Tereny Valfden > Dział Wypraw

Bliżej boga - święta pomsta #3

<< < (6/6)

Funeris Venatio:
Funeris przyklęknął na prawe kolano, splótł dłonie na lewym i skłonił głowę.

Kinraya:
Kinraya przyłożyła do szyi Funerisa swoje niebiańskie ostrze, które po chwili rozbłysnęło niebieskim płomieniem. Ogień nie parzył mężczyzny, wręcz przeciwnie, dodawał mu sił i napawał nieznaną dotąd energią.
- Ja Kinraya, pani pierwszego ostrza, archanioł zastępów niebiańskich, córa Zartata obdarowuje Cię błogosławieństwem bojowym. Bądź nieustraszony w obliczu swych wrogów, bądź mężny i prawy, by Zartat mógł Cię miłować. Mów prawdę, zawsze, nawet jeśli prowadzi to do twej śmierci. Chroń bezbronnych i nie czyń zła.
Anielica przełożyła miecz na drugą stronę szyi mężczyzny, ostrze ponownie rozbłysnęło niebiańskim ogniem. Gałki oczne Funerisa wywinęły się do góry, jego ciało przeszyły drgawki.

...czujesz, że jesteś w bitewnym szale, siekasz zastępy demonów umorusany cały w krwi swych wrogów, gdy nagle kątem oka zauważasz Urzjel...

Ocknąłeś się leżąc w trawie zielonych równin, Kinraya oczekiwała Twego przebudzenia.

Funeris Venatio:
Funeris powoli otworzył oczy. Szybko wrócił do pełnej świadomości, podźwignął się na nogi. Rozejrzał się, by potwierdzić, że znajduje się tutaj, gdzie myśli. Spojrzał na Kinrayę.
- Widziałem Urzjel...

Kinraya:
- Urzjel zginęła z naszej ręki. Czyżby Zartat wystawiał nas na próbę? Otrzymałaś moje błogosławieństwo, teraz na nie zapracuj postępując słusznie. Do zobaczenia mścicielu!

Wyprawa zakończona

Funeris Venatio
Aktywność: 1 złoty talent (+1 złoty talent za bonus rasowy)
Opisy: 1 złoty talent
Walka: brak

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej