Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #16

<< < (6/26) > >>

Anette Du'Monteau:
-Wrócicie do mnie, a potem się zobaczy.

Eddar aeb Shar:
Już na ulicy krasnolud powiedział do kuzyna:
- Potrzebujemy informacji o tych bandach. Czym się zajmują, kto nimi dowodzi... W takich dzielnicach jak ta najszybciej zyskamy informacje w jakiejś spelunie. Ewentualnie możemy liczyć na to, że któraś z tych grup sama nas znajdzie, z tym, że wtedy nie obejdzie się bez walki. Powinniśmy używać fałszywych imion. - Eddar strzelił na palcach i rozejrzał się wkoło. - Szukamy speluny, drogi kuzynie, czy masz może jakiś inny pomysł?

Xvier aep Deler:
- Najlepiej było by podpytać jakiegoś pijaczyne... Ci zawsze wszystko wiedzą i maja najświeższe informacje nie? - odpowiedział krasnolud i zaczął się rozglądać po okolicznych obskurnych "domach"... - Ja bym zaczął przeszukania tamtej uliczki. - mówiąc to skinął głową w kierunku wybranej dróżki.

Eddar aeb Shar:
- Skoro tak uważasz... Prowadź. - Krasnolud podążał za kuzynem. Początek zimy zawsze poprawiał mu humor. Czuł się tak, jakby mógł pokonać wszystkich bandytów w tym śmierdzącym mieście... ale lepiej byłoby zrobić z nich użytek. Prędzej czy później te szumowiny same się pozabijają.
Błądząc między nędznymi domostwami, zwracał uwagę na ludzi w pobliżu. Jak często pojawiali się tu strażnicy, kto nosił broń, a kto nie, w jakim celu ta grupka ludzi stoi i, a tamta tam - obserwując, próbował poznać odpowiedzi na te i wiele innych pytań. Zawsze lepiej zaczynać zadanie wiedząc z góry, co cię może spotkać.

Anette Du'Monteau:
Idąc w swoją stronę znów trafiliście na znajomego jegomościa.
-O mistrzu. Dzięki za tamte pieniądze. Po kufelku od razu czuje się lepiej. A jak wizyta u Gilrada? Mam nadzieję, że panowie zadowoleni.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej