Autor Wątek: I Krucjata Archonta II - Zamek Tysiąca Wież  (Przeczytany 34573 razy)

Description:

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: I Krucjata Archonta II - Zamek Tysiąca Wież
« Odpowiedź #480 dnia: 12 Grudzień 2014, 21:12:10 »
- Ja pierdole... Dracon przeciągle ziewnął, ewidentnie nic tu nie było, teren był czysty a on nie znalazł nawet złotego nocnika czy innego artefaktu. Ba! Tu nawet nie było nic do zabicia. Acz pewnie w reszcie zamku coś było.
- Po tej krucjacie ide do karczmy uwalić się w trupa...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #481 dnia: 12 Grudzień 2014, 21:17:06 »
Głos dhampira znikł w czeluściach tuneli bez żadnych odpowiedzi. Uznał to widocznie za zwykły szmer, który robi kot, szczur albo inna istota tego pokroju. Walki ustały, a Aragorn przemówił najwyraźniej z nudów. - Ja najpierw muszę dług oddać, za nim pójdę się napić. Powiedział ponuro.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #481 dnia: 12 Grudzień 2014, 21:17:06 »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #482 dnia: 12 Grudzień 2014, 21:19:54 »
- Po tym gdzie was wyśle zarobisz by spłacić część długu, bo tutaj... cóż. Dracon głośno pierdł, echo rozniosło po korytarzach wampirzej twierdzy.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #483 dnia: 12 Grudzień 2014, 21:25:58 »
Dhampir złapał się za nos, kiedy rozległ się donośny pierd. - Kurwa! Co, ty żresz?. Zapytał gdy cześć smrodu dostała się do jego nosa, po czym zamknął przyłbicę hełmu. - Liczyłem, że w tej wyprawie się dorobię i dalej będę mógł zbierać grzywny. Z resztą pewnie jeszcze daleko do końca tej chaotycznej wyprawy. Powiedział już w zamkniętej zbroi, ale zmysły dracona musiały to wyłapać.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #484 dnia: 12 Grudzień 2014, 21:27:44 »
W chwilę po tym jak Aragorn wypuścił spod ogona gazy, wiele korytarzy dalej Drago rozejrzał się czujnie po ciemnych zakamarkach. Usłyszał coś. Jakiś koszmarny dźwięk. Położył dłoń na rekojeści schowanej już broni.
- Słyszeliście? - zapytał świat jako taki. - Jakby jakiś demon ryknął... - dodał.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #485 dnia: 12 Grudzień 2014, 21:32:10 »
- Kasze wpierdalam. A myślisz że po co ja tu przyszedł? Po złoto w pierwszej kolejności. A mogłem zostać w domu, dupczyć i chlać całą hemis...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #486 dnia: 12 Grudzień 2014, 21:38:01 »
- Przynajmniej teraz nie odmroziłbyś sobie tyłka i ogona. A, później dodał.- Ja chciałem sobie trochę pozabijać w pierwszej kolejności, a dopiero potem kasa. Jednaka teraz, to już jedynie grzywny mnie interesują.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #487 dnia: 12 Grudzień 2014, 21:43:44 »
Gunses spotkał swoich kompanów. Postawił przed nimi skrzynię z kosztownościami
- Wygląda na to, że dzikie wampiry nie umiały zrobić z tego użytku...

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #488 dnia: 12 Grudzień 2014, 22:40:33 »
Cisza. Wytężał wzrok by wypatrzeć zagrożenie. Potem poczuł chłodny podmuch i jakaś broń uderzyła o jego miecz. Odgłos uderzanej stali był dla niego przełomowym impulsem. Krew we wszystkich organach powróciła na swoje miejsce. Otrzeźwiał i zrozumiał, że nie było to najmądrzejsze wchodzić na teren, gdzie nie ma żadnej przewagi. Powoli zaczął się przesuwać wzdłuż ściany w stronę wyjścia. Cały czas miał miecz w pogotowiu by ponownie odeprzeć atak. Najmniejszą uwagę zwracał właśnie na prześlizgiwanie się cały czas będąc przytulony plecami do ściany, a głównie skupiał się by w porę dostrzec kolejny atak i zablokować.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #489 dnia: 13 Grudzień 2014, 10:14:08 »
//Funeris zdążył zejść na dół, czy jednak Guciowi udało się zamknąć wszystko i wyjść ze skrzynką spotykając po drodze mnie?

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #490 dnia: 13 Grudzień 2014, 21:22:31 »
//:Funferis
Okazało się, że Funeris znalazł całkowicie inne wejście w całkowicie innej ścianie, w której to znajdowało się nic innego jak wampirzy wychodek. A więc niewielki pokój w którym dzikusy urządzały sobie jatkę wrzucając doń wnętrzności porozrywanych przez siebie stworzeń.

//:Nikolai
Znalazłeś 33 złote puchary o rynkowej cenie w tym momencie nieokreślonej. Znalazłeś ładny wór, do którego wrzuciłeś ten cały syf i w tym momencie przypomniałeś sobie, że na okręcie znajduje się pewien mauren, który z handlem miał więcej niż mniej wspólnego. Może on to określi?

//: Gunses
Wskrzesiłeś "martwego wampira", a potem zamknąłeś go w tym pierdolniku, by po naszym odjeździe, który zbliżał się wielkiemi kroki! został władcą tego przybytku. Ten biedak więc miał w cholerę roboty, bo tych trumien było tam od tak zwanego zajebania. Swoją drogą skrzynia pełna była klejnotów. Rubiny, szafiry, będące niczym innym jak odmiennie zabarwionymi kryształami korundu, szmaragdy, czarne perły i niezwykle wartościowe bryłki węgla, które to przyroda dzięki ciśnieniu, temperaturze i innym takim szachom-machom, zamieniła w diamenty. Oczywiście nie znajdziesz w tej skrzyni ni grzywny, ni dukata, bo dziwne to by było skoro te nominały zaczęły być wybijane na Valfden dopiero od niedawna. Dodatkowo oczywiście żeby nie było zbyt kolorowo ktoś napchał do tej skrzyni jakieś tam mosiężne graty, kubki, łyżki i talerze, oraz inny syf, którego mi się opisywać nie chce. Podsumowując skrzynka mimo niewielkiej wartości detalicznej mieściła w sobie bogactwa, które to wprawny jubiler oszacowałby na jakieś 10-15 tysięcy grzywien.

//: Cała reszta w zamku.
Zdobyliście zamczysko, twierdza jest wasza. Hulaj więc dusza, póki pan tego przybytku nie wylezie zza ścianki z armią przydupasów. Co złapiecie to wasze, broń po zdechłych krwiopijcach wala się po kątach, krew im z żył cieknie, a puste butelki po chuj wie czym walają się po podłogach. Endżoj! Bym powiedział, gdybyście nauczyli się tego niezwykle nietrudnego języka germanów. Ale nikt owej umiejętności w karcie nie posada, a więc bierzcie i dzielcie się tym wszyscy!

Aragorn i Silvaster
Uznajmy, że zabezpieczyliście wejście do przesmyku, tak, że żodyn... ale ÂŻODYN wampir nie przelezie.

Themo
Usłyszałeś świst rozdzieranego powietrza i instynktownie przykucnąłeś, a w tym momencie korytarz zabłysnął od iskier miecza, który wyrzucił je z siebie uderzając w twardy bazalt ściany... Chociaż w sumie może i to było gabro?
Przed Tobą ujrzałeś wampira. Takiego wielkiego przypierdola, który za młodu chyba musiał być drwalem.
Wampir Wpierdol

Gordian
Siedziałem sobie na koniu i podjąłem decyzję, że nie ma głupich, nie mam zamiaru ruszać na ten zamek w ciemną noc, gdzie wampirów może być od chuja. Poza tym coraz mniej uśmiechało mi się dowodzenie tą hałastrą niezwykłą kompaniją. Czas było do domu.

//:Ty o kim nie wspomniałem.
Nikt Cię nie lubi przez to nikt o Tobie nie pamięta.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #491 dnia: 13 Grudzień 2014, 21:34:04 »
Znudzony dracon znalazł leżący gdzieś spory worek. Wybrał się więc na przeszukiwanie trupów, szukając grzywien i innych pierdół jak chociażby pierścienie. Przeszukiwał też sale czy jakiekolwiek pomieszczenia twierdzy w celu znalezienia Cennych_Rzeczy_1 czy chociażby złotego nocnika...

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #492 dnia: 13 Grudzień 2014, 21:34:51 »
Z nudów również zaczęłam przeszukiwać wszelkie zakamarki, szukając wszystkiego, co złote lub błyszczące.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #493 dnia: 13 Grudzień 2014, 21:35:12 »
Dragsani przyjrzał się skrzyni, którą znalazł Gunses i ocenił w myślach możliwą wartość jej zawartości. Gdyby dzikie wampiry nie kierowały się tylko głodem krwi mogłyby zapewne wykorzystać taką sumę do zapewnia sobie lepszej obrony twierdzy. No, ale cóż...
Jako że nie było zbyt wiele do roboty, a i tak trzeba było poczekać aż zbierze się reszta, wampir kontynuował przeszukiwanie twierdzy w celu znalezienia kosztowności. Brał wszystko co wyglądało na wartościowe. Broń poległych wampirów jednak zostawił. Nigdy jakoś nie zabierał broni trupom. Za dużo roboty z przetapianiem tego i takimi tam. Wolał więc skupić się na złocie i drogocennych klejnotach.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #494 dnia: 13 Grudzień 2014, 21:36:59 »
Dhampir niby zrobił swoje, bo chciał zabezpieczyć tunel, ale niestety nie sądził że we dwójkę dadzą radę. Zwłaszcza, że trzeba było się zorientować w terenie. Jednak o dziwo wykonał zadanie. Teraz wziął przykład z Aragorna i poszedł z nim szukać kosztowności, bo była taka potrzeba żeby zarobić coś na tym zadaniu. Szukał złota, srebra i innych kosztowności.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #495 dnia: 13 Grudzień 2014, 21:59:13 »
Aragorn

Odnalazłeś trzy i pół metra sznurka (w kawałkach), pół karalucha, piętnaście dziurawych skarpetek, jedne zdarte portki koloru bliżej nie oznaczonego, jeden całkowicie zasrany nocnik z brązu... czy tam w brązowym kolorze, ciul z tym, wypełniony masą o konsystencji gówna w kolorze UWAGA gówna, pół kurczaka (surowego), zdechłego nietoperza, albo wampira pod postacią nietoperza(?), miskę wypełnioną amelinium, złamaną fajkę, butelkę z czymś co na bank nie jest alkoholem, nadgniłą główkę kapusty, cztery czerstwe bułki, dzban skisłego mleka, fantazyjnie rozbitego kafelka, złamany stołek, kwadratowe kółko od Simsona, taką śpiewającą rybę, windowsa 95 na dyskietce i 4 odcinek mody na sukces na WHS.

Patricia de Drake

Odnalazłaś potłuczone lustro sztauk dwa, złoty ząb sztuk jeden, niebeski pantofel damski sztuk pół (bo był ucięty gdzieś tak w połowie), słoik z ogórkami, żółtą serwetkę, albo białą serwetkę oblaną czymś żółtym, złamaną grzywnę, widelec i kompas.

Dragosani
Coś Ty nie odnajdował! Panie! Człowieku! Wampirze! To było bogactwo. Znalazłeś prawie nowy, zegar z kukułką sprzed 438 lat! Na chodzie! (ale nie było kukułki). Znalazłeś też piękny malowidło naścienne, zwane dalej obrazem .

Silvaster
Odnalazłeś zepsute taczki, zepsuty widelec, zepsuty kamień i zepsuty sznurek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #496 dnia: 13 Grudzień 2014, 22:00:59 »
- Idziemy dalej? - rzucił Funeris do reszty latającej kompanii.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #497 dnia: 13 Grudzień 2014, 22:02:09 »
- Pierdolę nie robię! - krzyknęłam i dosłownie wyfrunęłam z zamku, lądując na przedpolu, na pobojowisku z leżącymi truchłami wampirów. Następnie, żeby się uspokoić, zaczęłam upuszczać z ciał krew.

//Wyszło mi 200 litrów.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #498 dnia: 13 Grudzień 2014, 22:03:35 »
- Jebać to! Wracam na statek. Powiedział i teleportował się na ÂŁowcę bo tak.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #499 dnia: 13 Grudzień 2014, 22:05:05 »
- Nie bo pizga, znudziło mi się. Wracamy na okręt, przypłyniemy jak się cieplej zrobi. Zabierać klamoty i w drogę. - powiedział do Funerisa, odwrócił konia i poszedł jak strzała, a właściwie to potruchtał powolutku w kierunku łowcy.

//:Nif
A Zartat spojrzał na swą służebnicę niezwykle zasmuconym wzrokiem. Masz 200 litrów? Super. Na statek masz półtora dnia z buta. :) Noś se.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #499 dnia: 13 Grudzień 2014, 22:05:05 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18