Autor Wątek: Pomyliłeś niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu  (Przeczytany 16429 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

Odp: Pomyliłeś niebo z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu
« Odpowiedź #160 dnia: 13 Listopad 2014, 00:09:13 »
Oczywiście w sali nie było nic, co mogło robić za torbę. Co ci draconi, nie używali toreb? A demon? Nie potrzebował czegoś w czym mógłby nosić swoje małe, demoniczne szpargoły? Jakieś czaszki, ludzkie serca, czy stopy niemowląt? Drago zaśmiał sue krótko na tę jakże zabawną myśl. Zamiast torby znalazł klucz, co też było mile. ÂŻółty. Na taki kolor się święcił. Drago wziął go w dłoń i obejrzał. Z tego co pamiętał, jeden z symboli na piedestale też był żółty. Wampir schował znaleziony klucz i ruszył do wyjścia. Idąc zastanawiał się gdzie właściwie iść. Do komnaty im. basenu, czy komnaty im. piedestału i sarkofagów. W sumie w tamtej niewiele miał do roboty, skoro nie miał wszystkich kluczy. Tak więc należało wrócić do komnaty im. basenu. Później się zobaczy. Wampir zamienił się w nietoperza i poleciał do komnat z basenem.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 13 Listopad 2014, 17:29:35 »
Statystki drugiego klucza:

Nazwa: ÂŻółty lustrzany klucz
Opis: Idealnie wypolerowany klucz wykonany z czarnej rudy. W kształcie podłużnego ostrosłupa, długi na 11 centymetrów. Blisko wierzchołka posiada wgłębienia, które emanują bladą poświatą koloru żółtego.

Statystyki pierwszego klucza:

Nazwa: Czerwony lustrzany klucz
Opis: Idealnie wypolerowany klucz wykonany z czarnej rudy. W kształcie podłużnego ostrosłupa, długi na 11 centymetrów. Blisko wierzchołka posiada wgłębienia, które emanują bladą poświatą koloru czerwonego.

//Statystyki pierwszego klucza zostały zaktualizowane.

Drago znalazł się w komnacie im. jednego basenu. Niewiele się tam zmieniło od ostatniego razu. Może i dobrze?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 13 Listopad 2014, 17:29:35 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #162 dnia: 13 Listopad 2014, 17:45:25 »
Drago wylądował i wrócił do zwyczajnej formy. Sala im. basenu nie zmieniła się. Co w sumie było dość dobrym znakiem. ÂŚmiesznie by to wyglądało, gdyby teraz nagle okazało się, że basen znów jest pełen kości. W sumie to byłby najbardziej pozytywny scenariusz, gdyż ewentualna zmiana zapewne byłaby raczej na niekorzyść. Bo jakżeby inaczej? Teraz trzeba było znaleźć ostatni klucz. Jeśli w ogóle tutaj miał być, wszak pergamin mówił o tym, ze został on zabrany. Mógł być nawet zniszczony, już wieki temu. Drago przez chwilę zastanawiał się co robić. Uznał, że w sumie można by sprawdzić, czy zdobyte już klucze cokolwiek zrobią z piedestałem. Ale to później! Najpierw podszedł do tej kraty po lewej, ten, która nie wyglądała na tak starą i nieużywaną. Zerknął przez nią, starając się dostrzec cokolwiek. Wytężył także Aurę, która może mogłaby mu coś podpowiedzieć? I tak musiał chwilę odsapnąc przed ponowną przemianą w nietoperza.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 13 Listopad 2014, 18:29:42 »
Drago ujrzał schody, które prowadziły lekko w lewo i nieznacznie do góry. Aura nie zdradzała nic.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #164 dnia: 13 Listopad 2014, 18:31:45 »
Czyli ujrzał nic poza tym, co widział już wcześniej. Posprawdzał, czy cały sprzęt i trofea trzymają się swoich miejsc i impulsem woli zmusił swoje ciało do przemiany w nietoperza. Gdy już był małym ssakiem przelazł pomiędzy kratami i poleciał przed siebie, na spotkanie przygody.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #165 dnia: 13 Listopad 2014, 18:41:39 »
Znalazł się piętro wyżej niż poprzednio, na tym samym poziomie co komnata im. mnóstwa drzwi. Leciał tak sobie chwilkę, gdy dostrzegł, że czarne drzwi, które on sam otwierał za pomocą czerwonego klucza, zostały doszczętnie rozbite na małe kawałki. Dwie charakterystyczne linie z piór oddzielały przestrzeń między dwoma rozbitymi przejściami. W środku leżało mnóstwo kości w totalnym bezładzie. ÂŻadne się nie podnosiły.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #166 dnia: 13 Listopad 2014, 19:07:09 »
Drago wylądował i wrócił do swojej humanoidalnej formy. Podrapał się po brodzie, patrząc na scenę, która miał przed oczami. Drzwi i korytarz były podobne do tych, które już widział. Ktoś wtargnął tutaj siłowo, bez użycia klucza, co jest całkiem logiczne, skoro ów klucz znalazł wampir. Kości zapewne były pozostałością po nieumarłych strażnikach tego miejsca, których napotkał ten tajemniczy "ktoś". Drago ruszył powoli przed siebie, kierując się przez rozbite przejścia. Chociaż wątpił, aby znalazł tam cokolwiek ciekawego, co nie zostało już splądrowane.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 13 Listopad 2014, 19:14:00 »
Po paru minutach odnalazł drugą identyczną scenę. Korytarz wyglądał tak samo, jak ten, którym sam podążał. Idąc tym tropem można było domniemywać, że następnym przystankiem będzie jakaś sala. Albo im. mnóstwa sarkofagów i jednego piedestału, albo ta im. mnóstwa drzwi. Czy Drago pójdzie dalej? Czy odnajdzie swoje przeznaczenie? Czy nie zawaha się i nie cofnie? Tego dowiecie się już w następnym odcinku serialu "Jak oni plądrują!". Czytała Krystyna Czubówna.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #168 dnia: 13 Listopad 2014, 19:24:57 »
Drago nie wytrzymał napięcia i emocji. Musiał odsapnąć. Zatrzymał się więc i oparł o ścianę. Stał tak jakąś chwilę. Gdy owa chwila minęła, uznał, że może iść dalej. Tak więc ruszył przed siebie, na spotkanie przeznaczenia!

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #169 dnia: 13 Listopad 2014, 19:32:15 »
Drago zbliżając się do swojego przeznaczenia dostrzegł, że posadzkę znaczą krople krwi. Fakt, tych szkieletów było przy ostatnim przystanku naprawdę sporo, większość dracońskich. Czyżby tajemniczy ktoś był ranny? Na to wskazywały poszlaki. Krwi robiło się coraz więcej, a jej zapach... Drago znał tego osobnika, znajdował się kiedyś kilka metrów od niego. Jakaś taka ulotna woń tego człowieka wisiała gdzieś w jego głowie, nie wiedział jednak, czy potrafiłby sobie jakoś ją z czymś skojarzyć. Drago na pewno podążał dalej. Korytarz zakręcał w prawo i wychodził na jakąś salę, to się czuło. Do tego coś się słyszało... Odgłos rzucanych zaklęć i wściekły ryk jakiejś wielkiej bestii. Stęknięcia, przekleństwa, złorzeczenia, westchnienia i jakieś urywane inkantacje. Czyżby walka?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #170 dnia: 13 Listopad 2014, 19:38:09 »
ÂŚwiadomość, że woń krwi jest znajoma była jak krasnoludzki świder wwiercający się w umysł wampira. Skądś znał ten zapach, ale nie wiedział skąd! Koszmar. Słysząc odgłosy zatrzymał się na chwilę i nasłuchiwał. Ktoś walczył. Jakiś mag z czymś dużym. Postanowił to sprawdzić, bo cóż innego mógł zrobić? W sumie mógł się wycofać, ale nie o to tu chodziło. Dlatego podszedł do zakrętu korytarza i wyjrzał dyskretnie zza rogu do sali. Chciał najpierw zbadać sytuacje, bez szczególnego ujawniania się. Może wcale nie będzie chciał pomóc walczącym?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 13 Listopad 2014, 19:50:39 »
Ujrzał interesującą scenę. Poważnie ranny mag walczył z takim samym demonem, co Dragosani poprzednio. Demon miał przetopione skrzydła i całkowicie zniszczoną lewą rękę, z której w tej chwili wyrastał kilkunastocentymetrowy kikut. Czarodziej trzymał się za lewą rękę, z której sączyła się krew. Cała jego bura szata poplamiona była jego własną krwią. Na posadzce pod jedyną parą drzwi leżały zwłoki następnego demona. Ów mag spojrzał w lewo, patrząc w oczy wampirowi.
- Ty tutaj... - W jego głosie dało się usłyszeć niezmierne zdziwienie. W następnej chwili London Price zniknął w błysku teleportacji, a demon w milczeniu regenerował ranę na torsie. Przy pasie tegoż demona zwisał pewien mały czarny obiekt świecący blado w kolorze zielonym.

//1x [Demon, bez skrzydeł i lewej ręki. Prawa dłoń przemieniona w ostrze. Za 5 sekund zregeneruje głęboką ranę na klatce piersiowej. 17 metrów przed Tobą.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #172 dnia: 13 Listopad 2014, 20:08:00 »
Gdy Drago dostrzegł kto walczy z demonem, rozpoznał go od razu. To był taki impuls. Po prostu wiedział. Widok maga w połączeniu z pamięcią zapachu, który wampir czuł kiedyś tam w kryjówce Londona i teraz we krwi, szybko połączyły się w zrozumienie faktu. Miał przed sobą swojego tajemniczego nemezis, który uparł się, że pozbawi Draga życia. Teraz sam wyglądał jakby miał stracić życie. Wampir już sięgał po pistolet, aby zakończyć to tu i teraz, gdy Price zniknął, pozostawiając go z demonem. Typowe. Demon spojrzał na wampira i ryknął. Jego rany regenerowały się, lecz to nie umniejszało dzikiej wściekłości. Nie czekając, aż jego rana się wyleczy, rzucił się na wampira. Ten musiał działać błyskawicznie. Niemal instynktownie pobrał moc z Krwawego Kryształu.
- Aresh iaash! - wrzasnął, wyciągając dłoń w stronę demona. Teraz już wiedział, że zaklęcie Paraliżu jest doskonałe przeciwko takim przeciwnikom. Bydle jednak biegło i pomimo straty władzy w kończynach nadal miało pęd. Wampir cofnął się do korytarza którym przyszedł i po uderzeniu serca usłyszał głośny huk, gdy ciało demona wywaliło się i zatrzymało na ścianie. Było to nawet zabawne. Drago wyrwał szybko bułat z pochwy i wyskoczył zza rogu, aby dobić demona. Nie wiedział ile ma czasu, Paraliż mógł działać krócej na demona, niż na inne istoty. Doskoczył do prawej nogi demona i uciął ją dwoma potężnymi cięciami bułatu. Teraz, w razie gdyby potwór się szybciej podniósł z upadku, miałby bardzo ograniczona mobilność. Co było dobre. Następnie wampir skoczył ku karku bestii. Nie czekając uderzył ostrzem bułatu prosto w szyję potwora. Uderzył mocno. Konstrukcja bułatu sprawiła, że wystarczyło przeciągnąć nim po ranie, aby ta jeszcze się pogłębiła. Jednak paskudny łeb wciąż się trzymał. Wampir uderzył raz jeszcze i głowa odpadłą od ciała demona. To chyba byłoby na tyle. Szybko rozejrzał się po pomieszczeniu, aby sprawdzić, czy nie napotka kogoś jeszcze, po czym zabrał się do ograbienia ciała demona z tego przedmiotu, który miał przy pasie.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #173 dnia: 13 Listopad 2014, 20:17:06 »
Nazwa: Zielony lustrzany klucz
Opis: Idealnie wypolerowany klucz wykonany z czarnej rudy. W kształcie podłużnego ostrosłupa, długi na 11 centymetrów. Blisko wierzchołka posiada wgłębienia, które emanują bladą poświatą koloru zielonego.

Poza tymi dwoma trupami, resztkami krwi Londona i zniszczonymi drzwiami naprzeciwko wejścia w sali nie było nic.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #174 dnia: 13 Listopad 2014, 20:20:33 »
Dragosani schował klucz gdzieś tak i podszedł do plam krwi Londona i kucnął przy niej. Chciał sprawdzić, czy jeszcze nie wyschła. Co w sumie nie powinno się zdarzyć, skoro jej właściciel był tutaj ledwie kilka chwil temu. Wampir chciał umoczyć palce w niej, spróbować jej. Może udałoby mu się coś z niej wyczytać?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #175 dnia: 13 Listopad 2014, 20:31:56 »
Niewiele niestety. London tropił różne poszlaki, dostał się do tych ruin jednym z okolicznych tuneli. Był tutaj również tydzień temu z jakąś inną postacią, którą zabił w komnacie im. jednego basenu. Dzisiejszej nocy wrócił i ruszył od razu do tej komnaty, gdzie natknął się na niezwykle silny opór, wpadając w zasadzkę. Resztę Drago widział sam.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #176 dnia: 13 Listopad 2014, 21:12:56 »
Dragosani wolałby się dowiedzieć czegoś o samym Londonie, ale cóż. Miał tutaj trochę zbyt mało krwi. Dobre i to. Przynajmniej wiedział, do kogo należała krew w komnacie z basenem. Wciąż jednak pozostawało pytanie co się stało z kośćmi. No i co się stanie, gdy uruchomi się piedestał. Do którego wampir miał już wszystkie klucze. Chyba. Uznał jednak, że jeszcze tam nie pójdzie. Sprawdzi za to te roztrzaskane drzwi naprzeciwko korytarza, którym wszedł do tej sali. Może prowadziły do wyjścia z ruin? W sumie dobrze byłoby wiedzieć gdzie takowe jest, aby nie latać znów do dziury wybitej przez meteoryt. Tak więc wampir ruszył ku zniszczonym wrotom.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 14 Listopad 2014, 11:26:42 »
Tutaj kiedyś był swego rodzaju skarbiec. Teraz niestety było to leże dwóch demonów, którzy rozgościli się w środku. Dragosani zauważył, że przy wejściu do komnatki znajdowała się linia z piór, w której powstał świeży wyłom. Drzwi były zniszczone, wyglądały jakby ktoś uderzył w nie jakimś zaklęciem. Widocznie to sam London chciał dostać się do środka, a nieopatrznie uwolnił dwa śmiercionośne demony. Wnętrze pomieszczenia było zrujnowane, wszystko powywracane na drugą stronę, przedmioty poniszczone. Wampir przeszukał wszystko dokładnie i ostatecznie odnalazł nieco drogich kamieni o łącznej wartości około 400 grzywien. Niestety draconi tysiące lat temu nie bili współczesnej monety, więc tej Bestia znaleźć nie mógł.

Nazwa: Kamienie szlachetne - rubiny, diamenty, szafiry
Wartość: 400 grzywien

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #178 dnia: 14 Listopad 2014, 13:21:33 »
Kamienie szlachetne były nawet lepsze, niż ewentualne monety. ÂŁatwiej przenosić i tak dalej. A później wystarczy tylko sprzedać. Schował więc kamienie do sakiewki. Wampir przeszukał pomieszczenie, które kiedyś było skarbcem, a później leżem demonów. Następnie wyszedł z komnaty i postanowił wrócić do komnaty im. piedestału. Miał wszystkie klucze, mógł więc coś zdziałać. Tak więc wyszedł do sali w której Price walczył z demonem i przemienił się w nietoperza. Gdy był już latającym i słodkim ssakiem, poleciał do sali z piedestałem. Po drodze, oczywiście, chciał rzucić echolokacją na basen. Tak, żeby sprawdzić, czy kości w magiczny sposób nie wróciły.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 14 Listopad 2014, 16:03:31 »
A to Ci siurpryza! Kości jednak wstały, znalazły się był chyba gotowe, żeby się w jakiś sposób rozerwać. Krążyły błędnie po całej komnacie im. basenu, zataczając się i obijając o siebie.

11x Szkielet Dracona, 19x Szkielet bez broni, rozmieszczeni po równo w kwadratowej sali o boku 50 metrów.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 14 Listopad 2014, 16:03:31 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18