Autor Wątek: Zwiad na Zuesh  (Przeczytany 18327 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Zwiad na Zuesh
« Odpowiedź #160 dnia: 20 Grudzień 2014, 10:52:54 »
Funeris wskazał głową Melkiorowi, by przekazał odpowiednie instrukcje załodze, w końcu jest kapitanem. Gdy to już się stało, ruszył wraz z elfem za Kunanem. Obserwował uważnie wszystko wokół.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 20 Grudzień 2014, 10:59:44 »
- Czas się przespacerować po mieście - powiedział po czym poszedł w stronę bram miasta.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 20 Grudzień 2014, 10:59:44 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #162 dnia: 20 Grudzień 2014, 11:02:02 »
Dhampir zszedł ze statku, bo mógł a kociaki nie odmówiły gościny również i załodze. Silvaster szybko opuścił okręt schodząc, po trapie na ląd. Teraz trzymając w rękach hełm rozglądał się dookoła. Chciał wyłapać wszystkie szczegóły, które mogą mu się przydać podczas ewentualnej ucieczki z wyspy w razie niemocy powstrzymania armii demonów. Również interesował się wszelakimi budynkami w mieście. Nikomu tego nie mówił, ale interesował się architekturą, a ta nowa cywilizacja być może miała wiele do zaoferowania.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 20 Grudzień 2014, 11:22:52 »
//Jeszcze nim poszliście  ;)

Melkior wszedł na chwilę na pokład.
- Pozwolono wam na dowolne poruszanie się po mieście. Tylko nie chce słyszeć o burdach, libacjach albo dobieraniu się do zamężnych kobiet. Jasne? O 22:00 macie w miarę trzeźwi zameldować się na okręcie. Bawcie się dobrze - wydał polecenie załodze i dogonił Funerisa oraz Zantesha. Westchnął głęboko, wszak nie miał dobrych wieści.
- Zanteshu, słyszeliście o Meanebie? - spytał gdy szli ulicami dzielnicy portowej, one wszędzie były niemal identyczne. Lepsze lub gorsze domy, karczmy, zamtuzy, magazyny. Jednakże tutaj większość budowli była kamienna.
- Obiło mi się o uszy to imię, jeszcze przed mgłą gdy mogliśmy zdobywać zapasy od Ilusmiru, dzięki czemu mogliśmy przez 9 lat trzymać demony na linii rzeki Kreq. Generał Szablastozębny i członkowie Rady będą wiedzieć więcej. Czemu pytasz.
- Bo podbił prawie cały znany nam świat. Opowiemy wszystko na miejscu.

//Szeklan, brama jest po drugiej stronie miasta...

//Silva, dostrzegasz nawet eleganckie budynki portu. Karczmy, zamtuzy, areny.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #164 dnia: 20 Grudzień 2014, 11:53:09 »
Dhampir zapamiętał wcześniejsze słowa elfa i wtedy mu machnął ręką. Widać było, że "dowódca" słabo znał Silvastera, bo wiedziałby że tutejsze kobiety ani tanie trunki podczas misji go nie interesowały. Jednak sam nie wiedział, czy starczy mu czasu do 22. Chodząc tak zastanawiał się, coby mu się stało gdyby spóźnił się choć o minutę. Bękart spostrzegł kilka budynków z kamienia, a większość z nich wyglądała podobnie do siebie i ciężko, by było odróżnić burdel od karczmy, poza paroma szczegółami. Na zewnątrz burdeli stały rozwiązłe kobiety Kunan oraz okna były przystrojone w czerwone firanki, czy jakiś inny materiał. Nawet w samych oknach stały kocie, które kusiły sowimi wdziękami. Tymczasowo nie chciał tam zaglądać, bo jeszcze zauważył arenę. Dosyć podobna do tej, w Atusel. Ją miał odwiedzić w drugiej kolejności, bo był ciekaw jaki mają system walk i z jakimi stworzeniami na niej walczą. Z tego całego oglądania zachciało mu się pić, więc swoje pierwsze kroki skierował do kociej karczmy.
- Idę do karczmy. Powiedział do towarzyszy.
Przechodząc, przez próg rozejrzał się najpierw, czy aby jest tutaj mile widziany, przez tubylców.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #165 dnia: 20 Grudzień 2014, 12:05:25 »
- Możesz nas po drodze wprowadzić w ostatnie wydarzenia na wyspie? Od czasu upadku meteorytu i plagi demonów w znanym nam świecie wszelkie nacje musiały borykać się z podobnymi problemami, stąd więc obustronna niewiedza o naszych ludach. Wy walczyliście na swojej wyspie, my na zgoła innych frontach. Mimo wielkich chęci nie dane nam było wcześniej się z wami skontaktować.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #166 dnia: 20 Grudzień 2014, 12:54:36 »
- Myślę że nasz dowódca opowie wam więcej i bardziej szczegółowo. - odpowiedział Zantesh prowadząc nas do górnego miasta.

Silva: W karczmie nie było wielu gości, ci co byli nie zwracali na ciebie większej uwagi niż zerknięcie kątem oka na przybysza. Plotka jest szybsza od światła więc niemal całe miasto huczało od wieści o gościach zza wody.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 20 Grudzień 2014, 12:59:51 »
Karczma, jak to karczma wszędzie była taka sama. Goście zachowywali się normalnie, a dhampirowi nikt się nie naprzykrzał więc podszedł do lady, by zamówić coś u karczmarza.
- Chciałbym coś zjeść i popić, co polecacie karczmarzu? Może jakiś specjał rodem z waszej wyspy. Również sobie w trakcie tego myślał.
Oby to nie były rybie głowy.
« Ostatnia zmiana: 20 Grudzień 2014, 13:06:43 wysłana przez Silvaster »

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #168 dnia: 20 Grudzień 2014, 13:08:24 »
- O specjały trudno teraz, ale kiedyś... robiłem świetnego krokodyla. Mogę rybę zaproponować, tego mamy sporo a lepsza żywność jest niestety racjonowana i trafia głównie do górnego miasta i wojska... kurwa! A my musimy żreć ryby i owsianke. A do picia mamy piwo, z moich prywatnych zapasów. To co, podać?
« Ostatnia zmiana: 20 Grudzień 2014, 22:23:15 wysłana przez Melkior Tacticus »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #169 dnia: 20 Grudzień 2014, 13:10:31 »
Jaszczur obszedł miasto od drugiej strony i wszedł do miasta. Po ulicach chodziło pełno kotowatych spoglądających w strone jaszczura. Szedł wolno przyglądając sie domostwom a za raazem szukał karczy bądz jakiegoś ciekawego miejsca.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #170 dnia: 20 Grudzień 2014, 13:13:18 »
//Szeklan, odnosze wrażenie że nie czytasz postów  ;[ jak ty wyszedł z miasta jak my w porcie są. Weź mi napisz gdzie jesteś.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 20 Grudzień 2014, 13:17:23 »
//Sorry, źle zrozumiałem. Od nowa napisze

Jaszczur poszedł uliczkami portu prosto w głąb miasta. Rozglądał sie uważnie za jakimś ciekawym miejscem bądź karczmą. Mógł wreszcie nacieszyć sie słońcem, którego brakowało mu w hemis. Zdziwiło go zdolność kotów do budowania takich budynków.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #172 dnia: 20 Grudzień 2014, 13:19:09 »
Ucieszył się, że nie serwują tutaj rybich głów, by po chwili móc odpowiedzieć, coś jakby z żalem w głosie. 
- Rozumiem. Westchnął. - Wszystko, przez te przeklęte wojny do niczego dobrego one nie doprowadzają, skoro biedy lud musi jedynie rybami się odżywiać. Dobrze, że chociaż macie co jeść. Wracając do zamówienia, to poproszę dobrze wysmażonego dorsza, żeby skórka była chrupiąca, a do popicia z chęcią napiłbym się wina. Masz, może na stanie butelkę?.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #173 dnia: 20 Grudzień 2014, 13:36:41 »
- Dobrze, rozumiem. Idźmy więc.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #174 dnia: 20 Grudzień 2014, 15:21:30 »
-Mówisz mamy wolne?-Spytałem podejrzliwie Melkiora, po czym głośno oznajmiłem-To ja wybieram się do jakiegoś burdelu

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #175 dnia: 20 Grudzień 2014, 16:34:25 »
//Silvaster
- Może mam, może nie. To zależy... jesteście z daleka nie? Co powiesz na układ? Informacje w zamian za zabranie mnie z tego grobowca. - powiedział szeptem - - Sandio dorsz raz. Zawołał w stronę kuchni.

//Szeklan
Samotny jaszczuroczłek budził sensację w górnym mieście, kunanie przyglądali ci się dyskretnie. No i oczywiście zwróciłeś uwagę na obecność straży nawet dobrze wyekwipowanej. Centrum było dość sielankowe, zupełnie jakby wojny nie było. Ciekawe czemu?

//Funeris i Melkior

Dotarli pod ratusz gdzie z miejsca otoczyli ich kunańscy wojownicy z potężnym kotem dzierżącym broń podobną do wardyny. Prychnął gniewnie na Zantesha.
- Co ja mówiłem o obcych hę? Naraziłeś nas wszystkich!
Zantesh spuścił głowę, ewidentnie się zmieszał i było mu głupio. Chciał coś powiedzieć ale wielki biały kocur go wyprzedził rzucając przed elfa i anioła woreczek soli.
- Włóżcie tam rękę by dowieźć że jesteście czyści.

Melkior bez chwili zwłoki zdjął rękawicę i wsadził rękę do woreczka z solą. Wyprostowany i z garścią soli w dłoni rzekł:
- Powitano nas solą, chleb i wino też macie?

Kot się nie odezwał, czekał na ruch anioła.

//Adaś.
Odnajdujesz burdel bez żadnego problemu.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #176 dnia: 20 Grudzień 2014, 16:43:30 »
Dhampir był zmieszany, a potem spojrzał spode łba na Kunanina. Jednak dobrze zrobił, że pierwsze swe kroki skierował do karczmy. Silvaster nie spodziewał się takiego obrotu spraw, ale wiedząc więcej niż inni mógłby wtedy przehandlować wiadomości za grube grzywny.
- Przystaję na twój układ, ale najpierw nalej mi wina. 

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 20 Grudzień 2014, 16:51:48 »
//Silva

Karczmarz wyciągnął z pod lady butelkę i nalał wina do kubka. Chwilę później zgrabna kotka przyniosła twojego dorsza.
- To skąd wy jesteście? Odpowiedz a powiem Ci parę plotek które zainteresują twego kapitana.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #178 dnia: 20 Grudzień 2014, 17:20:49 »
Burdel w porcie nie było trudno znaleźć, wręcz bym powiedział że dało się do niego iść wręcz intuicyjnie. Dziarskim krokiem przekroczyłem próg i udałem się do dużej sali, gdzie pracownice przedstawiały swoje wdzięki, a ponad to można było się czegoś napić. Grzecznie podszedłem do szynku i powiedziałem:
-Piwa dajcie

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 20 Grudzień 2014, 17:21:50 »
Dhampir pociągnął małego łyczka. Wino smakowało i pasowało mu o wiele lepiej niż piwo, którym częstował go kiedyś Adamus, a już na pewno było lepsze od tej wódy. Silvaster również poczuł zadowolenie, kiedy otrzymał świeżego dorsza zapach unosił się aż z kuchni. Wtedy też ściągnął srebrne rękawice i postawił je na ladzie, a w ręce wziął sztućce i zaczął dobierać się do fileta. Najpierw dobrał się do skórki, którą ściągnął widelczykiem a potem wsadził sobie do ust. Gdy skórka znalazła się w jego buzi wiedział, że zasmakuje sobie w takich potrawach. Następnie zabrał się za degustację mięsa, ale najpierw wypił znów sobie łyka winka. Wino smakowało wybornie istna ambrozja, napój bogów można by rzec. Teraz wziął się za mięso nabrał na widelce i skosztował go. Mając je w buzi poczuł ten świetny smak przypraw, z którymi zostało one przyprawione. Samo mięso było idealnie upieczone ani za miękkie, ani za twarde. Widać, że robił to mistrz kuchni. Dhampir w końcu skończył zajadać i dopił wina, aby móc odpowiedzieć na pytania.
- Proszę podziękować kucharzowi za wyśmienity posiłek, a teraz przejdźmy do rzeczy. Tutaj napił się ostatniego już łyka i postawił pusty kubeczek.
- Po pierwsze, on nie jest moim kapitanem. Nawiązując do twojego pytania. To przypłynęliśmy tutaj z Valfden jednej z wysp na południe stąd. Skoro już to wiesz, to teraz z chęcią posłucham Ciebie. 

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 20 Grudzień 2014, 17:21:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything