Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #14

<< < (16/22) > >>

Canis:
Ostrze gładko wbiło się krawędzią w ciało bandyty.

Bandyta puścił uścisk na mieczu i osunął się na ziemię. Cięcie było nieostrożne i spowodowało rozcięcie jelit i żołądka. Mężczyzna zacisnął ręką ranę by tamować krwotok, jednak było to złym posunięciem, krew zaczęła zalewać żołądek. Wiedziałeś, że czekają minuty, gdy zacznie topić się we własnej krwi. (Krew zaleje żołądek potem w górę do krwatni i przez tchawicę na płuca...

Croy:
Croy przez sekundę przypatrzył się ranie jaką zadał Egorowi.
-Słuchaj -przykucnął przy nim i wyszarpnął mu sztylet za pasa po czym schował go za pas- To nic osobistego... Pan Roland pozdrawia. Swoją drogą, gdzie schowałeś grzywny? No mów... Chyba obaj wiemy że życie twojej rodziny jest cenniejsze, czyż nie? Po za tym... ta dziewczynka była dość ładna, w podziemiach możne znalazł by się jakiś chętny "nabywca" jeśli wiesz o co mi chodzi... Swoją drogą, znajdą się pewnie i tacy co by chłopca by wzięli. Takie parszywe czasy. Powiedziałbym że mi przykro ale bym skłamał.

Canis:
Usłyszałeś hałas, stukot stalowych zbroi nasilający się wraz z każdą sekundą ze strony ulicy. Kobieta przestała krzyczeć i wołać o straże.
- Już są. - powiedział z niemałym wysiłkiem patrząc na ciebie w wykrzywionym z bólu perfidnym uśmiechem. Sięgnął wolą dłonią po sztylet i wbił go sobie w serce bezapelacyjnie zabijając się. Ręce bezładnie opadły, a sztylet wbity pod kątem od dołu ku górze idealnie wskazywał na dokonanie mordu.

Croy:
Z niepohamowaną złością Croy wyrwał mu sztylet z piersi, schował go do cholewki buta, wstał i kopnął go w twarz miażdżąc mu twarz. Wytarł krew z podeszwy buta w spodnie Egora, aby nie zostawić krwawych śladów. Wszedł do pokoju w którym przedtem dziergała Mirka i ostrożnie wyjrzał przez okno.

//Jeśli zdobywam jakieś przedmioty w trakcie wyprawy (np. sztylet, który teraz zabrałem) mam napisać jego statystyki pod postem?

Canis:
Widziałeś 7 ciężkozbrojnych strażników miejskich wysłuchujących jej relacji zdarzenia. Już po ich wyglądzie wiedziałeś, że nie masz z nimi najmniejszych szans w walce.

//Statystyki przedmiotów poprawne podam na koniec wyprawy. warto byś podawał statystyki broni które zabierasz, bo musisz dowiedzieć się w jakim są one stanie, ten sztylet jest zniszczony. W innym wypadku podsumowując wyprawę mogę przypadkiem przeoczyć to, że chciałeś zabrać ten sztylet ;) .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej