Tereny Valfden > Dział Wypraw

Echa Przeszłości II - "Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza"

<< < (7/55) > >>

Hagmar:
- Albo tych co są obecnie. Legendy mają to do siebie że często pasują do każdych czasów. Jednak jak można rozumieć określenie "Syn nowego ÂŚwiata"? Duch lasu? Może oznaczać druida, elfa czy maga ziemi. Smok zaś... Chłopstwo zwie smokiem mnie, zwało Zelerisa Flamela. Wiele jest niewiadomych, po za jednym. Ktoś wykorzystuje mity do swych celów. Podłych zapewne i wielce niegodziwych. W 25896 roku I Ery złożyłem przysięgę że będę walczył z skurwysyństwem tego świata choćbym miał przy tym zdechnąć. Cóż, jak na razie umarłem 8 razy. Do K'efir był jeszcze kawałek, co prawda wyjechali późno to nie opłacało się stawać na noc. Zresztą, nawet jesienią na Valfdeńskich równinach było dość ciepło. Krasnolud powiedziałby pewnei że panuje tu upał. Cóż, było jakieś 6 stopni i za kilka godzin zrobi się cieplej, wszak jechali do dżungli.

Samir:
- W takim razie powinieneś dobić do dziesięciu, Aragornie, okrągłe liczby zawsze lepiej się prezentują - skomentował Samir. Do przepowiedni wygłoszonej przez zamaskowanego mężczyznę nie chciał się odnosić.

Kenshin:
Ork najpierw poprawił się na wozie. Temperatura nie sprzyjała siedzeniu 6 stopni, na plusie to nie wiele dlatego potarł swoje dłonie, by zrobiło mu się cieplej. Inni kontynuowali rozmowę o przepowiedni, która na pewno nie dotyczyła Kenshiego. Trasę na szczęście kojarzył, bo raz tutaj już jechał i wiedział, że za nie lada moment powinno być ciepło. Tymczasowo nie odzywał się do towarzyszy, bo nie widział takiej potrzeby.

Hagmar:
Aragorn tylko się uśmiechnął. A tym czasem Gunses coś wyczuł. Mroczne złe "coś" kryjące się w dżungli do której właśnie wkroczyli. Było cicho, zdecydowanie za cicho jak na tropikalny las...

Gunses:
Gunses złapał za łuk jedną ręką, drugą wyciągnął z kołczana przy pasie strzałę, zarzucił ją na łuk, napiął do połowy. Wszystko wykonał w mgnieniu oka. Był nieumarłym.
- Taam - syknął wskazując miejsce - Coś nas obserwuje. Kroczy przed nami...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej