Tereny Valfden > Dział Wypraw

Z pierwszymi promieniami Veris

<< < (27/28) > >>

Gordian Morii:
//: Proguś, ale ona jest zawieszona. Bo chłopaki i tak poszli na zadanie. Możesz sobie robić swój wątek. Ona będzie kontynuowana dopiero wtedy jak będziecie mieć czas.

Progan:
//:Kłamcy. To ja ku*wa na TG nie wchodzę, bo nie ma co robić, a tutaj się okazuje, że wszyscy sobie poszli. W dupie to mam! ;[

Isentor:

--- Cytat: Gordian Morii w 18 Wrzesień 2014, 15:22:54 ---//: Proguś, ale ona jest zawieszona. Bo chłopaki i tak poszli na zadanie. Możesz sobie robić swój wątek. Ona będzie kontynuowana dopiero wtedy jak będziecie mieć czas.

--- Koniec cytatu ---
Będąc na danej wyprawie nie można pójść sobie "gdzieś indziej". W wyjątkowych okolicznościach można przerwać zadanie, uszkodzenie komputera jest taką okolicznością, ale w takim wypadku po powrocie należy zakończyć wątek. Nie można fabularnie założyć, że postacie z tej wyprawy egzystowały w punkcie X po czym nagle znalazły się w punkcie Y uczestniczyć w zupełnie innym zadaniu. Można również w tego typu wyjątkowych okolicznościach, za zgodą wszystkich uczestników zawiesić wyprawę na określoną ilość czasu. Podczas zawieszenia wyprawy postacie, wątki i przede wszystkim czas staje w miejscu. Postacie nie mogą znaleźć się nagle na innym zadaniu i dziwnym sposobem powrócić tutaj po wykonaniu innego wątku w tym samym czasie, w innym miejscu. Myślałem, że tego typu niejasności są już przeszłością i skończyliśmy z bezsensownym zawieszaniem zadań, zakładaniem nowym i doprowadzaniem do chaosu w prowadzeniu tego wszystkiego naraz.

Gordian Morii:
//: Tylko powiedz mi co ja osobiście mogę w takiej sytuacji zrobić? Powiadomiłem Cię o problemach z komputerem, powiadomiłem uczestników etc. To, że sobie poszli to już nie jest moja wola. ;/
Najprościej będzie więc zamknąć tę wyprawę i już, bo skoro 3 uczestników nie ma to bez sensu tak stać w miejscu.

Isentor:

--- Cytat: Gordian Morii w 19 Wrzesień 2014, 10:22:28 ---//: Tylko powiedz mi co ja osobiście mogę w takiej sytuacji zrobić? Powiadomiłem Cię o problemach z komputerem, powiadomiłem uczestników etc. To, że sobie poszli to już nie jest moja wola. ;/

--- Koniec cytatu ---
//Wstrzymać i zapytać gdy będzie taka możliwość. Mamy temat od dyskusji, pytań etc. Gracze sobie poszli? Nikt z graczy nie napisał, że powraca do miasta lub cokolwiek innego. Według aktualnego wątku znajdują się oni w tym samym miejscu i w tym samym czasie, co w ostatnich postach. Z tego co kojarzę wyprawę byli na morzu, na okręcie i nadal tam są. Nie można nie dokończyć wątku i napisać w innym temacie, że nagle znaleźli się w stolicy. W sytuacji, kiedy gracz znika na długie miesiące w wątku, w którym uczestniczył MG opisuje jak gracz poniósł klęskę, został ranny, zabity, okradziony. Jednym słowem kończy wątek i opisuje powrót gracza do miasta, zakończenie wyprawy. Tutaj tego nie ma, nie można więc uznać zakończenia wyprawy. Gdybyś był niedostępny przez dłuższy okres gracze mogliby zwrócić się do Mistrza Gry o zakończenie wątku z powodu Twojej nieobecności, którą uzasadniłeś. Nikomu nic by się nie stało, zaś wątek mógłby zostać dokończony w przyszłości z drobnymi zmianami o fakty, które już miały miejsce. Dlaczego więc gracze niczego mi nie napisali? Przecież mamy zasady prowadzenia wypraw, w razie wątpliwości można zapytać, zaś reguła definiująca byt na jednej wyprawie jednocześnie jest raczej jasna dla wszystkich.

--- Cytat: Gordian Morii w 19 Wrzesień 2014, 10:22:28 ---Najprościej będzie więc zamknąć tę wyprawę i już, bo skoro 3 uczestników nie ma to bez sensu tak stać w miejscu. [/b]

--- Koniec cytatu ---
//Nie można zamknąć nie zakończonego wątku. Należy go dokończyć. Tak wiec skoro już jesteś i masz czas, zaś gracze nie wywiązali się z danego Ci słowa - "poczekamy". Możesz dokończyć wątek wedle własnej woli, jako prowadzący wyprawę. Daje Ci w tej kwestii wolną rękę. Możesz zatopić okręt wraz z graczami, poturbować ich, pozbawić ekwipunku lub zwyczajnie odwalić za nich całą robotę opisując zakończenie wątku z ostatnich postów oraz opisać jak szczęśliwie powrócili do portu i swych domostw w stolicy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej