Autor Wątek: Zaginiony konwój  (Przeczytany 15071 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Zaginiony konwój
« Odpowiedź #180 dnia: 03 Listopad 2014, 16:48:53 »
Dhampir miał rzeczywiście dość tej całej wycieczki, więc postanowił podać rozwiązanie. - Mi tam odpowiada twoja teoria, ale powinniśmy wspólnie to przegłosować. Kto jest za tym, żeby wrócić do Atusel ręka do góry. Dhampir podniósł dłoń w oczekiwaniu na resztę. Chciał zgarnąć całą kasę oddać należność Themowi i w końcu mieć to za sobą. Zabił kilka wampirów i to w całej tej podróży mu się podobało.

Offline Thoran

• Obywatel
  • Reputacja: 1034
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 04 Listopad 2014, 14:25:58 »
- Spokojnie Silva, schowaj rękę i złap lejce bo jeszcze wypierdolimy się na prostej drodze...a za wóz będziemy musieli zwrócić. - odpowiedziałem do dhampira po czym zwróciłem się do naszego tajemniczego gościa.
- Czyli mówisz, że powinniśmy stawiać prywatę ponad ład i porządek współczesnego świata ? Przecież nie może tak być, że spokojnie podróżujący ludzie będą znikać wraz ze swoimi towarem, sprzętem dobytkiem. - stwierdziłem.
-  Jeżeli mamy znać lepiej sytuację to dlaczego nie powiesz nam po co tym wampirom żelazo i co naprawdę stało się z tym wozem. Może Georga to nie interesuję jak twierdzisz, ale dajmy na to moja wrodzona ciekawość domaga się odpowiedzi. - dodałem.
- Hmm co Cię łączy z naszymi nocnymi łowcami, wampirami ? Pracujesz dla nich ? Czy znasz może te oto słowa: My wierni czystości, my czyści w wierze istnienia, my czystości świat oddamy. Brud spłynie kroplą krwi z kącika ust naszych, a wam śmierć przyniesie noc. Wy, którzy tędy przechodzicie, sczeźniecie w blasku księżyca, nadszedł dzień oczyszczenia - wypowiadając ostatnie słowa miałem nadzieję, że niczego nie pominąłem, ani nie pomyliłem...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 04 Listopad 2014, 14:25:58 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 04 Listopad 2014, 14:34:39 »
Dhampir oczywiście złapał za lejce nie chciał dodatkowo płacić za wszelakie uszkodzenia pojazdu, a potem pokiwał głową i powiedział do Thorana.
- Ja jestem tego samego zdania, co Enord.Od dbania tego, co dzieje się na trakcie powinno zainteresować bractwo świtu. Oni są od pilnowania porządku na całej wyspie nawet tutaj. Thoranie, może pomyliłeś organizację?. Zapytał zdumiony Silva do reszty pytań nie miał obiekcji, bo również go zaciekawiły.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 04 Listopad 2014, 14:41:42 »
- Chyba się nie zrozumieliśmy. Nasza grupa podjęła się zadania powierzonego przez komisarza. W chwili obecnej jesteśmy jakimiś tam ochotniczymi strażnikami, ALE nasza trójka reprezentuje pewne ugrupowanie najemników. A za co się płaci takim drużynom ? Za wykonanie przedstawionego zadania, za rozwiązanie problemu, odnalezienie przyczyny. Nie zaś za okłamywanie swego pracodawcy i bumelanctwo. Wtedy nadszarpniemy swoją wiarygodność w mieście. Wszak nie tylko my będziemy znać "prawdę". - pospieszyłem z wyjaśnieniami.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 04 Listopad 2014, 16:56:34 »
- To wiele wyjaśnia. Stwierdził na słowa Thorana, który elegancko wyjaśnił. Pozostała jeszcze decyzja Thema i odpowiedź strażnika. Wóz cały czas zmierzał w kierunku Atusel.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: 04 Listopad 2014, 19:33:13 »
- Nie wiem o jakich wampirach mówicie, ale odnośnie Cleur, to wiem, że jest jakimś urzędnikiem w Efehidon. Doskonale wiecie, że każdy ma wybór, wy też, ja również. Dokonałem wyboru, by wam pomóc i wam pomogłem. Ale czy skorzystacie z pomocy, czy też nie, to wasz wybór. Chcecie odpowiedzi na pytania, na które sam nie znam i nie potrzebuję ich znać. Jestem od tego by wypełniać swoją służbę. Georg nie zapłaci wam, gdy przyjdziecie z niczym i powiecie mu, że nie odnaleźliście żadnych śladów. Sam z kolei nie będzie mógł zamknąć sprawy a tym samym tłumaczył się będzie za brak efektywności swoich służb. Wozu jak i narzędzi już dawno nie ma, założę się, że właściwe żelazne elementy są już przetopione a trzonki spalone, wozy rozebrane, a konie mają nowych właścicieli. Sami odpowiedzcie sobie na pytanie, czemu dwa miesiące zwlekał z poszukaniem ochotników do służby, czemu tak późno się za to zabrał? Czemu pozwolił by zniknęła cała dokumentacja o tej sprawie? Czemu posłał was nie dając właściwie żadnej informacji? Czemu nikt nigdy nie odnalazł ciał tych strażników co to chronili, kompletnie nic, w ciszy wóz rozmył się na trakcie. To wasz wybór co zrobicie, ale większej pomocy już nie dostaniecie. A im więcej będziecie grzebać w cudzych planach, tym gorzej na tym wyjdziecie. Nie ma dobrego wyjścia, ale trzeba umieć wybrać mniejsze zło. Georg to porządny facet, ale wie, że tym śledztwem nic nie zwojuje, tylko wzbudzi podejrzenia, tak myślę, dlatego zwlekał i dał wam misję, której nie możecie zakończyć pomyślnie, nie ma najmniejszych szans.

Offline Thoran

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 04 Listopad 2014, 20:08:02 »
- Sugerujesz..., że komisarz nas wystawił i my mamy dokonać teraz tego samego... - powiedziałem po chwili zastanowienia. - Z słów twych wynika także to, że Georg ma w tym jakiś interes, ale jaki ? - mruknąłem.
- Czyżby komisarz sam wysłał ten konwój tylko w sobie wiadomym celu i potem starał się zatuszować ślady dotyczące tajemniczego zniknięcia ? - rzuciłem pytaniem w przestrzeń i rozsiadłem się wygodnie nie próbując już więcej zatrzymywać naszego wozu...
Mniejsze zło, już gdzieś słyszałem te słowa, ale gdzie i kiedy.... Zresztą pewnie ma rację mieszanie się do polityki w naszym wypadku... za wysokie progi...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 04 Listopad 2014, 20:12:26 »
- Znaczy każdy zarabia na boku. No takie czasy a nie inne. Dobra wracajmy, bo wieje nudą. Powiedział i smagnął mocniej lejcami. - Wio Baśka!. Koń zarżał i zaczynał powoli przyspieszać w tym tempie powinni niedługo, czyli gdzieś nad ranem dojechać do bram miasta aby oddać konia i zdać raport Georgowi o wykonaniu, niewykonanej misji.
« Ostatnia zmiana: 05 Listopad 2014, 20:28:59 wysłana przez Silvaster »

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 04 Listopad 2014, 22:03:30 »
Wóz jechał powoli, jakby koń też się przysłuchiwał ich rozważaniom. Dopiero ruszyli, gdy Silva popędził szkapę.
-Myślę, że powinniśmy osiągnąć konsensus. Thoran, nasza robota polegała na dowiedzeniu się co się stało z wozem. Otóż został porwany przez te wampiry z Ligii Cienia. I taką oto informację dostanie komisarz w raporcie. A co z nią zrobi to jego sprawa, my swoje zrobiliśmy i chcemy zapłaty.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 05 Listopad 2014, 20:28:42 »
- No ja do tego dążę, żebyśmy szybciej dojechali i wzięli, co swoje. Dlatego kto chce się zdrzemnąć niech to zrobi, kiedy sam poczuje się senny dam Ci znać Themo, żebyś mnie zmienił.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 08 Listopad 2014, 17:28:09 »
Themo ułożył się wygodniej i przymknął oczy.
-W końcu mogę odpocząć. Powiem, że lekko nuży mnie ta podróż. Pośpiesz konia, chciałbym już zdać raport komisarzowi.
Jego czujność już całkiem osłabła i zasnął. Zmęczenie dało się w końcu we znaki. Poprzednią noc to on powoził i nie zmrużył oka. Spał tak mocno, że nawet trzy asteroidy i Meaneb nie obudziłyby go.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 08 Listopad 2014, 17:36:54 »
- Dobrze wiesz, że ona mocniej nie pociągnie. Powiedział do Thema. Koń starał się najlepiej jak mógł, ale do Atusel wciąż było daleko i większość kompanów już ułożyła się do snu. Dhampir rozglądał się na lewo i prawo mocno trzymając lejce.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: 09 Listopad 2014, 07:56:40 »
Po wielu dniach wyprawy dotarliście do Atusel.

- Dobra chłopaki. Dzięki za podwiezienie mnie. - Powiedział Enord i przeskoczył przez burtę wozu i zniknął w gęstwinie ludzi za bramami Atusel, nie zdarzyliście zareagować, gdy rozmył się i nie było po nim śladu w tłumie ludzi.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 09 Listopad 2014, 09:01:48 »
Dhampir nie miał zamiaru się rozglądać, za nieznajomym mu człowiekiem. Teraz najważniejsze było zdać raport komisarzowi i zwrócić konia. Dlatego najpierw podjechali do komisarza. - Zostawcie go. Jedziemy najpierw do komisarza. Oznajmił towarzyszą ziewając i już ostatkiem sił dał wyraźny znak szkapie, że ma jechać a ta posłusznie ruszyła do domu komisarza. Długo to nie trwało, kiedy rankiem podjechali pod jego dom.
« Ostatnia zmiana: 09 Listopad 2014, 09:31:34 wysłana przez Silvaster »

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 09 Listopad 2014, 15:21:14 »
Jakaż była jego radość, kiedy ujrzał mury miasta portowego i poczuł chłodną bryzę znad wody. To go natychmiastowo rozbudziło. Przez ostatnie dni powoził na zmianę z Silvasterem. Gdy tylko zbliżyli się do bram miasta ich tymczasowy kompan postanowił szybko się pożegnać. Themo chciał go złapać za koszulę gdy wyskakiwał, ale było już za późno.
-Ciekawe, czy go spotkamy jeszcze.
Dhampir zaprowadził konia z wozem pod sam komisariat. Themo zsiadł z wozu i zdjął z niego cały złom. Dał go do potrzymania Thoranowi a sam wskoczył na miejsce woźnicy.
-Jadę odprowadzić wóz.
Pognał już wymęczoną szkapę w stronę stajni, gdzie czeka należny jej odpoczynek. Gdy już dotarł na miejsce zszedł z wozu i podszedł do stajennego.
-Witam. Oddaję szkapę z wozem. Płaciłem z góry 175 grzywien za 5 dni. Ile się należy dopłaty?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 09 Listopad 2014, 15:35:20 »
Wóz pojechał cały złom trzymał Thoran, to dhampirkowi nie pozostało nic innego jak zapukanie do drzwi i czekać na odzew komisarza.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 14 Listopad 2014, 21:54:08 »
Komisarz nie odpowiadał, więc postanowiliście wrócić do niego innym razem.

//Wątek został zakończony w tym konkretnym momencie. Kiedy prowadzący wyprawę będzie aktywny wyprawę będzie można wznowić od tego momentu.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 16 Marzec 2015, 20:53:48 »
Dziecko świtu powróciło na rynek w celu zdania raportu o zaginionym konwoju, lecz za nim udało się, po drzwi wzięło sobie na plecy jedną z wardyn wampira kłusownika, która leżała dosyć długo na ziemi nie przeszkadzając sobie nikomu. Dhampir kończąc zakładać broń na plecy podszedł pod drzwi komisarza. Miał nadzieję, że Georg tym razem otworzy drzwi i nie każe towarzyszą czekać. Tak czy siak Silvaster zapukał.

// Zakładam na plecy :

Nazwa broni: zniszczona wardyna wampira kłusownika
Rodzaj: wardyna
Typ: oburęczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuta z 2,85kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 2,2 metra, zniszczona

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 16 Marzec 2015, 21:37:20 »
Komisarz nie odpowiadał, więc postanowiliście wrócić do niego innym razem.

//Wątek został zakończony w tym konkretnym momencie. Kiedy prowadzący wyprawę będzie aktywny wyprawę będzie można wznowić od tego momentu.
Dziecko świtu powróciło na rynek w celu zdania raportu o zaginionym konwoju, lecz za nim udało się, po drzwi wzięło sobie na plecy jedną z wardyn wampira kłusownika, która leżała dosyć długo na ziemi nie przeszkadzając sobie nikomu. Dhampir kończąc zakładać broń na plecy podszedł pod drzwi komisarza. Miał nadzieję, że Georg tym razem otworzy drzwi i nie każe towarzyszą czekać. Tak czy siak Silvaster zapukał.

// Zakładam na plecy :

Nazwa broni: zniszczona wardyna wampira kłusownika
Opis: Wykuta z 2,85kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 2,2 metra, zniszczona

//Za: http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Zasady_uczestnictwa_w_wyprawie#Posty_gracza

Nie masz prawa jak i możliwości zabić innego gracza. Nie możesz również rozpoczynać nowych wątków i wymyślać czegoś co nie istnieje.
Przykłady:
Z lasu wybiegł dzik więc go zabiłem.
W skrzyni, którą otworzyłem był przepiękny, pozłacany miecz i 1000 grzywien
Z jeziora wyleciał smok i spalił moich kompanów.
Znalazłem na ziemi 100 grzywien.
lecz za nim udało się, po drzwi wzięło sobie na plecy jedną z wardyn wampira kłusownika, która leżała dosyć długo na ziemi nie przeszkadzając sobie nikomu.
//Proszę o stosowne ukaranie gracza pozbawiając go talentów za opis w wyprawie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 16 Marzec 2015, 22:06:33 »
// Pozyskane rzeczy, które znalazły się w wozie a potem wyrzuciliśmy je na ulice. Tym mój dokładny mistrzu.

3xRodzaj: szpon wampira kłusownika
Typ: jednoręczny
Opis: Wykuty z 1,19kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,3 metra.

3xNazwa broni: wardyna wampira kłusownika
Opis: Wykuta z 2,85kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 2,2 metra.

3xNazwa broni: miecz wampira kłusownika
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Opis: Wykuty z 1,28kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,9 metra.

Jest to napisane bodajże na 5 stronie tej wyprawy.

Wróć to była 6 strona, żebyś nie musiał szukać : http://marant.tawerna-gothic.pl/index.php/topic,25914.100.html

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 16 Marzec 2015, 22:06:33 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything