Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #16

<< < (9/26) > >>

Eddar aeb Shar:
- Dobrze, chodźmy. Myślę, że potem powinniśmy się rozdzielić. Jeden z nas niech skupi się na tych Szczurach, a drugi na... Jeżach, jeśli dobrze pamiętam. Uzyskamy jak najwięcej informacji i wspólnie ustalimy, jak im zaszkodzić.

Xvier aep Deler:
- To dobra miejsce spotkanie ogarniemy jak czegoś sie dowiemy... Teraz idźmy do strażnika po informację.

Eddar aeb Shar:
Ruszył szybkim krokiem w poszukiwaniu strażnicy. Choć lubił, gdy płatki śniegu grzęzły w jego brodzie, błąkanie się po tej dzielnicy nędzy zaczęło go irytować. Nie napotkali żadnej bandy. Czyżby ta dzielnica wcale nie była tak niebezpieczna, jak mówią? Krasnolud splunął. Jeśli straż miejska nie będzie miała dla nas żadnych konkretnych informacji, chyba założę własną bandę i wykurzę te szczury, jeże i inne gryzonie z piwnic.

Anette Du'Monteau:
By trafić do strażnicy musieliście opuścić sam teren dzielnicy biedoty. Znajdowała się ona poza jej obrębem, gdyż strażnicy nie mieli zamiaru wkładać kija w mrowisko. Budynek łatwo dało się rozpoznać po warcie stojącej na zewnątrz i odzianej w typowe pancerze straży miejskiej. Wpuszczono was do środka i po krótkiej chwili zaprowadzono do miejscowego komendanta. Był to człowiek w średnim wieku. Zbroję nosił tylko w niektórych miejscach nałożoną na pikowany kaftan.
-Jestem Tarren, miejscowy dowódca. W czym mogę pomóc?

Eddar aeb Shar:
- Nazywam się Eddar. Chciałbym dowiedzieć się czegoś o bandytach z dzielnicy biedoty. A szczególnie interesują mnie miejsca, których powinienem unikać, by na nich nie natrafić. - Krasnolud starał się brzmieć uprzejmie i przyjaźnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej