Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #16
Eddar aeb Shar:
- No proszę, z jednej bandy zrobiły się dwie! - Eddar spojrzał podejrzliwie na kufle. - Jak dla mnie mogłoby ich być nawet dziesięć, byleby zapłata była godziwa. - Podrapał się po brodzie. - Nie przysporzyć problemów sobie, lecz innym... Cóż, opróżnimy kufle i będziemy się brać do roboty, co nie, kuzynie?
Krasnolud chwycił kufel i przechylił go, biorąc głębokie łyki.
Xvier aep Deler:
- Ooo! Dziękuje bardzo, tyłek mi pan ratujesz... - W tym momencie krasnolud rzucił na stół 8 grzywien. - Tyle powinno starczyć. - dodał i wziął głębokiego łyka.
- Nawet pan nie wiesz jak mi się pić chciało... A teraz do rzeczy... Faktycznie 2 bandy, ale poniekąd jest nas dwóch. Nie, kuzyn? Tylko jak to teraz rozwiązać. Nie możemy ich w takim razie, od tak sobie, zabić czy obić... Jeśli szanowny jaśniepan nie ma żadnych sugestii jak to zrobić, to chyba wymyślimy to po drodze. - i wziął kolejnego solidnego łyka.
//185-8=177 grzywien
Anette Du'Monteau:
-Problem w tym, że to wy musicie zadanie rozwiązać. Ogółem sugerowałbym nie brudzenie sobie rąk bezpośrednio. Wiadomo, że czasem środki przymusu bezpośredniego się przydają ale tacy jak my muszą sobie też radzić dzięki sprytowi. Dobrze przemyślcie swoje działanie. Jeżeli wpadniecie to będzie niczym śliwka w kompot. Cierpki i niesmaczny kompot. Przypomnę wam, że tu każdy walczy o swoje miejsce. Na razie te dwie bandy prowadzą. Przynajmniej tak im się wydaje. Chodzi o to żeby nie srali wyżej niż dupę mają. Konflikt jest tutaj metodą, a brak konfliktu z celem. - powiedział. -Trochę pogmatwałem, ale musicie mi wybaczyć. Chłopski rozum.
Eddar aeb Shar:
- To nam powinno wystarczyć - dopił piwo i skierował się w stronę wyjścia. - Co, gdy już wykonamy zadanie? Gdzie się mamy zgłosić?
Xvier aep Deler:
Xvier także dokończył swój napój, a następnie udał się do wyjścia...
- Dziękuje, a teraz rozejrzymy się po okolicy. - i wyszedł.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej