Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #16
Xvier aep Deler:
- Ja to tylko napić się chciałem... - w tym momencie w krasnoludzie coś drgnęło. Ocknął się z alkoholowego głodu, co prawda dalej miał ochotę na picie, ale przynajmniej odzyskał względną jasność umysłu.
- A pana koleżanka, chyba... koleżanka kazała nam zrobić porządek z jakąś bandą czy cuś...- krasnolud powiedział do nowo poznanego mężczyzny.
Anette Du'Monteau:
-Ach, więc to wy. No dobra. Faktycznie jest tu problem z jedną bandą. Jak zwykle trafiają się tacy co to myślą, że świat zawojują. Trzeba ich zapędy ostudzić nieco. I tu wchodzicie wy. Ja mogę tylko zapewnić informację, a wy musicie coś działać.
Eddar aeb Shar:
- Opowiedz nam zatem, przyjacielu, coś o tej bandzie. - Krasnolud zmarszczył czoło. - Ilu ich jest, jak są uzbrojeni, gdzie ich znajdziemy... A przede wszystkim jak mamy rozumieć ostudzenie zapędów... nieco?
Xvier aep Deler:
- I jeśli jakieś piwerko można by poprosić. Ja zapłace, bo tak właściwie to myśmy karczmy szukali... - dodał, po czym przycupnął sobie na krzesełku obok.
Anette Du'Monteau:
Gilard odwrócił się i poszedł do innego mniejszego pokoju. Wrócił z dwoma pieniącymi się kuflami.
-Chodzi o to, żeby już nie naprzykrzali się nam w tej okolicy. Trzeba by ich czymś zająć. Utworzyły się dwie takie bandy i jak wszyscy tutaj, konkurują ze sobą o wpływy. Jeśli chodzi o ich uzbrojenie to mizerne. Zwykłe łapserdaki. Ilu ich jest w sumie, tego nie wiem. Ale zazwyczaj kręcą się po dwóch, może trzech. - mówił. -Sprawę wypadałoby załatwić tak, żeby nie przysporzyć sobie problemów, tylko innym. Rozumiecie, prawda?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej