Tereny Valfden > Dział Wypraw
Bliżej boga - święta pomsta #3
Funeris Venatio:
Nazwa wyprawy: Bliżej boga - święta pomsta #3
Prowadzący wyprawę: Isentor
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Ranga paladyna w Bractwie ÂŚwitu
Uczestnicy wyprawy: Funeris Venatio
Funeris czekał w Kapitularzu na Zariel.
Zariel:
W kapitularzu zjawiła się Zariel.
- Witaj Funerisie. Król przekazał mi, że dostąpiłeś zaszczytu zostania świętym mścicielem. Nim jednak dopełni się wola Zartata będziesz musiał ukończyć święcenia. Czy jesteś gotowy dopełnić swego przeznaczenia?
Funeris Venatio:
Funeris przypuszczał, że Zariel pomyliła go z Patty tylko i wyłącznie dlatego, że... no dobra, nie wiedział czemu. Mimo wszystko puścił to jakoś bokiem, nie przejmując się zapewne tylko przejęzyczeniem. Widok anielicy Zartata napawał nadzieją, która odsuwała na bok inne drobnostki.
- Tak, czcigodna, jestem gotów. Po ostatnich wydarzeniach jestem jeszcze bardziej zdeterminowany i pewny, że to jest właściwa droga. Jedyna.
Zariel:
- Mówisz jak prawdziwy sługa Zartata. Zabiorę Cię do miejsca, w którym poznasz różnice pomiędzy pomstą a świętością. Dowiesz się dlaczego walczymy i dlaczego walka o nasze ideały jest czymś słusznym. Nie zostałeś jeszcze pobłogosławiony darem skrzydeł. Dlatego chwyć mnie za ręce, pomogę Ci wznieść się w niebiosa.
Funeris Venatio:
- To będzie dla mnie zaszczyt. - Po tych słowach Funeris uchwycił delikatne, jednak niezwykle silne ręce anielicy i złapał pewnie, by nie spaść z jakiejś dużej wysokości. Co jak co, ale upadek na twardą ziemię będzie raczej... zabójczy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej