Tereny Valfden > Dział Wypraw
Echa Przeszłości I - Duch [Wątek fabularny]
Hagmar:
- A wampiry? Kiedy objąłeś władzę nad nimi? Tutaj czy jeszcze w I Erze?
Gunses:
- Kiedy przybyliśmy na Numenor, nieśmiertelnymi władał Darkon. Objąłem władzę nad wampirami po jego odejściu. Działo to się już na Valfden.
Hagmar:
- Ha... zmiana planów! Zabierzesz mnie do Piątej ÂŚwiątyni? Musze ożywić pewne zasuszone zwłoki... mojego brata który wybrał bycie nieśmiertelnym.
Gunses:
- Aerandira? - zapytał Gunses - Po co?
//: 5 ÂŚwiątynia jest pod stolicą, więc dobrze zmierzamy.
Hagmar:
//Wiem, byłem tam z 5 razy z Tobą.
//Zapewne coś popieprzyłem, pisze to tak jak pamiętam ;p
- Bo on ma lepszą pamięć do szczegółów niż ja. Widzisz, jest pewien krótki epizod w mojej historii który sprawił że znienawidziłem Khera, i parę innych osób. Bardzo krótki okres czasu byłem jednym z trzech Aranów rządzących Elanoi, potem rządziłem sam... Bardzo krótko... I tylko dla tego by sprowokować ÂŁowców. To jest tak pogmatwana historia spisków, zdrad i morderstw że nawet historycy się pogubili i popieprzyli sporo dat i faktów. Mniejsza z tym, Isentor zorganizował wyprawe do wymiaru Draconów, po powrocie gdy już miałem udać się do portalu porwał mnie Kher i uwięził. Tej samej nocy do celi wleciał Bela pod postacią nietoperza i po prostu mnie zasiekł. Wtedy poprzysiągłem sobie zemstę na Kherze, ta sprawa się rozwiązała. Gdy mnie ożywiono kontynuowałem zadanie powierzone mi przez Krucze Bractwo, wtedy jeszcze istniało... Infiltrowałem Fetta i jego ludzi, z nowym ciałem było łatwo. Potem znowu bawiłem się w politykę w Elanoi... Devristus dokonał przewrotu przy pomocy ÂŁowców. Crisis i Fett przyszli po mnie, mogli mnie zabić ale dali uciec. Okradłem skarbiec z 3/4 gotówki i uciekłem do Ohsi, do ludzi Megorta. Sytuacja "odtajała" a ja potem osiedliłem się w Ombros. Problem w tym że nagroda za mój łeb była nadal. Ktoś wydał że miałem nowe ciało i trza było uciekać. W międzyczasie pracowałem dla Bractwa, robiłem mase dziwnych rzeczy... A potem były Zielone Równiny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej