Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #16
Xvier aep Deler:
- hmm... To trza by sie ich jakos po, Hyp! O holipcia przepraszam... Pozbyć. Tylko jak...? Może masz pan jakiś pomysł?
Anette Du'Monteau:
-Jestem tylko pijakiem kolego. Mam pomysł jak zdobyć na piwo, a nie pozbyć się bandy zbójów. Poza tym to nie dotyczy mnie bezpośrednio. Co innego gdybym dowiedział się, że tknęli mój kufel albo coś...Wszystko dobrze póki ktoś ci nie robi bajzlu w domu. Wtedy mało kto by siedział dalej na tyłku, nie?
Xvier aep Deler:
- Dziękujemy bardzo tyle chcieliśmy wiedzieć. Nie męczymy już pana. - powiedział krasnolud. Jako że rzadko zdarzało mu się używać takiego języka, całość zabrzmiała troche sztucznie, ale czego to się nie robi dla przykrywki. Następnie podszedł do pijaczyny i wręczył mu garść monet. - Dziękujemy bardzo o to zapłata. - Kuźwa więcej z niego nie wyciśniemy trzeba będzie kombinować... - pomyślał i poszedł w przeciwnym kierunku dalej szukać informacji.
// 177-7=170 Grzywien
Anette Du'Monteau:
W okolicy tylko nieliczni wychylali swoje oblicza poza domy. Nie widzieliście nikogo interesującego, ani jakoś nikt nie kwapił się żeby do was podejść. Najwidoczniej wszyscy kręcili się tylko w swoim towarzystwie.
Xvier aep Deler:
Krasnoluda cała ta atrakcją zaczynała nudzić. Resztki mizernych ilości alkoholu zaczynały uciekać z jego żył... Pchany przez coraz większą chęć urządzenia z kuzynem libacji z prawdziwego zdarzenia wpadł na pewien pomysł. Od razu postanowił podzielić sie nim z kuzynem.
- Te kuzyn... Tak ich chyba nie znajdziemy, niby tacy wielcy, a ich nigdzie nie ma... Może by tak podpytać straże jakie miejsca powinni omijać kupcy z pewna suma pieniędzy? - powiedział, a następnie cwanie sie uśmiechnął.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej