Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #16

<< < (7/26) > >>

Eddar aeb Shar:
- Tak, bardzo zadowoleni! Mogę mieć do ciebie kilka pytań? Widzę, że wciąż wyglądasz na spragnionego. - Krasnolud szarpnął za pas, a grzywny w sakiewce zadzwoniły cicho. - Jestem rzemieślnikiem, pragnę tu otworzyć swój nowy warsztat. Opowiedz mi proszę o tej okolicy. Czy jest tu bezpiecznie? Nie grasują tu czasem jacyś bandyci?

Xvier aep Deler:
Xvier stal z tyłu i przysłuchiwał sie całej rozmowie. Miał nadzieje na uzyskanie jakich sensownych informacji. Ten rudy nadawał sie do tego idealnie, łatwo go przekonać do gadania, a do tego przy piwku zawsze sie gada o sąsiadach...

Anette Du'Monteau:
-Wczoraj się urodziłeś, czy życie ci niemiłe? Tu pełno jest bandziorów. To dzielnica biedoty. Na każdy kroku cie oskubią, chyba że nie masz czego albo masz dobrych znajomych. Najgorsze szumowiny to są ostatnio Czarne Szczury. Podłe szubrawce. Ganiają się na zmianę z tymi no...jak oni byli...Purpurowe Jeże! Człowiek nawet spokojnie nie może wypić żeby coś się nie działo.

Xvier aep Deler:
W tym momencie do rozmowy wtrącił się drugi krasnolud.
- Oj niedobrze, niedobrze... A dużo tych jeży i szczurów jest? A moze wiesz coś więcej? Może jak by z kimś pogadać to by nam nawet zakładu chronili...

Anette Du'Monteau:
-To nie tacy co chronią. Oni chcą tylko czerpać zyski. - odpowiedział. -Trochę ich jest, ale jeśli połączą się obie te grupy to dzielnica biedoty przepadła. Będą trzymać wszystkich w ryzach. I nikt nie będzie tutaj miał spokoju. Wtedy nawet straż nic nie poradzi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej