką Kreq. Tam upadł odłamek. Ponoć teraz to pustynia.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #227 dnia: 21 Grudzień 2014, 11:35:53 »
Dhampira zainteresował ten fakt, więc postanowił dopytywać się dalej. Obecnie chciał wiedzieć, co się da na temat wyspy, bo po to wszak przyjechali aby zrobić zwiad.
- Daleko do tej pustyni i, w którym kierunku trzeba do niej iść?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #228 dnia: 21 Grudzień 2014, 11:39:04 »
- Wybacz, Bisora leży na WSCHÓD od Kenin nie na zachód, rzeka jest kilka kilometrów na wschód od ruin.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #229 dnia: 21 Grudzień 2014, 11:58:58 »
Słowa o pomyłce potraktował dosyć podejrzanie, czy aby Kunan nie chciał go wpuścić maliny, żeby wpadł w łapy demonów? A, może to była zwyczajna pomyłka, ale któż to mógł wiedzieć? Dhampir zapamiętał słowa przerośniętego kota dotyczącego kierunków, by móc o nich powiadomić towarzyszy. Teraz mówił dalej.
- Rozumiem, że samo dostanie się do rzeki graniczy z cudem skoro trzeba przejść koło ruin, ale warto wiedzieć, że istnieją ziemię niczyje. Macie jeszcze coś niezwykłego na tej wyspie? Jakieś górzyste tereny albo coś w tym rodzaju.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #230 dnia: 21 Grudzień 2014, 12:12:18 »
Silva

- Byłem kartografem przed wojną, narysuje ci.

- Po środku leży Bisora. Teoretycznie kontrolujemy tereny do tej rzeczki najbliżej Kenin która jakby okrąża miasto.. Teoretycznie bo to się codziennie zmienia.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #231 dnia: 21 Grudzień 2014, 12:27:18 »
- Dzięki przyda się. Wskazał na mapę, którą wziął do rąk i zaczął oglądać. Na niej zaznaczone były wszystkie ważne tereny na wyspie począwszy od rzek, miast a skończywszy na wulkanie, o ile to był wulkan.
- Wali cały czas trwają, więc rozumiem co masz na myśli. Zaciekawiły mnie również, te góry? Były tutaj cały czas, czy uderzenie odłamka asteroidy spowodowało wypiętrzeniom się terenu? Tutaj Pokazał palcem na mapie, gdzie kunan narysował wzniesienia.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #232 dnia: 21 Grudzień 2014, 12:33:21 »
- Góry były od zawsze, w sumie to "stłumiły" fale uderzeniową. Ale takie uderzenie spowodowało że wulkan się obudził i pierdutnął. Dodaj do tego horde demonów i masz. Ciekawi mnie tylko jak demony znalazły się na asteroidzie.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #233 dnia: 21 Grudzień 2014, 13:53:59 »
Jaszczur przesiadywał tak koło statku dłuższy czas że aż mu w pysku zaschło. Wstał z ziemi i wszedł na statek zmierzając prosto do kubryka gdzie znalazł butelke z wodą. Ulał troche do kufla i wypił zawartość po czym wyszedł rozsiadając sie na pokładowej ławce.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #234 dnia: 21 Grudzień 2014, 14:34:32 »
- Sprawa jest poważna. A nam, jako przybyszom z innego państwa, niezbyt wypadałoby się mieszać w tę sprawę oficjalnie. A już na pewno nie podczas pierwszej wizyty. - Funeris nieco się zasępił. Wiedzieli o demonach, spodziewali się nawet zastać tutaj ocalałych, ale raczej nie miasto pełne kotowatych, wśród których może znajdować się jakaś istota kolaborująca z arcywrogiem.
- Kogo najmocniej podejrzewasz? Udało Ci się zebrać jakieś szczegóły, czy wiesz tylko tyle, co zdążyłeś przekazać? Z wielką chęcią, ku chwale Zartata, zwalczymy tę plagę. Potrzebujemy jednak wsparcia.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #235 dnia: 21 Grudzień 2014, 14:38:07 »
- Teraz pewnie tam jedno wielkie siedlisko paskudztw, jakie chodzą po ziemi.
Właściwie sam się zastanawiał skąd wzięły się demony.
- Niestety nie mam bladego pojęcia, jak mogły się tam znaleźć. Nigdy zagadnienia demonów mnie nie interesowały, ale teraz będę musiał nadrobić zaległości. Na Valfden znajdę osobę, która będzie mogła mi to wyjaśnić.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #236 dnia: 21 Grudzień 2014, 14:51:13 »
F&M

- Vashir, nasz wódz którego wybrano za ten legendarny kontratak... dla mnie podejrzane jest to że po tym przez 3 lata nie było większych ataków niż grupa do 10 demonów raz na miesiąc... Wśród Rady - naszej właściwej władzy - są osoby którym nagłe sukcesy Siwego wydają się dziwne. Kanclerzowi Pershunowi np. Innym podejrzanym może być Zantesh i cała Izba Handlowa.
- Kupcy boją się o swoje życie i majątki, sprzedaż kilku dusz w zamian za spokój? Na świecie są osoby gotowe sprzedać własne matki dla zysku więc może...
- Mam więc propozycję, przypłyńcie tu z wojskiem w ramach... "Pomocy techniczno-humanitarnej" jeśli wiecie co mam na myśli. Mam prawo zawierania takich umów. Wtedy wasi śledczy mogli by węszyć.

//Jest 19:00 ściemnia sie

Silva
- Jak się dowiesz to wpadnij na kielicha i opowiedz.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #237 dnia: 21 Grudzień 2014, 15:01:18 »
- ÂŻaden z nas nie może tego obiecać, gdyż żaden z nas nie ma takiej mocy ustawodawczej. To skomplikowane... Mogę jednak następnym razem spróbować przyprowadzić oddział rycerzy, który będzie ćwiczył z Twoimi żołnierzami w ramach wymiany doświadczeń walk z demonami. Wspólne manewry, wykłady na temat taktyki potyczek. A kto będzie węszył po cichu, to przecież już nie musi żaden z nas wiedzieć, prawda? - Poeta wzniósł szklanicę do góry i upił wszystko duszkiem. Trochę go zatkało, ale na szczęście właśnie czekał na odpowiedź Szablastozębnego.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #238 dnia: 21 Grudzień 2014, 15:02:14 »
- No oczywiście, że wpadnę i opowiem wszystko, co wiem. Tym czasem żegnaj.
Dhampir skinął głową w geście pożegnania, a samą mapkę zwinął i schował ją do kieszeni. Następnie opuścił karczmę i udał się dziwnym trafem do burdelu, ale jeszcze nie wiedział, po co tak właściwie tam zaszedł.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #239 dnia: 21 Grudzień 2014, 15:08:43 »
F&M

Generał również wychilił kielicha.
- Zgoda panowie. To jesteśmy umówieni. Nie podziękuję by nie zapeszyć.
Wstaliśmy i podaliśmy sobie ręce po czym opuściliśmy ratusz udając się do portu.
- Funeris, a jeśli to Szablastozębny jest zdrajcą? Chociaż osobiście obstawiam Zantesha... był zbyt... no wydawał się dziwny.

Silva
Zauważyłeś Adamusa i wiele ładnych kocic.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #239 dnia: 21 Grudzień 2014, 15:08:43 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything