Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #14

<< < (17/22) > >>

Croy:
Cory szybko ocenił sytuację. Ciężkozbrojni strażnicy raczej nie mieli szans w dogonieniu go. Wrócił do zwłok, sprawdził kieszenie mężczyzny w poszukiwaniu grzywien. Następnie przystanął przy drzwiach, nacisnął klamkę i wypadł z budynku jak torpeda, rzucając się w kierunku labiryntu uliczek starego miasta. W końcu trafił przed zamtuz Rolanda. Zapukał nerwowo.

2x
Nazwa broni: sztylet bandyty
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 0,62kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,3 metra.

Canis:
//Po pierwsze, akcja dzieje się w podgrodziu, burdel Rolanda również znajduje się w podgrodziuwięc gdzie ci tam do starego miasta.

W kieszeni Egora znalazłeś 5 grzywien.

Croy:
Wziął marne 5 grzywien Egora, następnie przystanął przy drzwiach, nacisnął klamkę i wypadł z budynku jak torpeda, rzucając się w kierunku labiryntu domów na podgrodziu. W końcu trafił przed zamtuz Rolanda. Zapukał nerwowo.
-8 rolników, kurwa! -powiedział bez chwili zwłoki.

246g + 5g = 251g

Canis:
- Stać ku*wi synu! - Usłyszałeś wybiegając zza węgła jednej z uliczek na wprost prowadzącej na posesję Rolanda. słysząc głos poczułeś jak stal wbija ci się pod koszulę i zaciska na koszuli, by w następnym momencie stracić równowagę i paść na plecy u stóp ciężkozbrojnego strażnika miejskiego. Za nim stało dwóch jemu podobnych zdyszany i zasapanych, widziałeś, ze pędzili prędzej w kierunku posesji na którą wtargnąłeś. - A ty co ku*wa tak spie*dalasz? Skąd te plamy krwi na koszuli?! Co się tu kurwa w tym podgrodziu dzieje?!

Mówił zasapany dzierżąc jednoręczny stalowy miecz przystawiając ci go do gardła.

Croy:
-P-p-panie... M-m-mordują -wyjąkał Croy,
To mi się cholera trafili. Trzeba się ich jakoś pozbyć
-R-r-rozmawiałem z przyjacielem i nagle, s-s-siek! -wyjąkał udając przerażonego idiotę- Ktoś próbował go zabić! Stąd ta k-k-krew! Ale panie, nie ma co mówić! Trza tam iść pomóż potrzebującym! Tam jest kobieta i dwójka dzieci! J-j-ja tu zostanę, nie chcę widzieć więcej k-k-krwi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej